Teamleider Financiële Administratie

Omgeving Lelystad

22-05-2020

32 - 36 uur | Teamleider, Administratie, Financiën | wo

Beschik jij over goede leidinggevende capaciteiten en vind je het een uitdaging om sturing te geven aan een team in ontwikkeling? Lees dan snel verder!

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is voor een van haar opdrachtgevers op zoek naar een Teamleider Financiële Administratie.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken. Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Als teammanager stuur je het team Financiële Administratie (7 fte) aan. Je werkt nauw samen met de collega’s van de teams HRM, Financieel Beleid, ICT en de budgethouders. Het team Financiële Administratie is onderdeel van de Stafafdeling, waaronder ook de teams Juridische Zaken, Inkoop, Financieel Advies en Directie- en Bestuursondersteuning vallen. Als teammanager ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team en ben jij de inhoudsdeskundige voor de financieel administratieve processen. Daarnaast:

 • Ben je verantwoordelijk voor de planning van alle activiteiten die leiden tot betrouwbare cijfers die worden gebruikt voor gewenste stuurinformatie van de organisatie;
 • Heb je een belangrijke rol in het jaarrekeningtraject. Je bent het aanspreekpunt voor de externe accountant;
 • Ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van de onder jouw leiding uitgevoerde werkzaamheden. Daarbij draag je actief bij aan de ontwikkeling van de financiële administratie;
 • Zie je vanuit interne en externe ontwikkelingen mogelijkheden om werkprocessen te verbeteren gericht op standaardisatie, procesoptimalisatie en digitalisering;
 • Behoort het plannen, organiseren en bewaken van de uitvoering ook tot jouw takenpakket;
 • Zijn de speerpunten in de komende jaren de implementatie van een nieuw financieel pakket en de hiervoor te ontwikkelen rapportagetools.

Functie eisen

Je bent in staat in de verdere opbouw en ontwikkeling van het team aan te sturen. Je bent iemand die het structureren en (her)inrichten van processen leuk vindt en kan implementeren. En daarbij de samenwerking met andere teams kan vormgeven en invullen vanuit een bredere organisatorische blik. Maar ook kan je projectleider zijn voor toekomstige (financiële) ontwikkelingen binnen de afdeling Staf. Je vindt het leuk een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de implementatie van een nieuw financieel pakket en de hiervoor te ontwikkelen rapportagetools.

Verdere eisen;

 • een afgeronde opleiding op wo-niveau in financiële richting (bijvoorbeeld (bedrijfs)economie, Hofam of accountancy);
 • een visie op ICT-mogelijkheden en –ontwikkelingen;
 • aantoonbaar ruime werkervaring in een leidinggevende functie;
 • een resultaatgericht persoon met analytisch vermogen;
 • een samenwerkende, dienstverlenende en proactieve houding.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met Arnold Bouman via telefoonnummer: 06 48 90 37 55.

solliciteer   email deze vacature