“STORM heeft een duidelijke visie, ze weten waarom een kandidaat matcht met de organisatie”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Hennie Hoekstra is een ervaren HR manager uit het netwerk van STORM. Hennie en STORM kennen elkaar vanuit ING waar STORM adviseerde in de werving en selectieprocedure en werving deed voor ING. Nu werkt ze zelf, via STORM, bij een Ministerie. Hennie: “M’n opdracht is om bij de opdrachtgever te zorgen voor de doorontwikkeling van contactcentrum voor o.a. salarisafhandeling naar een e-HRM service.”

Hennie op het werk

Hennie: “Bij mijn opdrachtgever doen we alles op gebied van personeelszaken voor de verschillende departementen van een Ministerie. Inmiddels doen we dit ook Ministerie-overschrijdend. Denk aan vraagstukken m.b.t. salarissen, instroom/doorstroom/uitstroom van  personeel, vragen over verlof en vele financiële regelingen, maar ook ondersteuning bieden bij de opzet en uitvoering van reorganisaties. Een soort HRM service voor rijksambtenaren. Ik ben verantwoordelijk voor het klantcontactcentrum in Zwolle en een deel van mijn aandachtsgebied in Den Haag. Bij het klantcontactcentrum behandelen we alle telefoontjes en klantverzoeken die binnenkomen. Mijn opdracht is om de opdrachtgever door te ontwikkelen van contactcentrum voor salarisadministratie naar een eHRM service. Dit laatste zijn we al wel, maar onze klanten zien ons nog niet altijd zo. We werken bijvoorbeeld aan het meer zichtbaar maken van onze dienstverlening zodat duidelijk wordt wat we allemaal voor de verschillende afdelingen binnen de ministeries kunnen betekenen. We willen ze graag ontzorgen op gebied van personele zaken.”

Bewegen en professionaliseren

Hennie: “Ik vind het heel fijn werken bij mijn opdrachtgever. Ik ontmoet veel nieuwe mensen, doe een mooi nieuw netwerk op. Ik merk ook dat ik de expertise die ik heb opgedaan bij ING goed kan inzetten. Daar waren ze al een stuk verder als het gaat om medewerkersontwikkeling en werving en selectie bijvoorbeeld. Met de mooie welwillende club waar ik nu aan het werk ben, wil ik ook die stappen gaan maken; een professionaliseringsslag op gebied van leren en ontwikkelen.”

Samenwerken met STORM

Hennie: “Bij ING heb ik samengewerkt met Arnold. Daardoor ben ik goed bekend met de werkwijze van STORM. Wat me in STORM aanspreekt is de oprechte interesse in de opdrachtgever; waar staat het voor en hoe geven ze dat handen en voeten? STORM investeert echt in het leren kennen van de organisatie. Ze kijken op de vloer mee, zijn in gesprek met veel verschillende mensen, proeven de sfeer. Wat ik mooi vind, is dat ze niet zomaar kandidaten aandragen op basis van een CV.  STORM heeft een duidelijke visie, ze hebben goed in beeld waarom een kandidaat matcht met de organisatie. Naast dat STORM voor ING een belangrijke partner was op het wervingsvlak van teamleiders, dachten ze ook mee hoe het selectieproces verbeterd kon worden; een duidelijke meerwaarde voor alle betrokkenen. Het voelt vertrouwd om nu weer met hen samen te werken!

STORM is professioneel en persoonlijk. Het hele team kent mij. Iedereen heeft z’n eigen kwaliteiten en expertise, ze kunnen allemaal iets anders voor je betekenen. Het aannametraject in combinatie met de begeleiding vanuit STORM, richting de functie die ik nu heb, heb ik als erg prettig ervaren; warme ontvangst, goede voorbereiding op het sollicitatiegesprek, persoonlijke updates. En toen ik aangenomen was, was er ook nog taart, een kaart en bloemen! Een hele betrokken club mensen, daar word ik blij van!”

“Wat me in STORM aanspreekt is de oprechte interesse in de opdrachtgever; waar staat het voor en hoe geven ze dat handen en voeten?”