Programmasecretaris a i

Omgeving: Overig Zwolle

Introductie

Ondersteunen | Verbinden | 32 uur | Zwolle

Met jouw inzet bijdragen aan de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne en andere asielzoekers?

Organisatie

Waar kom je te werken?

Wij zijn Veiligheidsregio IJsselland. Onze organisatie bestaat uit de brandweer, crisisbeheersing en rampenbestrijding en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR). We voorkomen en beperken risico’s waar het kan en we bestrijden incidenten waar het moet. Dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met hulpdiensten, elf gemeenten en crisispartners. We bundelen onze krachten op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen. We hebben op die manier alle experts in huis op het gebied van fysieke veiligheid.

Functie

Wat ga jij doen?

Met jouw scherpe blik, zorgvuldige acties en uitzoektalent ondersteun je het programma en leg je de basis voor ambtelijke en bestuurlijke besluiten in het netwerk. Dat netwerk bestaat uit de 11 gemeenten vallend onder Veiligheidsregio IJsselland, tezamen met externe partners als COA en Rode Kruis. Met elkaar wordt er nagedacht over hoe we zo goed en efficiënt mogelijk de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne en andere asielzoekers kunnen opvangen en/of huisvesten in onze regio.

Als programmasecretaris ondersteun je het programma in de breedste zin van het woord. Je bereidt alle overleggen en besluiten voor, maar denkt ook kritisch mee, brengt aandachtspunten in en adviseert. Je onderneemt proactieve acties om duidelijkheid te creëren, informatie te verzamelen en het antwoord op vraagstukken uit het netwerk boven tafel te krijgen.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:

• Voorbereiden van overleggen en besluitvorming, opstellen van agenda’s en besluitenlijsten;

• Plannen en organiseren van bijeenkomsten en acties;

• Verwerken van informatie in analyses, voorstellen en adviezen;

• Bewaken van overzicht, voortgang, acties en up-to-date houden van documenten;

• Verzamelen en toegankelijke maken van informatie;

• Contact onderhouden met netwerkleden, externe partners en ministeries over regelingen, notities, ontwikkelingen etc;

• Overzicht houden voor- en ondersteunen van programmamanager, je bent een sparringpartner.

Functie-eisen

Wat breng je mee?

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding aangevuld met minimaal 1-3 jaar relevante werkervaring in een functie als bestuurssecretaris, programmasecretaris of een andere functie binnen een programma. Je kent je weg in gemeenteland, bent een generalist en weet als vanzelf welk ministerie of welke partner je moet benaderen om het antwoord op je vragen te krijgen. We staan ook open voor een startende WO’er als je een passende achtergrond en de juiste vaardigheden hebt: pro-actief, resultaatgericht, kritisch, adviserend en snel lastige materie kunnen doorgronden.

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?

Een kans om vanuit jouw professionele rol bij te dragen aan de maatschappelijke problematiek rondom vluchtelingen uit Oekraïne als asielzoekers uit andere landen! Veiligheidsregio IJsselland is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Arnold is te bereiken op 06 – 4890 3755.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Arnold is te bereiken op 06 – 4890 3755.