Penningmeester

Omgeving Zwolle

29-07-2019

4 - 6 | Rode Kruis, Financieel, Jaarrekening | hbo

Voor het Rode Kruis in Zwolle zijn wij op zoek naar een Penningmeester die richting en sturing aan de financiële afdeling gaat geven. Voor meer informatie over deze functie lees dan verder.

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een vrijwilliger voor de functie van Penningmeester voor het Rode Kruis Zwolle.

Over het Rode Kruis
Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.

Voor jou en voor hen staat het Rode Kruis klaar. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand bij je in de buurt. Om je te helpen als je dat nodig hebt.

STORM in Recruitment
STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Als penningmeester werk je binnen het Rode Kruis samen met de financieel medewerker en stuurt deze aan. Je stelt op juiste wijze het jaarplan en jaarrekening van de afdeling op en bent verantwoordelijk voor het jaarlijks (laten) samenstellen van de balansmap. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de boekhouding in Exact online van de financiële administratie waaronder de betalingen, facturatie, etc. en je bent alert op subsidiemogelijkheden en andere inkomstenbronnen.

Je hebt beleidsmatig inzicht, analytisch vermogen en draagt oplossingen aan, je bent een teamplayer binnen een bestuur en je hebt ervaring met boekhouding in Exact online (EOL) of bent bereid hiervoor een (on-line) opleiding te volgen. Je woont in Zwolle of directe omgeving. Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. Één keer per maand wordt jouw aanwezigheid verwacht bij de bestuursvergadering. In verband met het opstellen van de jaarrekening wordt er enige flexibiliteit in uren verwacht richting het einde van het jaar.

Gemaakte (reis-)kosten worden vergoed en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling b.v. door het volgen van cursussen/trainingen behorend bij de functie. Het Rode Kruis Zwolle biedt je een uitdagende vrijwilligersfunctie in een enthousiast team van collega-bestuursleden. Kortom een functie, waarbinnen je je ervaringen kunt inzetten. Je breidt je netwerk uit en werkt voor een organisatie die mensen in nood helpt. Maatschappelijk draag je jouw steentje bij.


Functie eisen

  • Afgeronde hbo opleiding in de richting van Bedrijfseconomie of vergelijkbaar;
  • Ervaring met Exact online werkt in jouw voordeel bij de uitvoering van deze functie;
  • Werkervaring opdoen met behoud van uitkering bij een ANBI geregistreerde instelling is mogelijk met toestemming van het UWV.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature