Strategisch Communicatieadviseur

Omgeving Bergen op Zoom

13-03-2019

24 uur | Overheid, Regie, Sparringpartner | WO

Ben jij direct beschikbaar voor een mooie opdracht bij de Gemeente Bergen op Zoom en zie jij jezelf terug in de onderstaande aanvraag? Laat ons dan weten waarom jij de meest geschikte kandidaat bent! 

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Strategisch Communicatieadviseur voor de Gemeente Bergen op Zoom.

STORM in Recruitment STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken.

Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

De functie

In de uitvoering van de ambities vervult de gemeente steeds meer een rol van regisseur in de samenwerking met maatschappelijke instanties en samenwerkingsverbanden. In dit complexe communicatieproces adviseer en ondersteun je het college en de vakafdelingen over de te bepalen communicatiestrategie: de volgorde waarin wordt gecommuniceerd, de mate, wijze en fasering van communicatie. De inzet van social media speelt daarin een nadrukkelijke rol. De strategisch communicatieadviseur is tevens een kritische sparringpartner voor collegeleden en leden van het Concernteam. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van het communicatieve vermogen van de organisatie met een coachende rol voor het team Communicatie.

Wij zoeken

Je bent in staat om meerdere complexe onderwerpen in hun onderlinge (maatschappelijke) samenhang te analyseren en weet deze op een heldere wijze, zowel binnen als buiten de organisatie, uit te leggen. Met oog voor de verschillende belangen en politieke verhoudingen binnen de eigen en samenwerkende organisaties, beschik je over het vermogen om draagvlak te creëren voor de te voeren communicatiestrategie. Je weet daarbij de relatie in stand te houden. Ook ben je in staat om organisatie kritische relaties te bouwen en te onderhouden en weet je anderen te stimuleren in het aangaan en onderhouden van in- en externe relaties.

Om hieraan te kunnen voldoen is het van belang dat je bekend bent met de ‘dynamieken’ in de Bergen op Zoomse samenleving.

Functie eisen

  • Afgeronde WO-opleiding Nederlandse taal en letterkunde
  • Aantoonbaar recente politiek bestuurlijke kennis en ervaring in een strategische communicatiefunctie.
  • Aantoonbare recente kennis en ervaring als organisatieadviseur.
  • Aantoonbare recente kennis en ervaring met: strategisch politiek bestuurlijke dossiers.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature