“We hebben een natuurlijke manier van samenwerken en communiceren.”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Ronald Westerhof is een ervaren interim professional controlling, finance en accountancy uit het netwerk van STORM. In maart heeft hij zijn klus voor Travers afgerond. In april is hij begonnen aan een nieuwe klus bij een zorgorganisatie, een branche waarin hij zijn roots heeft.

Mooie combi

Ronald: “ik ben vaak bezig met veranderprocessen in organisaties. Doordat de wereld om ons heen verandert moet je als afdeling Finance & Control meebewegen. Er komt namelijk een moment dat processen, output en systemen niet meer voldoen aan de wensen. Nu zijn financiële mensen vaak ‘blauwe’ mensen die daardoor goed zijn in hun vak, maar veranderingen best lastig vinden. Dan hebben ze iemand nodig die een plan maakt en de verandering mee organiseert. Dat is dan mijn rol. Ik ben inhoudelijk en technisch onderlegd in finance en control, maar heb ook gevoel voor de mens én het projectmatig begeleiden van de veranderprocessen. Dit is nodig om tot de gewenste situatie te komen.”

Interim

Ronald: “ik merk dat interim klussen bij me passen. Ik vind het leuk om ergens binnen te komen en aan de slag te gaan met de mensen, processen en systemen. Om vanuit een visie een plan maken en implementeren. Om grote slagen maken. Op het moment dat het loopt neemt de organisatie het zelf weer over.”

Samenwerken met STORM

Als interim professional haalt Ronald zowel zelf opdrachten binnen, als dat STORM opdrachten aandraagt. Ronald: “het is prettig samenwerken met STORM. Ze kennen de opdrachtgever vaak goed en, wanneer nodig, kan ik met hen sparren over hoe de dingen aan te vliegen. Mijn contact met STORM is zowel zakelijk als informeel. We hebben een natuurlijke manier van samenwerken. STORM is wie ze zijn, ze zijn oprecht. Ze communiceren onbevangen. Opdrachtgevers haken daarop aan en ik ook. Dit maakt ook dat opdrachtgevers en professionals vaak goed bij elkaar passen. Daarnaast organiseert STORM netwerkbijeenkomsten, waar je mensen kunt ontmoeten. Zoals informatieavonden over LinkedIn. Daar steek ik dan ook weer veel van op.”

“STORM is wie ze zijn, ze zijn oprecht. Ze communiceren onbevangen.”