Strategisch Communicatieadviseur

Omgeving Deventer

10-09-2019

36 uur | Adviseur, Communicatie, Strategisch | wo

Ben jij een robuuste communicatieadviseur met gevoel voor zowel het primaire proces als de politiek-bestuurlijke context? Lees dan snel verder!

Opdrachtgever

Over STORM in Recruitment
STORM in Recruitment is op zoek naar een Strategisch Communicatieadviseur voor de Gemeente Deventer.

STORM begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Je werkt in de politiek-bestuurlijke context van de gemeente waar je het corporate communicatiebeleid ontwikkelt en regie voert op de (strategische) communicatie rond het gemeentebestuur. Je bent de spin in het (communicatie) web voor dossiers met groot afbreukrisico en daarvoor het directe aanspreekpunt voor college en organisatie.

Het werk
De twee strategisch communicatieadviseurs van de gemeente Deventer zorgen voor de langetermijnvisie in de communicatie rond het college, de organisatie en de profilering van de bestuurders in relatie tot de strategische doelen. Op basis hiervan ontwikkelen de strategisch communicatieadviseurs het corporate communicatiebeleid.

We zoeken nu een robuuste communicatieadviseur met gevoel voor zowel het primaire proces als de politiek-bestuurlijke context. Je draagt bij aan de programmeerbaarheid van de communicatie. Voor het college zorg je voor brede en portefeuille- overstijgende communicatiestrategieën, die bijdragen aan focus en een nadrukkelijke positionering van het college en de promotie van de stad.

Je adviseert en voert regie rond actuele kwesties, dossiers met een groot afbreukrisico en de strategische doelen. Vanuit je functie werk je nauw samen met de vakgroep Communicatie.

Functie eisen

Wie komt in aanmerking
Je bent een communicatieadviseur met aantoonbare ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je bent analytisch sterk, hebt een universitair werk- en denkniveau en kunt complexe materie snel terugbrengen tot de kern en helder verwoorden. Je kunt een goede communicatiestrategie maken, maar zorgt er ook voor dat deze van het papier af komt. Je voert de regie op de uitvoering of voert deze zelf uit.

Je kunt een goede omgevingsanalyse maken, die je verwerkt in je advies. Je speelt in op de motivatie en belangen van betrokkenen – aan tafel en in het beleidsdomein- en bent in staat om politieke risico’s én kansen te zien. Je denkt buiten de gestelde kaders en stuurt op een gezamenlijk resultaat vanuit de gekozen strategie. Je past je aanpak aan als je krachtenveld verandert en je pakt je rol in complexe netwerkverbanden. Je bent een volwaardige sparringpartner. Daarnaast:

  • Heb je minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur in de afgelopen 10 jaar
  • Heb je minimaal 5 jaar werkervaring binnen een gemeente
  • Heb je ervaring met het werken als adviseur binnen een (middel) grote gemeente (minimaal 80.000)

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Jan Jaap Akse van STORM in Recruitment; akse@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature