Senior Controller

Omgeving: Almere Financieel

Introductie

28 – 36 uur | Adviserend, Analytisch sterk, Initiatiefrijk | Hbo

Toe aan een maatschappelijke baan als financial? Jij kan een bijdrage gaan leveren aan één van de mooiste en meest innovatieve bibliotheken van Nederland als Senior Controller! Wij vertellen je er graag meer over..

Organisatie

Waar kom je te werken?

De Nieuwe Bibliotheek in Almere heeft als missie alle inwoners van Almere toegang tot informatie, kennis, verhalen en cultuur te bieden, zowel offline als online. De bezoekers verkrijgen kennis, ontwikkelen vaardigheden, gaan met elkaar in gesprek, raken geïnspireerd en beleven plezier. Hierdoor stimuleren zij Almeerders actief en bewust bij te dragen aan de samenleving van de jonge stad.

Er is een transformatie gaande van boekenuitleenfabriek naar eigentijdse huiskamer van de stad, gericht op ontmoeting en ontwikkeling. Er is een steeds breder cultureel aanbod. Ze organiseren voorstellingen, workshops en cursussen. In het Nieuwe Filmhuis vertonen ze de mooiste arthouse films. Door steeds meer uitnodigende faciliteiten, zoals lees-, studie-, en werkplekken en ontmoetingsruimtes per doelgroep te bieden, in combinatie met prikkelende activiteiten en een actuele collectie, wordt de rol van de bibliotheek als huiskamer van de stad versterkt. Beleving en persoonlijke ontwikkeling van kennis en vaardigheden staan centraal.

De Nieuwe Bibliotheek ontvangt jaarlijks ongeveer 1 miljoen bezoekers verspreid over 4 vestigingen, werken samen met 62(!) scholen en heeft bijna 65.000 leden. Met circa 115 medewerkers en met hulp van ongeveer 160 vrijwilligers maken ze een blijvende impact voor elke generatie!

Functie

Wat ga jij doen?

Als Senior Controller ben jij het financiële geweten van de bestuurder en daarmee de gehele organisatie. Het mooie aan deze rol is dat je ook leiding geeft aan een afdeling van 3 financials die zich bezig houdt met de financiële administratie en het proces daaromheen. Het team bestaat uit een medewerker crediteurenadministratie, een financieel medewerker en een adviseur privacy en procesmanagement. Iedereen in het team heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden en voert deze grotendeels zelfstandig uit, onder jouw leiding om ervoor te zorgen dat de organisatie volledig financieel ontlast wordt.

 • Jij zorgt voor de managementrapportages (jaarrekening, jaarverslag en kwartaal rapportages), inclusief prognoses en statistische gegevens. Daarnaast onderzoek jij en geef jij advies over de financiële haalbaarheid van projecten;
 • Jij bent direct verantwoordelijk voor een correcte vastlegging & uitvoering van de financiële- en projectadministratie en de controle op de salarisadministratie;
 • Jij bent de adviseur ten aanzien van het financiële beleid en financiële vraagstukken en eindverantwoordelijk voor de inrichting, verbetering en optimaal gebruik van het financiële systeem;
 • Jij bent verantwoordelijk voor het verzamelen en coördineren van informatie ten behoeve van de opstelling van de begroting en subsidieaanvragen;
 • Jij voert analyses uit op zowel financiële als operationele data en weet dit door te ontwikkelen;
 • Jij legt en onderhoudt functionele contacten met externe relaties, zoals lokale overheden en instellingen wanneer het over financiële vraagstukken gaat;
 • Jij overlegt met de directeur-bestuurder, auditcommissie financiën (RVT), accountant en ondernemingsraad over de jaarstukken en schuift waar nodig aan bij het MT;
 • Jij bent met de adviseur privacy & procesmanagement verantwoordelijk voor de planning en control cyclus, procesoptimalisatie, procesbewaking en financiële ondersteuning van de projecten en subsidieaanvragen.

Functie-eisen

Wat breng jij mee?

Als persoon ben jij nieuwsgierig, nauwkeurig en weet jij feilloos financiële adviezen schriftelijk weer te geven. Jij weet strategische beleidsplannen goed te vertalen in meerjarenramingen. Jij onderhoudt pro-actief contact met teammanagers en programma coördinatoren en ondersteunt hen in de financiële analyses en prognoses.

Verder heb jij:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Afgeronde opleiding op het gebied van controlling/financiële administratie;
 • Veel ervaring met AFAS Profit;
 • Kennis van planning & control in een gesubsidieerde organisatie is een pré.

Door jouw opgedane ervaring heb je een oog voor efficiëntie en kwaliteit in de realisatie van de interne dienstverlening. Ook heb je leidinggevende capaciteiten en weet jij het team goed aan te sturen. Ben je minder ervaren en zie je dit als een grote uitdaging, dan zijn wij heel nieuwsgierig naar jouw ambitie!

Aanbod

Wat bieden wij jou?

Als Senior Controller heb je een dynamische functie, waarin veel belangen spelen en waar je een brede adviserende rol hebt. Je krijgt veel vrijheid in het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden.

Verder krijg je:

 • Een goed primair salaris in maximaal schaal 10 (CAO Openbare Bibliotheken) + een arbeidsmarkttoelage;
 • Een dienstverband voor 28-36 uur
 • Een werkplek in een ambitieuze en maatschappelijke organisatie op een prachtig plek in het stadshart van Almere;
 • Relevante opleidingen en trainingen waaronder onbeperkt toegang tot de online trainingen van GoodHabitz;
 • Een contract voor de duur van 1 jaar waarbij een vast dienstverband natuurlijk tot het uitgangspunt behoort;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een gunstige pensioenregeling;
 • Aandacht en opleidingsbudget voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, en ruimte om je eigen pad te kiezen.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan?

Neem contact op met Arnold of Hanjo van STORM in Recruitment. Zij zijn verantwoordelijk voor de werving van deze positie. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met STORM opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. 

Je hebt tot en met 20 juni om te reageren.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan?

Neem contact op met Arnold of Hanjo van STORM in Recruitment: Zij zijn verantwoordelijk voor de werving van deze positie. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met STORM opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015.

Je hebt tot en met 20 juni om te reageren.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET ARNOLD BOUMAN | EIGENAAR