Strateeg Financiën

Omgeving: Dronten Financieel

Introductie

32 – 36 uur | Visionair, Strateeg, Sensitief | Wo

Ben jij een visionair met toekomstvisie, die de Gemeente Dronten gaat ondersteunen een vernieuwingsslag te maken? Lees dan snel verder!

Organisatie

Waar kom je te werken?
Vakmanschap, verbinding, vertrouwen, vernieuwingskracht. Met deze pijlers staat de Gemeente Dronten met ruim 350 betrokken collega’s midden in de samenleving. Samen wordt er gewerkt aan een groeiende en sterke gemeente. De mensen zetten hun vakmanschap in om initiatief de ruimte te geven, groei en ontwikkeling te stimuleren en dromen waar te maken. De Gemeente Dronten speelt graag een verbindende rol, waarop inwoners, samenwerkingspartners en ondernemers kunnen vertrouwen. Haar vernieuwingskracht blijkt uit het samen pionieren, vernieuwen en mogelijk maken.

Het team Financiën, Planning & Control en Inkoop bestaat uit zo’n 20 talenten. De financieel adviseurs hebben veel om handen en doen veel dingen naast hun kerntaken. Er dient een vernieuwingsslag gemaakt te worden op de afdeling, een transitie naar een toekomstbestendig team, met meer ruimte voor proactief, toekomstgericht en strategisch advies. De organisatie weet wat ze wil bereiken door een ambitieus programma, integrale visie en veranderingsbereidheid, maar heeft ondersteuning nodig om daar te komen. Hiervoor is een stabiel fundament cruciaal, waar jij als nieuwe Strateeg Financiën aan gaat bouwen, met als resultaat een stuk rust, ruimte en duidelijkheid.

Functie

Wat ga jij doen?
In jouw rol ga jij focus aanbrengen op verschillende vlakken, de financiële afdeling verder optimaliseren en stappen maken in het digitalisering-proces. Dit vraagt om het zien van het geheel van de financiële positie van de Gemeente Dronten. Je signaleert risico’s en grijze gebieden integraal binnen de organisatie en specifiek binnen de financiële afdeling. Daarbij investeer jij in wendbaarheid om beter op de uitdagingen in de toekomst te kunnen anticiperen.

Jij zal met jouw bevindingen de bühne opgaan en voert hierover met verschillende stakeholders binnen de gemeente gesprekken, waaronder de gemeentesecretaris en andere MT en DT leden. Ook acteer je voor een deel buiten de gemeente, waarbij je de koppeling maakt met andere gemeentes in de regio en de VNG. Hierbij functioneer jij als vast aanspreekpunt.

Je functioneert als rechterhand van de teammanager Financiën, P&C en Inkoop. Ook ben jij een mentor voor de financieel adviseurs, met wie je samenwerkt. Met jouw energie ga jij een bijdrage leveren om de financiële afdeling niet reactief maar proactief te laten werken. Dit doe je door onder andere het mede vormen van het beleid op lange termijn. En wat jouw verdere verantwoordelijkheden zijn:

 • Het doorontwikkelen van begrotingen en budgetten;
 • De financiële informatie vertalen naar de informatiebehoefte van alle belanghebbenden (raadsleden, wethouders, collega’s en inwoners);
 • Het adviseren over financiële ontwikkelingen. Je houdt hiervoor de actualiteiten bij en zet veranderingen vanuit het Rijk maar ook interne ontwikkelingen om naar wat dat voor de Gemeente Dronten betekent.

Functie-eisen

Wat breng jij mee?
Jij kan het totaaloverzicht houden en duiden binnen de gemeente. Je bent een visionair met toekomstvisie, die het vanzelfsprekend vindt samen te werken met andere teams en partners. Deze toekomstvisie realiseer en bewaak je vervolgens ook. Je dient snel verbanden te kunnen leggen en het gesprek aan te gaan.

Je bent vakmatig sterk, communicatief en politiek sensitief. Je brengt een hoge mate van professionaliteit mee. Jij pakt door en maakt keuzes.

Naast de geschetste persoonlijkheid en kwaliteiten breng je minimaal het onderstaande mee:

 • Afgeronde wo-opleiding, we denken hierbij aan een wo-opleiding Bedrijfseconomie, Finance of Accountancy of een vergelijkbare opleiding of aantoonbaar wo werk- en denkniveau;
 • Ervaring met financiële advisering in een dynamische omgeving;
 • Ervaring en affiniteit met data-analyse en toepassing van relevante technologie is een pré;
 • Ervaring in het nemen van een leidende rol in verbetertrajecten.

De gemeente Dronten vindt het verfrissend als jij geen ervaring hebt in, maar wel affiniteit hebt met de publieke sector.

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?
Jij houdt van een dynamische functie, waarin veel belangen spelen en waar je een brede adviserende rol hebt. Dit komt allemaal samen in je werk voor Dronten. Hier tref je een organisatie met zeer verschillende activiteiten in een politieke omgeving, die ook nog elke vier jaar verandert. En dit alles doe jij vanuit een fantastisch, nieuw gemeentehuis. En verder krijg je:

 • Een goed primair salaris in maximaal schaal 12;
 • Bovendien bouw je maandelijks over je salaris een individueel keuzebudget (IKB) op van 17,05%. Dit IKB kun je fiscaal voordelig inzetten voor een aantal zaken zoals bijvoorbeeld: kopen van extra verlof (bij 36 uur maximaal 144 uur) of uitruil woon-/werk kilometers. Het bedrag uit laten betalen kan ook;
 • Flexibele werktijden waardoor je je privé- en werksituatie beter op elkaar af kunt stemmen;
 • Thuiswerkmogelijkheid en faciliteiten (laptop, mobiele telefoon, bureau en bureaustoel);
 • Aandacht en opleidingsbudget voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, en ruimte om je eigen pad te kiezen;
 • Een goede pensioenvoorziening bij ABP en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering maken het pakket compleet.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl.Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met Arnold via telefoonnummer: 064890 3755.

Je hebt tot en met 25 augustus om te reageren.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl.Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met Arnold via telefoonnummer: 064890 3755.

Je hebt tot en met 25 augustus om te reageren.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET ARNOLD BOUMAN | RECRUITMENT CONSULTANT & OPRICHTER