Projectcontroller Planeconomie en Grondzaken

Omgeving Nijmegen

20-10-2019

24 - 32 uur | Project, Control, Grondzaken | hbo / wo

Wil jij werken aan grootschalige complexe projecten met een ruimtelijke impact? Lees dan snel verder!

Opdrachtgever

Over STORM in Recruitment
STORM in Recruitment is op zoek naar een Projectcontroller Planeconomie en Grondzaken voor de Gemeente Nijmegen.

STORM begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Binnen het Ontwikkelingsteam werken we aan grootschalige complexe projecten met een ruimtelijke impact. Zodra een nieuw project in de vorm van een planexploitatie is goedgekeurd en vastgesteld door de Gemeenteraad is het van groot belang dat het project tijdig en binnen de financiële kaders wordt gerealiseerd. De projectcontroller is samen met de projectontwikkelaar verantwoordelijk voor het in control houden van de planexploitatie. De projectcontroller bewaakt en beheert de financiën van ruimtelijke projecten (grondexploitaties) en zorgt voor een gedegen rapportage aan de stakeholders waaronder het College van B en W. De projectcontroller werkt samen met 6 andere collega's onder aansturing van een van de drie bureauhoofden Stadsontwikkeling i.o.

De projectcontroller krijgt een aantal grond/planexploitaties onder zijn hoede waarvoor de projectcontrol verzorgd wordt. Concreet betekent dit:

  • De financiële en tijdige ontwikkeling van de planexploitatie bewaakt zoals deze door de Gemeenteraad is vastgesteld en adviseert de verantwoordelijk projectontwikkelaar proactief over mogelijkheden tot bijsturing;
  • De projectrisico’s mee bewaakt en maatregelen tot bijsturing voorstelt;
  • Het offerteproces verzorgt voor de uitbesteding van werkzaamheden;
  • Ieder jaar de planexploitaties herziet en de projectontwikkelaar ondersteunt bij het opstellen van de voortgangsrapportage ten behoeve van de bestuurlijke begrotings- en verantwoordingsdocumenten.

Functie eisen

  • Aantoonbaar afgeronde opleiding op HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Aantoonbaar financiële deskundigheid door kennis en ervaring op minimaal HBO-niveau;
  • Aantoonbaar 3 jaar recente ervaring sinds 2015 als controller op het gebied van planeconomie en ruimtelijke projecten in een 100.000+ gemeente.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature