Project Controller

Omgeving: Financieel Heeg Noordoost Nederland

Introductie

32 – 36 uur | Financieel, Analytisch, Doelgericht | Hbo

 Ben jij een echte adviseur, iemand die de verbinding weet te leggen tussen verschillende lagen en disciplines..

Organisatie

Waar kom je te werken?

Wajer Yachts is een Nederlands familiebedrijf met een internationaal werkveld. Hoewel we op verschillende plekken ter wereld gevestigd zijn, zijn onze locaties in Heeg en Lemmer (Friesland) het kloppend hart van ons bedrijf. Hier wordt met een team van circa 200 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling, het design, de bouw en het testen van zo’n 40-50 jachten per jaar. Ons sales- en marketingteam werkt vanuit een prachtig kantoor in Amsterdam. ’s Zomers wordt ons team opgeschaald met zo’n 80 medewerkers in onze buitenlandse servicehubs.

Vanuit deze buitenlandse servicehubs (o.a. Zuid Frankrijk, Ibiza, Mallorca en Miami) bieden wij onze klanten met ons Care programma een ongeëvenaarde service. Eigenaar zijn van een Wajer betekent namelijk maximaal vaarplezier, “without a worry”. Drie simpele woorden die voor ons de grondslag van onze bedrijfsvoering vormen. Ons technische team zorgt er gedurende het drukke vaarseizoen voor dat de Wajers altijd in goede technische staat zijn. Daarnaast zijn onze captains & deckhands verantwoordelijk voor het schoonmaken, tanken, bijvullen van de koelkasten en afdekken van de boten tot aan het uitstippelen van vaar trips.

Functie

Wat ga je doen?

Als Project Controller ben jij financieel verantwoordelijk voor de nieuwbouwprojecten van onze locaties in Lemmer en Heerenveen. Je staat aan het roer en mag de cost & control structuur voor deze locaties zelf gaan opzetten, inrichten en structureren. Vervolgens zorg je dat de projecten financieel in control zijn en blijven.

Je werkt nauw samen met het lijnmanagement en de projectleiders en ondersteunt hen met de aansluiting op Finance. Je zorgt voor een optimale samenwerking, toetst het prijsbeleid op basis van werkelijke kosten en opbrengsten en adviseert omtrent de rendabiliteit van plannen.

Het is een afwisselende en vooral veelzijdige functie waarbij je veel projecten draagt; het ene moment ondersteun je met de projectcontrol van een customisation op een nieuw te bouwen Wajer 77 en het andere moment ondersteun je bij de seriebouw van de rompen van de Wajer 55.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

  • Je controleert de geboekte uren, kosten en verkoopfacturen op de projecten en sluit projecten af zodra ze zijn afgerond;
  • Je stelt maandelijkse- en kwartaalrapportages op, bepaalt de stand onderhanden projecten en stelt ad-hoc analyses en rapportages op;
  • Je ontwikkelt, implementeert en verbetert relevante processen in nauwe samenwerking met de diverse teams om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken;
  • Je bent verantwoordelijk voor de facturatie van de nieuwbouw projecten en bent eindverantwoordelijk voor de inning van de verstuurde facturen.

Als Project Controller ben je onderdeel van ons Finance-team van 10 enthousiaste professionals met verschillende disciplines. Hoewel iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden heeft, staat de samenwerking met het team altijd voorop.

Functie-eisen

Wat neem jij mee?

We zoeken een echte adviseur, iemand die de verbinding weet te leggen tussen verschillende lagen en disciplines. Je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden en weet ontwikkelingen en data kernachtig te vertalen in een boodschap naar de omgeving. Je bezit reflectie- en leer vermogen: je staat op eigen benen, neemt invloed en bent daardoor in staat om het verschil te maken.

Daarnaast heb jij:

  • Minimaal een hbo diploma in een relevante richting;
  • 3-5 jaar werkervaring als (project-)controller in een technische onderhouds- en projectomgeving;
  • Ervaring met MS Excel is een vereiste. Ervaring met ISAH of MS Dynamics is een pré!
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?

Een ambitieuze, snelgroeiende en steeds internationaler wordende organisatie. Dit alles met de persoonlijke en warme inslag van een familiebedrijf. Wajer’s succes is voelbaar voor iedereen en we zijn een echte A-speler in onze branche. Dit resulteert in een enorm positieve sfeer binnen de organisatie en mogelijkheden om te investeren in de toekomst en jouw loopbaan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en de vrijheid om processen te verbeteren. Uiteraard ontvang je daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Inlichtingen

Interesse?

Neem dan contact op met Nigel van Oostrum van STORM in Recruitment; Nigel@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Nigel is te bereiken op 06 – 41 91 83 24.

Je hebt tot en met 15 januari 2023 om te reageren.

Sollicitatie

Interesse?

Neem dan contact op met Nigel van Oostrum van STORM in Recruitment; Nigel@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Nigel is te bereiken op 06 – 41 91 83 24.

Je hebt tot en met 15 januari 2023 om te reageren.