Strategisch Communicatieadviseur

Omgeving Rijswijk

06-11-2019

24 uur | Communicatie, Gemeente, Advies | hbo / wo

Ben jij een enthousiaste communicatie-collega die van aanpakken houdt? Lees dan snel verder!

Opdrachtgever

Over Rijswijk
Rijswijk is volop in beweging. Dat geldt voor de stad zelf, maar ook voor de gemeentelijke organisatie. De organisatie richt zich op het realiseren van integrale (maatschappelijke) opgaven en stemt haar dienstverlening nog meer af op de vragen en behoeften. Vragen van inwoners, ondernemers en instellingen in Rijswijk, maar ook van betrokkenen en belanghebbenden van buiten de gemeente.

Wij zijn een toegankelijke organisatie. Je komt terecht in een open cultuur, waarin de lijnen kort zijn. Je hebt makkelijk contact binnen alle bestuurlijke en gemeentelijke niveaus. De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.

In Rijswijk hanteren wij de kerncompetenties: resultaatgericht, ondernemend, transparant en samenwerken (ROTS).

Over STORM in Recruitment
STORM in Recruitment is op zoek naar een Strategisch Communicatieadviseur voor de Gemeente Rijswijk.

STORM begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Team Communicatie en Participatie richt zich op advisering en uitvoering op het gebied van concern-, project-, bestuurs- en beleidscommunicatie. Wij zoeken een enthousiaste communicatie-collega die van aanpakken houdt.

RijswijkBuiten is een nieuwbouwlocatie van de gemeente Rijswijk waar uiteindelijk over vier jaar ruim 3.500 woningen zullen verrijzen. Inmiddels zijn er zo’n 1.000 woningen gerealiseerd. Als strategisch communicatieadviseur ga je specifiek aan de slag voor het projectbureau RijswijkBuiten waar je ook fysiek te werk wordt gesteld.

De afgelopen jaren lag de focus van het programmabureau voornamelijk op het marketingdeel van het gebied en minder op het communicatieve. Dat moet veranderen. Dit betekent ook dat het projectbureau en de gemeente beter met elkaar moeten gaan samenwerken en afstemmen. Hiervoor moet een strategisch communicatieplan worden geschreven waarin processen helder worden beschreven. Hier ligt ook een rol weggelegd voor de strategisch communicatieadviseur .

Als strategisch adviseur ben je vanuit het programmabureau RijswijkBuiten ook het communicatie-aanspreekpunt voor het gemeentebestuur en de woordvoerders / adviseurs bestuurscommunicatie. Je zorgt ervoor dat alle partijen op de hoogte zijn en blijven van de ontwikkelingen die er spelen.

Je helpt mee om de communicatie rondom de gebiedsontwikkeling van RijswijkBuiten op een duidelijk wijze te vertalen en te communiceren. Je geeft strategisch advies over communicatie en de inzet van communicatiemiddelen op basis van analyse van issues en stakeholders

Participatie is in RijswijkBuiten een belangrijk speerpunt en daar zal je dan ook veel mee bezig zijn. Ervaring met burgerparticipatie is noodzakelijk om succesvol te kunnen zijn. Je benut kansen door het herkennen van dwarsverbanden tussen het projectbureau en de diverse teams binnen de gemeente. Daarnaast heb je goede schrijfvaardigheden en kun je creatief denken over middelen en activiteiten die hiervoor ingezet kunnen worden. Ook draai je je hand niet om de middelen zelf te produceren.

Functie eisen

Je bent iemand die ervaring heeft met het adviseren van bestuurders en je bent in staat om de juiste verbinding te leggen tussen het gemeentebestuur en het programmabureau RijswijkBuiten. Jij laat je, als het politiek-bestuurlijk lastig wordt, niet van de wijs brengen. Het is daarom belangrijk dat je makkelijk samenwerkt met bestuurders in een politiek bestuurlijke omgeving. Je hebt analytisch vermogen en bent proactief. Je bent een mondige adviseur die weet te overtuigen en stevig in zijn / haar schoenen staat. Je neemt in je advisering het bestuur, de directie van RijswijkBuiten, de marktpartijen, de (beleids-)collega's en projectleiders, in processen mee. Je bent een goede gesprekspartner en kunt goed schrijven. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied en weet social media daarbij goed in te zetten.

Je hebt een opleiding communicatie (of vergelijkbaar) op minimaal hbo niveau afgerond en ruime ervaring opgedaan als senior (strategisch) communicatieadviseur. Kennis van gebiedsontwikkeling en / of gewerkt hebben in de ruimtelijke ordening, is een pre.

Je gaat werken in een klein hecht team van communicatie- en marketingmedewerkers en een gebiedsregisseur. Hier heb je ook een coördinerende rol en brengt structuur aan in de wijze waarop dit team het beste kan functioneren. Eens in de twee weken schuif je aan bij het communicatieoverleg van het team Communicatie & Participatie op het stadhuis.

Daarnaast

  • Een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie op minimaal hbo bachelor niveau;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als strategisch communicatieadviseur bij een gemeente / overheidsinstantie in de afgelopen 10 jaar;
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur op het werkgebied gebiedsontwikkeling / planontwikkeling in de afgelopen 5 jaar;
  • Aantoonbare werkervaring op het gebied van burgerparticipatie;
  • Aantoonbare werkervaring met het adviseren van bestuurders.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Dennis Kouwen van STORM in Recruitment; kouwen@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature