Strategisch HR-Adviseur

Omgeving Deventer

06-12-2018

24 uur | Overheid, Begeleiding, Personeelsmanagement | HBO

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en direct inzetbaar? Lees de onderstaande aanvraag en laat ons weten waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze klus!

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Strategisch HR-Adviseur voor de Gemeente Deventer. 

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken. Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

We zoeken in verband met een zwangerschapsverlof een strategisch adviseur HR voor de duur van ca. 5 maanden in de eerste helft van 2019.

Je werkt aan de organisatie en begeleiding van het management- en leiderschapsprogramma; daarnaast werk je aan strategische HR-vragen als diversiteit en strategisch personeelsmanagement. Dat betekent concreet: advisering van de directieraad over de interventies, voorbereiding van managementbijeenkomsten, bewaken en verbinden van de verschillende ontwikkellijnen. Daarnaast werk je mee aan voorliggende projecten (in verschillende rollen) als:

  • het bundelen van de (reeds aanwezige) HR-strategie tot een goed communiceerbaar verhaal
  • visie, vorm en inhoud geven aan het thema diversiteit (sturende projectleiders rol)
  • mondeling en schriftelijk adviseren van de directieraad bij strategische vragen
  • mede- regievoering op vrijwillige en gedwongen mobiliteit

Je adviseert schriftelijk en mondeling de directieraad, begeleidt waar nodig sessies en bijeenkomsten, werkt samen met de collega’s van de vakgroep PO (en je collega-strategisch adviseur in het bijzonder) en het teammanagement van team Advies, Support en Kennis.

Resultaatgerichte, energieke en verbindende adviseur. Gepokt en gemazeld in HR- projectmanagement. Je zet strategie om in praktijk; je interventies blijven niet bij woorden, maar hebben zichtbaar effect in de organisatie. Je bent gemakkelijk in de omgang en zoekt de aansluiting, maar houdt steeds het oog op het gewenste resultaat. Je kunt direct een vliegende start maken, je bent in staat direct zelfstandig aan de slag te gaan. Je hebt ervaring in de stevige begeleiding in management- en leiderschapsprogramma’s . Je weet op groepsniveau te interveniëren en spiegelen.

Functie eisen

  • Aantoonbaar 5 jaar werkervaring als strategisch adviseur in het HR-PO-vakgebied bij gemeentelijke overheden
  • Aantoonbaar kennis van advisering en begeleiding van management-developmenttrajecten en/of strategisch personeelsmanagement.
  • Aantoonbare ervaring met het begeleiden van het managementteam en werksessies.
  • Minimaal een HBO afgeronde opleiding richting P&O / HRM / Arbeid.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Noëll Brouwer van STORM in Recruitment; brouwer@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature