Teammanager

Omgeving: Overig Zwolle

Introductie

36 uur | Teammanager, Veiligheid, Jeugdgezondheidszorg | hbo / wo

Samen pionieren, ontdekken, doen en leren van fouten en dat in een open en spontane cultuur? Lees dan snel verder!

Organisatie

GGD IJsselland is er voor een gezonde samenleving. Om deze missie waar te maken en goed aangesloten te blijven op wat de veranderende samenleving van de GGD vraagt, wil GGD IJsselland haar strategisch vermogen vergroten en de in- en externe samenwerking in het netwerk versterken. Ze werken vanuit het gedachtegoed van positieve gezondheid, het stimuleren van zelforganiserende teams en zetten volop in op persoonlijk leiderschap van haar professionals. Ze organiseren taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden zo dicht mogelijk bij medewerkers, zodat zij sneller en makkelijker hun werk kunnen doen. Teams en teammanagers nemen samen zoveel mogelijk resultaat-verantwoordelijkheid.

Functie

In deze ontwikkeling zoekt GGD IJsselland, binnen een team van circa 8 teammanagers, een inspirerende en enthousiaste teammanager die samen met enkele teams de schouders onder deze ontwikkeling wil zetten. Samen pionieren, ontdekken, doen en leren van fouten en dat in een open en spontane cultuur. Als teammanager stimuleer jij je teams zelforganiserend te werken, vakmanschap, persoonlijk leiderschap en eigen initiatief te tonen. Je begeleidt, faciliteert en coacht je medewerkers op inspirerende wijze waarbij je zelf een voorbeeldrol vervult in de gewenste ontwikkeling. Je geeft leiding aan meerdere teams van 10 tot 25 medewerkers op persoonlijke en teamontwikkeling en op het behalen van inhoudelijke resultaatafspraken. Je zorgt voor verbinding tussen diverse inhoudelijke thema’s en onderlinge samenwerking. De GGD heeft als uitgangspunt dat de teammanagers de verschillende teams van de GGD kunnen begeleiden. De focus van deze functie is gericht op de teams Jeugdgezondheidszorg en Publieke Gezondheid Asielzoekers.

De dynamiek van de Jeugdgezondheidszorg en Publieke gezondheid asielzoekers vraagt om een stevige teammanager die ruggengraat toont en ruime ervaring heeft in het leidinggeven aan grote groepen professionals.

Functie-eisen

We zoeken een ondernemende kandidaat die weet te schakelen tussen operatie en strategie. Je bent een stevige, daadkrachtige en resultaatgerichte leidinggevende die floreert in een sterk veranderende organisatie en omgeving. Een teammanager die de inhoudelijke missie, visie endoelstellingen van de organisatie helder en aansprekend vertaalt naar de teams. Een leidinggevende die zorgt dat je teams afgesproken resultaten in een plezierige werksfeer realiseren.

  • Je hebt ervaring met projectmatig en programmatisch werken.
  • Je bent een netwerker en legt snel contacten (met o.a. gemeenten en ketenpartners) en kunt schakelen op diverse niveaus binnen en buiten de organisatie.
  • Je draagt bij aan de doorontwikkeling van de jeugdgezondheidszorg en publieke gezondheid asielzoekers in de publiekegezondheid.
  • Je bent hbo / wo geschoold, bent een leider én manager.
  • Je hebt ervaring binnen een zorg- (jeugdgezondheidszorg ervaring is een pré) of gemeentelijke omgeving.

Aanbod

Je krijgt een aanstelling voor de duur van 1 jaar. Het salaris baseren we op je ervaring. Naast je salaris, ontvang je een Individueel Keuze Budget met andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Binnen GGDIJsselland werk je flexibel vanuit de hoofdlocatie in Zwolle en op de consultatiebureaus in de regio.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Joeri Pechler van STORM in Recruitment; joeri@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Joeri is te bereiken op 06 – 8398 6274.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Joeri Pechler van STORM in Recruitment; joeri@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Joeri is te bereiken op 06 – 8398 6274.