Teamleider Financiën

Omgeving Utrecht

04-11-2019

32 uur | Financiën, Teamleider, Provincie | hbo / wo

Heb jij ervaring met het leidinggeven binnen een overheidsorganisatie? Lees dan snel verder!

Opdrachtgever

Domein Bedrijfsvoering
Het domein Bedrijfsvoering bestaat in totaal uit 5 teams, namelijk: HR en Organisatie (HRO), Facilitair (FAC), Informatievoorziening- en Automatisering (IEA), Office Support (TOS), Inkoop, Juridisch en Subsidies (IJS) en Financiën (FIN). Het domein zorgt voor de bedrijfsvoering van het gehele concern. Dit doet ze door een hoge mate van integratie op het gebied van kaderstelling, advisering en uitvoering.

Over STORM in Recruitment
STORM in Recruitment is op zoek naar een Teamleider Financiën voor de Provincie Utrecht.

STORM begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Team Financiën
De financiële kolom (ongeveer 30 personen) wordt aangestuurd door twee teamleiders. Gelet op het recente vertrek van één van de twee teamleiders, zijn wij op zoek naar een waarnemend teamleider Financien a.i. Samen met de de tweede teamleider ben jij resultaatverantwoordelijk voor de aansturing van de gehele financiële kolom. De financiële kolom kent op hoofdlijnen een vijftal resultaatgebieden: financial control, coördinatie bestuurlijke planning- en controlproducten, financiële strategie en beleid, fiscaliteit en de financiële administratie.

Jij focust je (in eerste instantie) primair op de aandachtsgebieden:

 • Financial control; de aansturing van de financial controllers (-adviseurs) binnen de afdelingen;
 • Coördinatie bestuurlijke planning- en controlproducten; de aansturing van de adviseurs die zich bezig houden met het samenstellen van onze planning- en controlproducten (Kadernota, Begroting, Zomernota, Slotnota en Jaarrekening);
 • Applicatiebeheer (financiële applicaties: Lias, SAP).

Ook de goede overdracht naar en het inwerken van de nieuwe vaste teamleider maakt onderdeel uit van de opdracht. 

Functieomschrijving
Je bent samen met de domeinmanager en de andere teamleiders lid van het Managementteam van het domein Bedrijfsvoering en medeverantwoordelijk voor de resultaten. Belangrijk voor alle teamleiders binnen Bedrijfsvoering is dat zij kunnen denken vanuit de behoefte van de organisatie. Je ziet dwarsverbanden, ontdekt rode draden en kijkt breed. Je ziet verbetermogelijkheden, bedenkt een oplossing en pakt door. Daarbij stel je de juiste prioriteiten.

Je bent als teamleider verantwoordelijk voor de aansturing, werving en selectie, coaching, matching, strategische personeelsontwikkeling en goede ontwikkeling van (een deel van) het team.
Vanuit je HR verantwoordelijkheid ben je aanspreekbaar op de capaciteitstoedeling (en inhuur bij tekort) en op het leveren van de juiste expertise voor de betreffende opgaven. Hierbij overleg je met de Opgavemanagers om de vraag naar capaciteit en deskundigheid en competenties scherp te krijgen.

Daarnaast:

 • Voer je het gesprek met de medewerkers over het functioneren en zijn/haar ontwikkeling;
 • Zorg je voor de ontwikkeling en het goed functioneren vanuit onze waarden: verbindend, vindingrijk, daadkrachtig en verantwoordelijk;
 • Faciliteer, en initieer je daar waar nodig, de professionalisering van medewerkers;
 • Zorg je voor gedragen afspraken en taakverdeling, waarmee duidelijk wordt hoe medewerkers hun kennis en kunde tot synergie kunnen brengen en daarmee een waardevolle bijdrage leveren aan het beoogde resultaat;
 • Stimuleer je het ondernemend vermogen van de medewerker, wat noodzakelijk is voor continue verbetering en verandering van onderaf.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde WO/HBO+ opleiding in een bedrijfseconomische richting;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het leidinggeven aan een organisatieonderdeel waarin professionals werkzaam zijn op (veelal) hbo- en wo-niveau in de afgelopen 8 jaar;
 • Je hebt ervaring met het leidinggeven binnen een overheidsorganisatie in de afgelopen 5 jaar;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het (mede) coördineren van de financiële planning- en controlproducten in de afgelopen 12 jaar, binnen een overheidsorganisatie;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van adviseren over financiële thema’s en kaderstelling in de afgelopen 12 jaar, binnen een overheidsorganisatie.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature