Verkoopadviseur

Omgeving Regio Hoogeveen

09-01-2019

32 - 40 uur | Grafisch, Commercieel, Communicatief | MBO/ HBO

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging binnen een bijzondere branche? Lees de tekst hier onder en laat ons weten waarom jij de meest geschikte kandidaat bent.

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Verkoopadviseur voor Cuperus Gedenken in de regio Emmen, Hardenberg, Hoogeveen.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Bij Cuperus geloven wij dat een tijdloos en persoonlijk vormgegeven grafmonument bijdraagt aan het levend houden van herinneringen. Wij helpen klanten graag om een passende uiting aan hun gevoel te geven Wij zien het als ons doel om de herinnering aan overleden dierbaren voor iedereen op een persoonlijke en passende wijze mogelijk te maken.

Dat doen wij door onze jarenlange kennis en ervaring in het maken en plaatsen van monumenten van diverse materialen, waaronder natuursteen, op een persoonlijke, toegankelijke en laagdrempelige wijze te delen. Cuperus gedenken verkoopt alles wat een klant nodig heeft om een eigen persoonlijke monument of nagedachtenis vorm te geven in alle prijscategorieën. Wij regelen dat op een duidelijke en prettige wijze waarbij je er op mag vertrouwen dat je de beste koop hebt gedaan

Een dag uit jouw nieuwe leven:

Vanaf nu ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van gedenktekens aan de nabestaanden van overledenen. Je werkt binnen het team Friesland en vanuit onze vestiging in Emmen. Jij bent verantwoordelijk voor een eigen verkoopdoelstelling en werkt actief aan het resultaat van de regio. Regelmatig overleg je met de andere teamleden; jullie ondersteunen elkaar in de uitvoering van het werk en vervangen elkaar bij vakantie en ziekte.

Het is zeven uur ’s ochtends. De wekker gaat en je springt uit bed onder een warme douche. Een half uur later ben je op weg naar je werk. Vastbesloten ga je op pad om vandaag met respect en zorgvuldigheid de wensen van jouw klanten vorm te geven en ze een mooi monument te verkopen. Na een kop koffie met je collega’s begin je de dag. Je start je laptop op en werpt een korte blik op je mail. Ondertussen overleg je met een collega en neem je een telefoongesprek met een klant aan. Voor jou geen probleem. Je bent een echte multitasker en neemt altijd de tijd voor je klanten. De rest van de ochtend besteed je aan het uitwerken van een voorstel en twee offertes. Vlak voor de lunch mail je het uitgewerkte voorstel door naar je collega die jouw voorstellen ondersteunt met behulp van 3D tekeningen. Een mooie manier om jouw klanten een realistisch beeld te geven van hun wensen.

Tijdens de lunch loop je een rondje in de frisse buitenlucht. Met hernieuwde energie begin je de middag met een tweetal verkoopgesprekken in de showroom. Doordat je alle modellen en materialen bij de hand hebt, kun je de klant direct een compleet advies geven. Je laat verschillende voorbeelden zien en maakt een aantal schetsen om een mogelijk ontwerp tot de verbeelding van de klant te laten spreken. Je doet dit uiteraard binnen de kaders van de wensen en het budget van de klant. Jouw integere werkwijze zorgt ervoor dat klanten graag door jou worden geholpen. Daarnaast ben je actief bezig om je netwerk uit te breiden en te onderhouden. Je belt een aantal uitvaartverenigingen en begraafplaatsbeheerders om via hen doorverwijzingen naar potentiele klanten te krijgen. De rest van de middag benader je telefonisch deze mogelijke klanten, waarbij je ook nog even tijd maakt voor koude acquisitie door andere nabestaanden te bellen. Hierbij kies je voor een persoonlijke benadering en ben je erop gericht vorm te geven aan het woord ‘herdenken’.

Je sluit de dag af met het bijhouden van de orderregistratie en zorgt voor een correcte en zeer accurate overdracht naar jouw collega’s van het bedrijfsbureau. Voor je naar huis gaat, werp je nog snel een blik in je agenda. Morgen heb je weer een mooie dag met verkoopgesprekken. Precies waar jij blij van wordt!

Functie eisen

  • Jij kent het belang van goede relaties en doet er alles aan om jouw klanten zo goed mogelijk te helpen.
  • Naar je klanten stel jij je ondersteunend op. Het is voor hen een moeilijke en emotionele periode. Desondanks houd je altijd het commerciële bedrijfsdoel voor ogen.
  • Je toont eigenaarschap en acteert als regisseur in het proces van het eerste tot het laatste contact.
  • Op communicatief gebied ben je sterk ontwikkeld en je kunt goed omgaan met zeer uiteenlopende type mensen en gevoeligheden.
  • Je bent geduldig, integer, authentiek en betrouwbaar. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat klanten zich door jou begrepen voelen en kiezen voor Cuperus. Je weet hierdoor een voorkeurspositie bij klanten te creëren.
  • Jij bent flexibel in het inzetten van jouw creativiteit en hebt daarbij oog voor de smaak, wensen en belangen van jou klant. Zo kom je uiteindelijk altijd tot een passend ontwerp.
  • Je werkt zeer nauwkeurig en op basis van vertrouwen. Je begrijpt het belang van een foutloze en complete orderregistratie en overdracht naar jouw collega’s.
  • Je bent in staat om een netwerk te onderhouden en uit te breiden.

Inlichtingen

Het volledige werving- en selectietraject wordt ondersteund door STORM in Recruitment. Denk je na het lezen van deze vacature: dit is echt een baan voor mij en voldoe je aan de gestelde eisen? Solliciteer dan snel via de button. Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met Erica van Ommen via 0683673355 of vanommen@storminrecruitment.nl

solliciteer   email deze vacature