Penningmeester

Omgeving: Financieel Regio Zwolle

Introductie

4 uur | Cultuur, Maatschappelijk, Onbezoldigd | Zwolle

Ben jij een verbinder, maak je graag contact met de samenleving en vind jij het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om met kunst en cultuur in aanraking te komen? Lees dan snel verder!

Organisatie

Waar kom je te werken?

Verbinding, contact en ontmoetingen zijn voor Theater De Makkers, een theatergezelschap gevestigd in Zwolle, de belangrijkste ingrediënten voor de sociaal artistieke voorstellingen die wij maken. Samenleven begint met nieuwsgierigheid naar de ander.

Zij hebben een grote nieuwsgierigheid naar de verschillende meningen, gewoontes en beweegredenen van iedereen. Daarom laten ze de samenleving zien door de ogen van alle verschillende mensen die er deel van uitmaken. Door persoonlijke verhalen te delen ontstaat er erkenning en herkenning.

Ze vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om met (kunst) theater in aanraking te komen. Daarom gaan ze met de projecten naar de mensen toe en maken (kunst)theater met de mensen zelf. Er staan niet alleen acteurs op het podium maar ook ‘echte mensen’, waardoor de dialoog met het publiek anders wordt. De overstijgende waarden die deze manier van werken oplevert gaan over het verbreden van het eigen perspectief. Uiteindelijk leidt dit tot een fijnere leefomgeving. Op wijk- en op stadsniveau.

Theater De Makkers heeft de afgelopen 7 jaar verschillende succesvolle sociaal artistieke projecten vormgegeven. Op dit moment werken wij op basis van projectsubsidies. Onze ambitie is om toe te groeien naar een structureel gesubsidieerd gezelschap zodat we een duurzame organisatie kunnen opbouwen.

‘’Jouw verhaal wordt een verhaal van de stad, en we geloven dat een stad waar men elkaars verhaal kent, een mooiere stad is’’

Functie

Wat ga je doen?

Theater De Makkers is een stichting met een bestuursmodel. De dagelijkse gang van zaken ligt bij de directie die De Makkers vertegenwoordigt naar de buitenwereld.

Het bestuur en de directie komen gemiddeld zes keer per jaar bij elkaar. In deze vergaderingen worden de essentiële onderwerpen en financiën besproken. Het bestuur bestaat op dit moment uit drie leden met expertise op het gebied van podiumkunst, cultuurmanagement en -beleid en financiën.

Theater De Makkers zoekt een penningmeester (onbezoldigd) die affiniteit heeft met cultuur, met de stad Zwolle en met haar bewoners.

Functie-eisen

Wat breng je mee?

Als Penningmeester weet jij alles van de cijfers en denk je in oplossingen in plaats van in beperkingen. Jij gaat op een flexibele manier om met veranderingen. Je bent analytisch, nauwkeurig en kan het overzicht goed bewaren.

Jij bent iemand die het leuk vindt om een relatief jonge stichting verder te ontwikkelen, jouw eigen netwerk in te zetten om dit te bewerkstelligen en zich makkelijk beweegt in het culturele/politieke/bestuurlijke netwerk. Jij hebt ervaring met organisatieontwikkeling en voldoende tijd om zo nu en dan sparringpartner te zijn voor de directie.

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?

De rol van penningmeester is onbezoldigd. Echter, betekent het niet dat je er niets voor terug krijgt:

  • Als penningmeester ontvangen je vrije toegang tot alle voorstellingen van theater De Makkers;
  • Het biedt een kans jouw culturele netwerk in de regio Zwolle te vergroten;
  • Je werkt mee aan de waardecreatie van de culturele scene in Zwolle;
  • Je levert een bijdrage aan het verhaal dat het theater over de inwoners van Zwolle vertelt.

Inlichtingen

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Hanjo Hartnack van STORM in Recruitment; hanjo@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 2222 015. Hanjo is te bereiken op 06 3832 4922.

Sollicitatie

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Hanjo Hartnack van STORM in Recruitment; hanjo@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 2222 015. Hanjo is te bereiken op 06 3832 4922.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET HANJO HARTNACK | RECRUITMENT CONSULTANT