Senior Communicatieadviseur

Omgeving Leeuwarden

02-12-2018

32 - 36 uur | Overheid, Adviseur, Woordvoerder | HBO

Ervaring in het geven van adviezen op het gebied van communicatie? Voor het Waterschap Friesland zijn wij op zoek naar een Senior Communicatieadviseur. Op korte termijn beschikbaar? Lees dan snel verder!

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Senior Communicatieadviseur voor Waterschap Friesland in de regio van Leeuwarden.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. 

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Voor het Cluster Communicatie & Crisisbeheersing van Wetterskip Fryslân wordt er vanwege extra taken een ervaren senior communicatieadviseur gezocht. Het gaat hierbij om 32 - 36 uur per week. 

  • Je adviseert bestuur en organisatie over de inzet van communicatie rond beleidsdossiers en uitvoeringsprojecten. Samen met collega’s draag je zorg voor de uitvoering van deze adviezen.
  • Je bent breed inzetbaar: Van het opstellen van (strategische) communicatieadviezen en –plannen, het adviseren over participatietrajecten tot het zelfstandig werken aan corporate (communicatie-)projecten.
  • Daarnaast heb je expertise en ervaring op het gebied van omgevingscommunicatie en kijk je samen met collega’s hoe we methodes als het omgevingscanvas binnen Wetterskip kunnen toepassen.
  • Je hebt vaker gewerkt in gebiedsprocessen die voortkomen uit opgaven als KRW, klimaat en bodemdaling.
  • Je bent tevens één van de woordvoerders, draait mee in de bezetting van de perstelefoon en begeleidt bestuurders en collega’s bij media-optredens. Ook ben je inzetbaar als adviseur crisiscommunicatie bij calamiteiten.

Functie eisen

  • Ervaring en expertise op het gebied van omgevingscommunicatie in een soortgelijke functie bij een waterschap is een pré
  • Minimaal een HBO diploma, op het gebied van communicatie.
  • Aantoonbare Kennis van communicatie- en voorlichtingsmethodieken

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature