Operationele Communicatiemedewerker

Omgeving Zwolle

16-04-2019

18 - 22 uur | Overheid, Communicatie, Adviseur | Hbo

Voor de eenheid Ruimte & Bereikbaarheid van de Provincie Overijssel zijn wij op zoek naar een Operationele Communicatiemedewerker. Lees snel verder voor meer informatie.

Opdrachtgever

Over de Provincie Overijssel
Je wordt ingehuurd door de eenheid Ruimte en Bereikbaarheid, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid is verantwoordelijk voor een duurzame ruimtelijke ontwikkeling van de steden en het landelijk gebied in Overijssel. Belangrijke thema’s zijn ruimte, ondergrond, water, wonen, bereikbaarheid en openbaar vervoer. Er is een intensieve samenwerking met burgers, bedrijven, andere overheden en verschillende belangengroepen, waarbij wordt ingespeeld op initiatieven die aansluiten bij de provinciale ambities.

De eenheid bestaat uit vijf teams: Team Beleidsvorming Fysiek, Team Beleidsvorming Mobiliteit, Team Beleidsrealisatie en Team Beleidsstrategie RBS.

Over Storm in Recruitment
STORM in Recruitment is op zoek naar een Operationele Communicatiemedewerker voor de Provincie Overijssel.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Je komt terecht in het team OV bureau en bent werkzaam voor OV Oost, een samenwerking van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. OV-Oost houdt zich bezig het beheer en de ontwikkeling van de openbaar vervoer contracten, monitoring en de opzet, uitvoering en het beheer van de bijbehorende marketingactiviteiten.

Als operationele communicatiemedewerker ben je lid van de marketing team OV-Oost. Het team bestaat uit de senior marketeer OV-Oost, operationeel marketeer OV-Oost en een, communicatie adviseur Mobiliteit Gelderland.

Eén van de activiteiten van het marketingteam OV-Oost is het project OV-ambassadeurs. OV-ambassadeurs zijn senioren die vrijwillig andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer.

De communicatie van dit project ligt bij OV-Oost. Communicatie om te zorgen dat inwoners op de hoogte zijn van hun activiteiten, om de opkomst bij de activiteiten te verhogen en te zorgen dat deelnemers daarna vaker met het OV gaan reizen. Minstens zo belangrijk is de communicatie richting OV-ambassadeurs om te zorgen dat ze goed geïnformeerd zijn, zich gewaardeerd voelen en betrokken blijven bij het project.

Een ander project is Ervaar het OV. Ervaar het OV is een communicatieplatform met het doel meer mensen kennis te laten maken met het OV en meer mensen structureel van het OV gebruik te laten maken om op die manier de daluren te vullen.

Een greep van de werkzaamheden waar jij je mee bezig zal gaan houden;

 • Reguliere promotie van de bijeenkomsten OV ambassadeurs (informatiebijeenkomsten, inloopspreekuren, proefreizen);
 • Schrijven teksten website (zoals OV-ambassadeurs pagina op EHOV);
 • Uitvragen – inkopen van ontwikkeling en productie communicatiecampagnes en -middelen;
 • Beoordelen en verbeteren communicatiemiddelen en –uitingen;
 • Regelen advertenties / posters voor elke bijeenkomst van de OV-ambassadeurs waarbij data en locatie correct worden aangepast;
 • zorgen dat tijdig wordt geadverteerd voor alle bijeenkomsten (3-2 weken van te voren);
 • Schrijven of actualiseren teksten brochures, flyers, website, nieuwsbrieven, enz.;
 • Zorgen voor nieuwe flyers zoals proefreizen (van ontwerp – tekst – productie).

Functie eisen

 • Een afgeronde MBO/HBO opleiding op het gebied van communicatie en/of media;
 • Aantoonbaar over minimaal 2 jaar werkervaring als operationeel communicatiemedewerker;
 • Werkervaring in het realiseren van doelstellingen samen met diverse partijen met verschillende belangen.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature