‘Ik ben het jaar 2024 goed begonnen dankzij STORM!’

Kor Dijkema - Concern Controller, Lokale overheid

‘Ik ben al jarenlang werkzaam binnen de gemeentelijke overheid. Dat is mooi werk waar ik ook graag voor reis vanuit mijn woonplaats Zwolle. Zo is huidige opdracht bij de Veiligheidsregio Kennemerland in Haarlem.

Toen ik de vacature voor Concercontroller bij een middelgrote gemeente hier in de buurt zag dacht ik: dit past bij mij. Het is een stad met mooie ambities en tegelijk net als andere gemeenten met teruglopende inkomsten vanaf 2026. En dan moet je keuzes maken. Zodat je niet samen voor een zesje gaat, maar dat wat je wilt waarmaken ook écht doet én met plezier. Doe je dat niet, dan organiseer je je eigen teleurstelling. Het klikte in het gesprek met deze gemeente, we zaten daarin echt op één lijn. Dat gesprek heeft er toe geleid dat ik begin dit jaar aan de slag ben gegaan als concerncontroller bij deze gemeente.’

‘Hoewel ik door een aantal bureaus was benaderd voor deze functie, is het STORM die ervoor heeft gezorgd dat ik bij deze gemeente aan de slag ben gegaan. Ik leerde STORM kennen via een advertentie in een landelijke krant. Wat volgde was een laagdrempelig en zeer prettig kennismakingsgesprek. Eind vorig jaar werd ik op vrijdagavond gebeld: we hebben iets heel moois voor je. Ik kon niet zomaar weg bij mijn huidige opdracht, dus toen heeft Arnold tegen de gemeente gezegd: we hebben een hele goede kandidaat voor je, maar kan pas in 2024 meerdere dagen per week aan de slag. De gemeente zei ja. Ik ben blij dat Arnold de mogelijkheden heeft verkend. Deze extra stap in de bemiddeling hebben de andere bureaus niet gezet, en hierdoor is de plaatsing voor 2024 STORM wel gelukt.’

‘Ik beveel STORM absoluut aan. STORM onderscheidt zich door een snelle en doortastende en tegelijk persoonlijke aanpak. Hun prettige gedrevenheid combineert moeiteloos zakelijk inzicht met een diepgeworteld maatschappelijk bewustzijn. Dat past bij mij!’.

En het advies van Kor aan alle gemeenten en individuen die ook zoekende zijn naar de balans versus ambities en beperkte capaciteit of financiële middelen? Kor: ‘Durf heldere keuzes te maken en wees niet bang om selectief te zijn in wat je werkelijk belangrijk vindt. Het is verleidelijk om vanalles te beloven, maar dat creëert onrealistische verwachtingen. Naar jezelf, en de ander.’ Door echt te kiezen wordt het resultaat niet alleen beter, maar ook plezieriger om samen aan te werken.