Meet Mo: officebuddy bij STORM in Recruitment

Mo bij STORM
Als je al eens bij ons op kantoor bent geweest is de kans groot dat je Mo, onze kantoorhond, wel eens ontmoet hebt. Hierbij een thumbs up voor Mo en waarom een dier op kantoor goed is voor je eigen werkgeluk, productiviteit en de verbinding met je collega’s.

Minder stress, lager ziekteverzuim
Marie-José Enders, die als bijzonder hoogleraar aan de Open Universiteit de relatie tussen dier en mens bestudeert, zegt hierover: “Het kijken naar dier verzet je gedachten en geeft je een prettig gevoel. Je cortisolniveau daalt niet alleen als je een hond aait, je maakt ook het knuffelhormoon oxytocine aan. Daardoor voel je je relaxter en plezieriger.” Dat leidt weer tot een lager ziekteverzuim.

Meer beweging
Daarnaast moet een kantoorhond, zo ook Mo, regelmatig uit. Goed voor een frisse neus en wat beweging dus. En tijdens dit rondje wandelen kun je makkelijker je werk relativeren of even op een andere manier in gesprek zijn met collega’s. Lotte Spijkerman, gedragspsycholoog, vult aan: “Een hond of kat komt uit zichzelf met je interacteren. Daardoor word je er aan herinnerd dat je al lang met iets bezig bent en misschien even een kleine pauze moet nemen.”

Betere sfeer
Uit onderzoek blijkt dat een kantoorhond leidt tot een positiever imago en een verbeterde werksfeer. Collega’s, maar ook de klant, laten door contact met een dier soms een heel andere kant van zichzelf zien, wat ook weer leidt tot meer verbinding onderling. Daarnaast kan het de sfeer luchtig en ongedwongen maken.

Meer werkgeluk
Kortom: een dier helpt in alle opzichten, zowel voor jou als opdrachtgever als professional. Enders:  “Een dier op het werk maakt mensen gemotiveerder, ze vinden hun werk leuker en ze ervaren minder stress.”

Kom langs
Onze Mo een keer ontmoeten? Kom langs. Maken we gelijk even kennis of kijken we of we nog wat voor je kunnen doen. Laat weten dat je komt via: info@storminrecruitment.nl of 038- 22 22 2015.

Bronnen tekst:

Terug