Regiofiel

Omgeving Zwolle

13-02-2020

2 uur | Bestuurslid, Zwolle, Congres | hbo / wo

Vind je het leuk om te ondernemen en voel jij je verbonden met de Regio Zwolle? Lees dan snel verder!

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een bestuurslid voor de Stichting Metropool Regio Zwolle.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen. Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken. Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Ieder jaar organiseert Stichting Metropool Regio Zwolle het Regio Zwolle Congres en presenteert zij daar de in haar opdracht opgestelde Regio Zwolle Monitor. Om ondernemers wakker te schudden, bij te praten en verder te helpen in een snel veranderende omgeving. Tijdens het Congres wordt bovendien de Starter en Ondernemer van het jaar van de Regio Zwolle bekend gemaakt.

De stichting heeft twee heldere doelstellingen. Allereerst inzicht geven in de economische situatie van onze regio; dat doet zij via de Regio Zwolle Monitor waarin de actuele stand van de regionale economie wordt weergegeven. De tweede doelstelling is het stimuleren van samenwerking tussen ondernemers, overheden, onderwijs en onderzoek. Die doelstelling vult de stichting in door intensief contact te onderhouden met deze stakeholders en hen samen te brengen tijdens het jaarlijkse Regio Zwolle Congres.

De stichting heeft de ambitie om de Regio alert maken en houden, want de maatschappij verandert in rap tempo. Zij laat dit zien, zodat we in de regio klaar zijn voor toekomstige veranderingen. Het Regio Zwolle Congres is hierbij een belangrijk middel, aangezien spraakmakende personen hun verhaal vertellen en veel organisaties (overheid, ondernemers en onderwijs) hierbij aanwezig zijn.

De inkomsten van de stichting bestaan deels uit subsidies van gemeentes en provincie, maar voor een belangrijk deel ook uit sponsoring vanuit het bedrijfsleven. Deze sponsoring komt voor een belangrijk deel uit het netwerk van de verschillende bestuursleden van de stichting.

Functie eisen

Het huidige bestuur van Stichting Metropool Regio Zwolle bestaat uit vijf gedreven bestuursleden met een krachtig netwerk in de regio van Zwolle. Om de ambities van de stichting waar te maken zoeken wij versterking.


Het bestuur is initiatiefnemer en ook eindverantwoordelijk voor de inhoud en het uitgeven van de monitor. Daarnaast neemt het bestuur ieder jaar de volledige inhoud en de organisatie van het Regio Zwolle Congres op zich. De organisatie van het congres bestaat o.a. uit het verzamelen van ideeën, het inrichten van het programma en het vinden van inspirerende sprekers.

Wij vinden het belangrijk dat je ondernemer bent en woont en werkt in de regio Zwolle. Je voelt je verbonden met de Regio. We willen dat je graag een creatieve bijdrage levert aan een relevante beweging. Daarnaast vinden wij het waardevol wanneer jij al aanwezig bent in verschillende regionale netwerken. Als je binnen het bestuur de rol van secretaris kunt en wilt vervullen is dat een pré.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature