Project controller a i

Omgeving: Financieel Regio Zwolle

Introductie

40 uur | Projectenorganisaties, vestigingscontroller, technisch | Hbo

Ben jij de nieuwe projectcontroller die wij zoeken? Een persoon die het leuk vindt om projecten in control te houden voor de grootste technische dienstverlener van Nederland?

Organisatie

Waar kom je te werken?

Wereldwijd is dit bedrijf marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

De projecten die binnen Infra & Mobility uitgevoerd worden, zijn vaak complexe Design & Construct projecten in de infrastructuur. De projecten hebben vaak een duurzaam karakter, waarmee dit bedrijf een grote bijdrage levert aan de energie transitie en samenwerkt om Nederland bereikbaar te houden.

Bij dit bedrijf werken zij aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes.

Functie

Wat ga je doen?

Samen met de projectmanagers bewaak jij de financiële voortgang en risico’s en kansen van de projecten. In deze rol ben jij de sparringpartner en het financiële (project)geweten binnen de projectteams. Daarin is het van essentieel belang om vooruit te denken en te adviseren. Ook voorzie jij onze projectmanagers van accurate financiële en kwalitatieve projectrapporten die als sturingsinformatie dienen. Hierdoor draag jij concreet bij aan het succesvol uitvoeren van onze mooie projecten! Naast de functie als projectcontroller, vervul je de rol van “vestigingscontroller” in Zaandam, die zijn of haar oren en ogen openhoudt en collega’s van (financieel) advies voorziet.

Je voornaamste verantwoordelijkheden en werkzaamheden bestaan uit:

 • Signaleren van en sturen op risico’s en kansen in alle projectfases;
 • Earned Value Analyses uitvoeren voor de verschillende projecten;
 • Opstellen van financiële prognoses;
 • Bedenken en opstellen van nieuwe verdienmodellen;
 • Samenstellen van financiële voortgangsrapportages;
 • Proactief financiële risico’s onder de aandacht brengen bij (project)management;
 • Kritische vragen stellen en verbetervoorstellen uitbrengen.

Functie-eisen

Wat breng je mee?

 • Gezonde dosis humor en gezelligheid;
 • Je beschikt over een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO niveau;
 • Minimaal 6 tot 8 jaar werkervaring in een soortgelijke functie binnen een
 • (technische) projectenorganisatie;
 • Je werkt gestructureerd en accuraat en met je communicatieve vaardigheden zorg je ervoor dat je onderdeel wordt van het projectteam;
 • Je hebt affiniteit met een projectenorganisatie;
 • Je weet een goede balans te vinden tussen aan de ene kant kritisch te zijn waar nodig en ondersteunend aan de andere kant;
 • Kennis van de projecten module binnen SAP is een pré.

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?

Een bedrijf waarin de mens op één staat. Een baan in een dynamisch bedrijf waarin jouw persoonlijke ontwikkeling als heel belangrijk wordt gezien. Verder wordt er veel georganiseerd om de medewerkers duurzaam inzetbaar te hebben en te houden. Het Finance & Control team bestaat uit een jong team waarin veel verantwoordelijkheid bij de projectcontroller ligt.

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt en er een actief thuiswerk beleid is? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Arnold is te bereiken op 06 – 4890 3755.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Arnold is te bereiken op 06 – 4890 3755.

storm in recruitment

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET ARNOLD BOUMAN | RECRUITMENT CONSULTANT & OPRICHTER