Strategisch Communicatieadviseur

Omgeving Utrecht

10-07-2018

32 uur | Overheid, Bestuursadvies, Sparringspartner | WO

Ben jij snel beschikbaar en op zoek naar een leuke uitdaging? Neem dan snel contact met ons op! 

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Strategisch Communicatieadviseur voor de BEL Combinatie in de regio Utrecht.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken. Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Als strategisch adviseur van de BEL Combinatie bewaak je de communicatiestrategie van de organisatie. Je denkt kritisch mee over actuele en toekomstige ontwikkelingen, adviseert bij rapportages aan het bestuur en zorg voor communicatieve analyse bij documenten die naar de colleges en raden gaan. Je stelt strategische communicatieplannen op en levert een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het team. Dat doe je onder meer door ontwikkelingen op het vakgebied te volgen en te delen met het team. Als adviseur zet je plannen om in doeltreffende opdrachten en waar nodig in projecten. Je legt verantwoording af aan de interne opdrachtgever. Daarnaast adviseer je collega's van vakafdelingen over de inzet van doeltreffende communicatie bij hun projecten. Je bent in staat om collega's te overtuigen van nut en noodzaak van verbeteringen op het vlak van communicatie. Hierbij zoek je proactief naar manieren om de dialoog tussen de organisatie en inwoners te verbeteren en om snel in te kunnen spelen op signalen uit de omgeving. De uitvoering van communicatietrajecten stuur je zelfstandig aan en je werkt daarin nauw samen met je collega's van het team. Social media is een belangrijk onderdeel van onze communicatiemiddelen.

Wie ben jij?

De ideale kandidaat is een creatieve adviseur met veel bestuurlijke sensitiviteit. Je hebt strategisch inzicht en weet inhoudelijke thema's gemakkelijk te vertalen naar (vernieuwende) communicatie-vormen. Analytisch ben je sterk en dat weet je uitstekend te gebruiken in je adviesrelatie met bestuurders en collega’s. Je kunt omgaan met veel complexe communicatievraagstukken onder tijdsdruk, schakelen tussen politieke en ambtelijke belangen en komen tot professionele afwegingen en adviezen. Je hebt veel overtuigingskracht, maar tegelijkertijd een dienstverlenende instelling. Andere mensen meekrijgen, bruggen bouwen en verbindingen leggen zijn je tweede natuur.

Wie zoeken wij?

Je bent een stevige en ervaren communicatieprofessional met een goed strategisch niveau en visie op klantcommunicatie en dienstverlening met innovatieve ideeën. Een creatieve denker en doener die in staat is om lastige materie te analyseren en om te zetten in concrete voorstellen. Je hebt inzicht in politieke belangen en afwegingen. Je bent in staat om je werk voor jezelf en anderen te structureren en prioriteren. Ondanks je gedegen kennis en ervaring ben je niet makkelijk van je stuk te brengen en beschik je over een gezonde dosis zelfrelativering.

De functie maakt deel uit van het team Communicatie. Het team Communicatie bestaat uit een twee adviseurs en drie medewerkers en wordt aangestuurd door de Teamleider Communicatie & HRM. Je legt verantwoording af aan de teamleider. Bij de BEL Combinatie zijn de werkvelden verspreid over de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren en de BEL Combinatie zelf. Je adviseert bestuurders en directieleden over hun opstelling bij actuele kwesties, nieuwe projecten, dagelijkse (communicatie) activiteiten binnen jouw takenpakket en perscontacten. Je vindt het leuk om je bezig te houden met het verder ontwikkelen, monitoren en toetsen van de communicatiestrategie van de drie gemeenten.

Je takenpakket bevat o.a.:

 • Bestuursadvisering (3 colleges en de directieraad);
 • Sparring partner voor medewerkers team Communicatie;
 • Vormgeven participatieaanpak in samenwerking met de organisatie;
 • Samen met het team doortonwikkelen social mediabeleid;
 • Adviseur team HRM en bij dit team behorende projecten;
 • Adviseur programma Organisatieontwikkeling;
 • Adviseur programma Informatisering en ICT;
 • Adviseur programma Dienstverlening.


Functie eisen

 • WO werk- en denkniveau;
 • Vakgerichte opleiding(en);
 • Aantoonbare meerjarige werkervaring in een soortgelijke functie bij een gemeente;
 • Aantoonbare werkervaring met het adviseren op strategisch en tactisch niveau.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0182 - 820202.

solliciteer   email deze vacature