Senior Business Controller

Omgeving Groningen

15-06-2020

36 - 40 uur | Control, Business, Provincie | wo / RA / RC

Vind jij het leuk aan de frontlinie te staan van een veranderende organisatie? Lees dan snel verder!

Opdrachtgever

Provincie Groningen
De Provincie Groningen timmert op veel beleidsterreinen hard aan de weg. Een greep uit de taken: omgevingsplan, duurzaamheid, creëren werkgelegenheid, oplossen verkeersproblematiek, stimuleren van kunst en cultuur, ontwikkelen van recreatie en het zoeken naar creatieve oplossingen op diverse gebieden voor het leefbaar houden van het prachtige Groninger platteland.
De Provincie reageert proactief op ontwikkelingen en gebeurtenissen in de samenleving. Daarbij passen medewerkers met flexibele en slagvaardige persoonlijkheden die van gebaande paden af durven te stappen en creatieve oplossingen zoeken voor vaak complexe problemen. Medewerkers die zelfstandig functioneren en initiatieven nemen, collega’s die een uitdaging niet uit de weg gaan en niet bang zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Functie

Over deze vacature
De Provincie Groningen is een moderne organisatie die veel en graag initiatieven neemt om samen met anderen maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar wel heel belangrijk. En boeiend. Onder meer vanwege de vele externe contacten, de grote complexe vraagstukken en projecten en de vaak enorme bedragen die ermee gemoeid zijn. De provinciale organisatie is volop in ontwikkeling als gevolg van veranderingen in de samenleving, terwijl werkzaamheden gewoon door gaan. Dit vraagt om een flexibele houding. Zo is de afdeling Financiën & Control momenteel bezig met het automatiseren en digitaliseren van managementinformatie. Binnen de afdeling F&C zoekt STORM in Recruitment een innovatieve en energieke Senior Business Controller.

Wat ga je doen?
De interne bedrijfsvoering van de provincie bevindt zich in een transitie. Daarmee is de rol van (business) control ook in verandering en zal gaan aansluiten op de verandering in sturing. Als Senior Business Controller sta je aan de frontlinie en ben je een dragende kracht in dit (gedrag) verandering traject. De Provincie is een organisatie gebaseerd op informatiestromen, het is input gestuurd, maar men streeft naar meer output/outcome gestuurd werken. De aanwezigheid en belang van financiën en control binnen de organisatie is groot, het heeft niet alleen een toetsende functie, maar speelt ook een rol in het op gang krijgen van verandering. Daarbij heb je een ‘can do’ mentaliteit; je draait je hand er niet voor om wanneer er ad hoc vragen uitgevoerd dienen te worden. Dit vraagt dus om een bepaalde ‘mindset’ van de Senior Business Controller; je acteert vanuit kennis en kunde en je maakt het verschil door buiten de kaders te denken en initiatief te tonen. Verbinding maken gebeurt niet alleen binnen de muren van F&C, maar ook daarbuiten. De Senior Business Controller die wij zoeken vindt dit een vanzelfsprekendheid.

Verder is de Senior Business Controller het meedenkend en ondersteunend financiële geweten van afdelingshoofden, (beleid)medewerkers en projectleiders. Je laat zien wat de financiële consequenties van het Provinciale beleid zijn en zorgt samen met de administratie voor een goede financiële inrichting. De Senior is een aanjager en heeft een actieve en cruciale rol in de complexe en stevige projecten van de Provincie. Als professional wordt van jou verwacht dat je gevraagd en ongevraagd advies geeft aan o.a. aan directie, afdelingshoofden en andere stakeholders. Je bent rolvast, je beweegt mee waar nodig en beseft dat goede relaties belangrijk zijn voor het succesvol uitvoeren van je werk. Kritisch waar nodig en meedenkend waar het kan.

Overige taken en verantwoordelijkheden:

 • Risicogerichte en financiële advisering en het leveren van betrouwbare (financiële) stuurinformatie;
 • Bijdragen aan het bewaken en blijvend optimaliseren van de financiële processen;
 • Uitvoeren van en bijdragen aan de verschillende producten voor de Planning & Control-cyclus, zoals de jaarrekening, begroting, voor- en najaarsmonitor en de financiële informatievoorziening;
 • Toetsen van voorstellen uit de organisatie en het beoordelen van de consequenties. Hierbij ligt de focus op financiële juistheid, rechtmatigheid, volledigheid en risico's.

Functie eisen

 • Relevante academische opleiding, aangevuld met een RA of een RC titel;
 • Kennis van en stevige ervaring met controlling en met de onafhankelijke rol;
 • Politiek-bestuurlijk sensitief, met ruime adviesvaardigheden in een complexe politiek-bestuurlijke context;
 • Ervaring met diverse financiële vraagstukken, bij voorkeur binnen de publieke sector;
 • Doortastende, veelzijdige en mentaal sterke persoonlijkheid;
 • Een ondernemende, open en klantgerichte houding, organisatiesensitief;
 • Kennis en ervaring met managementinformatiesystemen zoals PowerBi is een pré.

Aanbod

Wat biedt de Provincie Groningen?
Werken bij de provincie Groningen betekent werken voor de Groningse samenleving. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend:

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.996,- en € 5.708, - (functieschaal 12) op voltijdbasis;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bij goed functioneren wordt de overeenkomst voor onbepaalde tijd verlengd;
 • Een 40-urige werkweek, bestaande uit 36 salarisuren en 4 uren opbouw ATV per week;
 • Bovenop jouw salaris ontvang je 22,37% Individueel Keuze Budget;
 • Voor woon-werkverkeer een vergoeding van 75% voor de kosten van Openbaar Vervoer;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Iedere medewerker heeft bij ons de beschikking over een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000, - per vijf jaren.

Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Inlichtingen

STORM in Recruitment neemt voor de Provincie de volledige werving op zich. Heb jij interesse? Neem dan contact op met Jan Jaap Akse van STORM in Recruitment; akse@storminrecruitment.nl. Je kunt Jan Jaap bereiken op 06-28408945.

solliciteer   email deze vacature