Teammanager Onderwijs

Omgeving: Enschede Overig Regio Zwolle

Introductie

36 uur | internationaal, communicatief sterk, verbindend | Enschede

Ben jij internationaal georiënteerd en lijkt het jou mooi om een bijdrage te leveren aan een groeiende internationale school? Lees dan snel verder!

Organisatie

Waar kom je te werken?

Internationale School Twente (IST) is een internationale school in Enschede met zowel een locatie voor basis- en voortgezet onderwijs. IST is een kleine, maar groeiende dynamische school die internationaal onderwijs biedt aan leerlingen in de leeftijd van 11 tot 18 jaar, uit meer dan 30 landen. De school is er voor internationale leerlingen die zich min of meer tijdelijk in Nederland vestigen en voor Nederlandse leerlingen die in het buitenland hebben gewoond en terugkeren naar Nederland, dan wel zichzelf voorbereiden op een vertrek naar het buitenland.

IST is een geautoriseerd International Baccalaureate (IB) World School. Het IB biedt onderwijsprogramma’s aan die nauw op elkaar aansluiten en internationaal zijn uitgerold meer dan 5600 scholen. IST biedt daarom zowel de internationale examens van Cambridge als het IB Diploma Programme (DP) aan. Beide onderwijsprogramma’s worden in het Engels gegeven.

De middelbare school maakt deel uit van de Nederlandse scholengroep Het Stedelijk en werkt nauw samen met de Nederlandse middelbare school College Zuid. Wat zij beloven? Meer mogelijkheden voor iedereen, een leerroute die bij de leerlingen past en gegarandeerd vooruitgaan!

Functie

Wat ga je doen?

Als de nieuwe teammanager sta je stevig in je schoenen en heb je grote affiniteit met Internationaal onderwijs en haar leerlingen en ouders. Met jouw ervaring, inzicht en talenten bouw je op effectieve wijze mee aan de doorontwikkeling van onze groeiende organisatie. Hierbij ben jij verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs en personeel binnen jouw team. Als teamleider heb je focus op de bovenbouw en ben je tevens DP coördinator. Jij bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen het curriculum van Cambridge én IBDP en zorgt voor een goed verloop van deze examens.

Vanuit jouw functie werk je nauw samen met de teamleider onderbouw/Principal, teamleider ondersteuning en de directeur van Het Stedelijk, waarbij je ook een integrale rol speelt op strategisch vlak. Kwalitatief goed onderwijs voor alle leerlingen is waar jij voor gaat!

Verder:

 • op basis van jouw ervaring geef je op verbindende wijze leiding aan je team;
 • jij werkt doelgericht volgens een gezamenlijke visie en bewaakt hierbij de ingezette koers en bijbehorende doelen;
 • je inspireert, stimuleert en coacht jouw medewerkers in hun professionele ontwikkeling en je draagt zorg voor een veilig klimaat;
 • je bouwt op een prettige en directe wijze relaties op met je team, leerlingen en ouders en onderhoudt een relevant netwerk binnen de regio. Jij bent hierbij dé ambassadeur voor onze school.

Functie-eisen

Wat breng je mee?

In deze rol ben je een inspirerende onderwijskundig leider, die een sterke verbinding weet te leggen tussen medewerkers, leerlingen en haar ouders. Je bent flexibel en met jouw talent in staat de doorontwikkeling van ons diploma programma (IBDP) daadwerkelijk te realiseren. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt het vermogen om goed in een team te functioneren. Door alle verschillende culturen en achtergronden is het inzicht in en kennis hiervan essentieel.

Verder:

 • heb je minimaal hbo werk- en denkniveau en ben je in het bezit van een lesbevoegdheid;
 • heb je eerdere ervaring en bewezen succes in een leidinggevende rol;
 • heb je goede organisatorische, interpersoonlijke en managementvaardigheden;
 • zijn je mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Engels als Nederlands uitstekend;
 • heb je uitstekende kennis van en aantoonbare ervaring met de academische programma’s van de school (IBDP);
 • heb je educatieve of professionele ervaring in een cultureel diverse omgeving;
 • ben je door het regionale karakter in de gelegenheid om in de EU te werken.

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?

Een uitdagende functie binnen een dynamische Engelstalige en internationale omgeving, in een groeiende school met een enthousiast en professioneel team.

Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor de duur van een jaar als teamleider (schaal LD conform cao Voortgezet Onderwijs). Bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden wordt na dit jaar een dienstverband voor onbepaalde tijd aangeboden.

Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal €6.059,- bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag én een dertiende maand.

Inlichtingen

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl of neem contact op via 038-22 22 015. We hopen je snel te ontmoeten voor een kop koffie.

Je hebt tot en met 20 juni om te reageren.

Sollicitatie

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl of neem contact op via 038-22 22 015. We hopen je snel te ontmoeten voor een kop koffie.

Je hebt tot en met 20 juni om te reageren.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET ARNOLD BOUMAN | EIGENAAR