Senior Marketeer

Omgeving Utrecht

06-12-2018

32 uur | Huisstijl, Communicatieplan, Sparringspartner | HBO

Ben jij per direct inzetbaar en toe aan een uitdagende functie? Lees de onderstaande aanvraag en laat ons weten waarom jij geknipt bent voor deze klus! 

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Senior Marketeer voor de Kamer van Koophandel in Utrecht.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken. Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Voor de implementatie van de nieuwe huisstijl zoeken we een ervaren communicatieadviseur die de in- en externe communicatie voor zijn of haar rekening neemt rondom de introductie van de nieuwe huisstijl van KVK. Omdat is gekozen voor een gefaseerde invoering van de nieuwe huisstijl is het belang van een goed communicatieplan (in- en extern) groot.

Werkzaamheden

  • Opstellen van intern communicatieplan voor implementatie nieuwe huisstijl
  • Opstellen van extern communicatieplan voor implementatie nieuwe huisstijl
  • Verzorgen van nieuwsbrieven/ updates op intranet over de voortgang van de implementatie
  • Samen met collega's van het team huisstijl ontwikkeling en borging bepalen op welk moment welke huisstijl uitingen mogen worden gebruikt en de naleving ervan monitoren
  • Proactief, informatie in de organisatie gaan ophalen, mensen activeren en enthousiasmeren om mee te werken

Functie eisen

  • Aantoonbare ervaring met rebrandings/ (her)introductie van merken
  • Ruime ervaring met het opstellen, bewaken en uitvoeren een intern en extern communicatieplan t.b.v. introductie van huisstijlen/ merken
  • "pitbull" mentaliteit: vastbijten in het project, je voelt je verantwoordelijk voor de gehele communicatie rondom de nieuwe huisstijl en handelt o.b.v. eigenaarschap
  • Goed in politiek-sensitieve omgevingen kunnen werken
  • Bewust zijn van de risico's van het voeren van twee huisstijlen naast elkaar gedurende de transitieperiode en in staat maatregelen te treffen middels communicatie om deze zo klein mogelijk te houden

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Noëll Brouwer van STORM in Recruitment; brouwer@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature