Senior Financieel Adviseur | Business Controller

Omgeving Groningen

13-05-2018

36 uur | Beleid, Non-Profit, Processen | wo

Ben jij een Controller met meer dan 5 jaar werkervaring in zware adviesfuncties? Dan ben jij de professional die wij zoeken voor onze opdrachtgever!

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Senior Financieel Adviseur | Business Controller voor een Gemeente in Noord-Nederland.

Groningen is een bruisende, veelzijdige stad met meer dan 200.000 inwoners. Veel van onze inwoners zijn student en zorgen er samen voor dat Groningen de ‘jongste’ gemeente van Nederland is. In Groningen geloven we dat het leven beter wordt wanneer iedereen met plezier woont, werkt en leeft in onze mooie stad. Een stad waar niemand buiten de boot valt. Het contact tussen ons en onze inwoners vindt tegenwoordig steeds meer in de wijken plaats. Wij vinden het belangrijk om samen mét onze burgers te werken, in plaats van vóór onze burgers. Of het nu gaat om zorg voor elkaar, verkeer, gezondheid, ondernemen, onderwijs of een schone stad: samenwerking met bewoners en organisaties is hét uitgangspunt. Hierbij verliezen wij sociale, duurzame economische groei niet uit het oog: samen met onze inwoners werken wij aan een duurzame stad en regio.STORM in Recruitment investeert samen met ons in Groningen door professionals met succes en plezier te begeleiden naar de volgende stap in hun carrière. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Met elkaar bewegen we naar een wendbare netwerkorganisatie waar we, met respect voor ieders rol, werken voor de stad en de regio.

Functie

Vanaf nu ben jij onderdeel van de grootste gemeente van Noord-Nederland en adviseer en rapporteer jij periodiek over de financiële verwachtingen, de risico’s en de resultaten van één of meerdere complexe units, projecten en/of programma’s. 


Met je laptop onder je arm kom jij fluitend aan op je werk. Je hebt zin in een nieuwe dag! Je groet je collega’s en met een kop koffie in je ene hand en een rapport in je andere, loop je naar jouw favoriete werkplek.

Je start jouw laptop op en werpt even kort een blik op je mail. Je besluit om een aantal mailtjes die niet kunnen wachten alvast te beantwoorden. Ondertussen kijk je op de klok en zie je dat het tijd is voor een meeting met het management. Omdat jij een stevige en strategische gesprekspartner bent, hechten zij veel waarde aan jouw advies. Terug op je werkplek toets en evalueer jij de naleving van kaders, richtlijnen en regelgeving.

Na een gezellige lunch met je collega’s maak je even kort tijd vrij om je contacten met partijen/belanghebbenden te onderhouden. Draagvlak voor (financiële) voorstellen vind jij erg belangrijk. Vervolgens is het tijd voor het implementeren en operationaliseren van een aantal beleids- en beheersinstrumenten. Je stuurt op en adviseert over de totstandkoming en realisatie van complexe plannen, projecten en/of programma’s.

Aan het eind van de middag heb je een sessie waarin jij adviseert over en bijdraagt aan de totstandkoming van verschillende business cases. De bijdragen van een team financiële collega’s die gezamenlijk de dienstverlening verzorgen voor een directie/organisatieonderdeel neem je mee in jouw advies. Wanneer jij dit evalueert doe jij dit doeltreffend en doelmatig.

De dag vliegt voorbij. Voor je afsluit kijk je nog even in je agenda voor morgen. Je ziet dat jouw dag morgen in het teken staat van een een nieuw project. Hierbij zoek jij actief de samenwerking met andere disciplines binnen de organisatie. Precies waar jij energie van krijgt!

Functie eisen

Heb jij ervaring met het werken in een grote organisatie en beschik jij over wo werk- en denkniveau aangevuld met 10 jaar relevante werkervaring? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw talenten:

  • Je bent een expert in jouw vakgebied;
  • Je hebt ervaring met de ontwikkeling en implementatie van complexe, financieel administratieve processen en instrumenten;
  • Je hebt ervaring in zware advies-/beleidsfuncties;
  • Je hebt aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van adviesvaardigheden en projectmanagement

Inlichtingen

Goed. Wij hebben nu een mooi verhaal verteld, maar zijn vooral heel benieuwd naar jouw verhaal! Denk jij na het lezen van deze vacature; ‘dit is echt MIJN baan?’. Deel dan jouw verhaal met ons.

Contactpersoon voor deze vacature is: Arnold Bouman, bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via (0182) 82 02 02.

solliciteer   email deze vacature