Penningmeester

Omgeving: Financieel Regio Zwolle Zwolle

Introductie

2 – 4 uur | Cultuur, Maatschappelijk, Onbezoldigd | Zwolle

Ben jij een verbinder, maak je graag contact met de samenleving en vind jij het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om met kunst en cultuur in aanraking te komen? Lees dan snel verder!

Organisatie

Waar kom je te werken?

Muziek voel je, ongeacht je achtergrond, je kleur, gender, seksuele voorkeur, je leeftijd of je geloof. Het benadrukt niet onze verschillen, maar juist onze ‘common ground’: muziek verbindt. Muziek is voor ons een avontuur. Door het ontdekken van nieuwe genres en klanken uit andere werelddelen en windrichtingen prikkelen we je geest en verruimen we jouw horizon.

Common Ground bestaat uit een gepassioneerd en creatief team van mensen dat impact maakt door haar creatieve ideeën en kennis over muziek breed in te zetten. Onze organisatie vormt een onmisbare schakel binnen de culturele infrastructuur als autoriteit op het gebied van live jazz, wereld- en klassieke muziek. Wij realiseren tijdelijke en duurzame projecten op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau. Daarbij speelt het verbinden van genres en kunstdisciplines en het samenbrengen van mensen met uiteenlopende achtergronden op bijzondere locaties een belangrijke rol. Het Common Ground Festival inclusief Common Ground for Kids, de (eeuwige)jeugd editie van Common Ground, vormt onze jaarlijkse apotheose.

Het team achter Common Ground is ambitieus. Innovatie op het gebied van livemuziek beleving, het bedenken van nieuwe concepten en de wens om ook regionaal en (inter)nationaal de samenwerking op te zoeken staan hoog op de agenda.

Common Ground kijkt voortdurend naar nieuwe maatschappelijke en culturele ontwikkelingen. Wij zijn niet bang grenzen te slechten, nieuwe wegen te bewandelen en de samenwerking met innovatieve partners op te zoeken. Zo bouwen we samen aan een stabiele en goed functionerende samenleving waarbinnen muziek een cruciale rol speelt.

Functie

Wat ga je doen?

Common Ground is een stichting met een bestuursmodel. De dagelijkse leiding ligt bij de directie.

Het bestuur en de directie komen gemiddeld zes keer per jaar bij elkaar. In deze vergaderingen worden de essentiële onderwerpen en financiën besproken. Het bestuur bestaat op dit moment uit drie leden met expertise op het gebied van onderwijs, communicatie en financiën.

Naast het bestuur laat Common Ground zich adviseren door een Raad van Advies met mensen uit allerlei sectoren. Het bestuur, de directie en de Raad van Advies komen eenmaal per jaar bijelkaar.

Common Ground zoekt een penningmeester (onbezoldigd) die affiniteit heeft met cultuur, met de stad Zwolle en met haar bewoners.

Functie-eisen

Wat breng je mee?

Als Penningmeester weet jij alles van de cijfers en denk je in oplossingen in plaats van in beperkingen. Jij gaat op een flexibele manier om met veranderingen. Je bent analytisch, nauwkeurig en kan het overzicht goed bewaren.

Jij bent iemand die het leuk vindt om een relatief jonge stichting verder te ontwikkelen, jouw eigen netwerk in te zetten om dit te bewerkstelligen en zich makkelijk beweegt in het culturele/politieke/bestuurlijke netwerk. Jij hebt ervaring met organisatieontwikkeling en voldoende tijd om zo nu en dan sparringpartner te zijn voor de directie.

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?

De rol van penningmeester is onbezoldigd. Echter, betekent het niet dat je er niets voor terug krijgt:

  • Als penningmeester ontvangen je vrije toegang tot alle concerten en het festival Common Ground;
  • Het biedt een kans jouw (culturele) netwerk in de regio Zwolle en Overijssel te vergroten;
  • Je werkt mee aan de culturele ambities van de stad Zwolle en de Provincie Overijssel;
  • Je levert een bijdrage aan de ambities op het gebied van innovatie en samenwerking

Inlichtingen

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 2222 015. Arnold is te bereiken op 06 4890 3755.

Sollicitatie

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 2222 015. Arnold is te bereiken op 06 4890 3755.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET ARNOLD BOUMAN | RECRUITMENT CONSULTANT & OPRICHTER