"QUA UITDAGING EN WAARDERING BEN IK ER OP VOORUIT GEGAAN."

Rini Scheutjens, Directiecontroller bij IMG

‘Ik was Senior Adviseur Concerncontroller bij de provincie Friesland, toen Arnold mij belde over de openstaande functie van directiecontroller bij IMG. Deze organisatie staat momenteel volop in de belangstelling omdat ze schadevergoeding uitkeren aan de door aardbeving gedupeerde Groningers. Het is een heel belangrijk dossier voor de Groningers, er is nu ook een parlementaire enquête aan de gang. Samen met de toeslagenaffaire is dit toch wel de meest politieke dossiers van dit moment. Ik ben dus een organisatie binnengestapt die onder een politiek en publiek vergrootglas ligt, en dat alleen al vormt natuurlijk een uitdaging.

In vier jaar tijd is de organisatie van 0 tot 800 medewerkers uitgegroeid, ook dat geeft uitdagingen voor de directie. Mijn bijdrage hieraan? Dat is het bestuur zo goed mogelijk adviseren op het gebied van financiën. Op basis van de beschikbare gegevens strategisch vooruitdenken naar de toekomst is daar onderdeel van, net als bijvoorbeeld risicomanagement. Houd privé ook van uitdagingen: dit jaar ga ik een marathon van 100 kilometer lopen. Gelukkig heb ik ook met deze baan genoeg tijd om te trainen, in ieder geval iedere zaterdag.

Ik kan iedere professional in Finance aanraden om zich in te schrijven bij STORM. Vanwege de snelheid waarmee ze op basis van een gesprek en het CV jou aan de juiste vacature koppelen en de match weten te maken. Het is een klein kantoor, je wordt goed begeleid. Niet á la Michael Page, strak in (mantel)pak, maar een persoonlijke en prettige aanpak. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, zeg ik dan als Bourgondische Brabander.’