STORM werkt snel, de lijnen zijn kort en het werkt gemakkelijk.”

“De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Gerard Drenth is een ervaren interim professional finance en control uit het netwerk van STORM. Afgelopen half jaar heeft hij z’n tanden gezet in het implementeren van een nieuw (financieel) systeem voor onze klant in Duitsland. Gerard: “In het Duits iets vakinhoudelijks uitleggen is wel uitdagend!”

Opdracht

Gerard: “Vanaf januari ben ik bij de dochteronderneming van de opdrachtgever in Duitsland aan de slag. Eigenlijk bestaat mijn opdracht uit drie onderdelen. Zo hield ik mij bezig met het implementeren van een nieuw systeem, AFAS, om in eerste instantie de financiële administratie op orde te brengen. Dat was een uitdagende klus want de informatie stond in meerdere, verschillende systemen. Verkooporders, inkooporders, voorraad, alles moest in beeld komen en in AFAS worden gezet. Vervolgens moest er informatie uit het systeem rollen waar we iets mee kunnen. Financiële cijfers, maandrapportages… Aan mij de taak om de cijfers om te zetten in een verhaal om zo meer inzicht te creëren in de resultaten. Resultaten waar het management iets mee kan en op kan sturen. Daarnaast moest er een jaarrekening komen. Dat was wel even uitzoeken omdat je te maken heb met de Duitse regelgeving en dat het bedrijf in de loop van 2018 was overgenomen.”

Duitse collega’s

Gerard: “Een interim klus is altijd best een uitdaging. Je wilt snel begrijpen, de dingen doorhebben en op korte termijn resultaat laten zien. Ook blijft AFAS zich ontwikkelen dus daar moest ik ook weer even inkomen. Niet te vergeten dat alles in het Duits moest. Dat maakte het een dimensie moeilijker want het gaat wat trager, je begrijpt elkaar minder snel. Het verschil tussen Nederlanders en Duitsers is dat Duitsers wat makkelijker te overtuigen zijn. Ze gaan sneller overstag en zijn volgzamer. Het was prettig dat dat redelijk gemoedelijk ging.”

Samenwerken met STORM

Gerard: “Ik was aan het afronden bij mijn vorige opdracht toen ik via LinkedIn een vacature tegen kwam voor een functie in Zwolle. Diezelfde week nog heb ik met Arnold gesproken en toen kwamen we al pratende uit bij de functie in Duitsland. Zodoende heeft Arnold me voorgesteld, heb ik Louis Nootenboom, (interim manager finance en control bij de opdrachtgever) gesproken en twee weken later ben ik begonnen bij deze organisatie. Ik vond het prettig verlopen. Het ging lekker snel, de lijnen waren kort, kortom “niet moeilijk doen”. Ik vind Arnold enthousiast en positief. Een mooi en betrokken persoon. Binnenkort komt hij hier weer langs. STORM organiseert veel. Ik zie regelmatig een uitnodiging voorbij komen voor een LinkedIn training bijvoorbeeld. Ik ben daar nu nog niet aan toegekomen, maar ik wil zeker een keer aansluiten!”

“STORM organiseert veel. Ik wil zeker een keer aansluiten!”