“STORM herkende mijn eigenschappen en kwaliteiten”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Richard Wiegers is een ervaren interim finance manager en project controller uit het netwerk van STORM. Hij doet op dit moment een mooie opdracht voor Euroma: “Er worden meerdere fabrieken samengevoegd. Aan mij de opdracht dit te begeleiden.”

Richard bij Euroma

Richard: “Bij Euroma doe ik alles wat een controller doet. Ik bekijk de cijfers, maak rapporten, maak analyses. Op dit moment wordt een aantal fabrieken samengevoegd met de nieuwe fabriek in Zwolle. Ik begeleid in dit proces de financiële zaken. Zo heb ik afstemming met alle betrokken afdelingen, managers en leveranciers. Ik houd vinger aan de pols. Bijzonder is dat ik eind 2017 bij Euroma begonnen ben als tijdelijk vervanger van de manager van de administratie. Op dat moment was er nog maar net sprake van uitbreiding door middel van een nieuwe fabriek. Ik had gedacht dat de opdracht slechts een paar maanden zou duren. De vaste vervanger van de manager administratie kwam inderdaad snel, maar omdat Euroma in de tussentijd ook hard groeide, kon ik steeds wel weer iets nieuws oppakken. Inmiddels ben ik ook betrokken geweest bij de bouw, opening en het in gebruik nemen van de nieuwe fabriek. Bijzonder om mee te maken!”

Eigen draai aan geven

Richard: “Het klinkt wat cliché, maar als ik dingen zie waarvan ik denk dat ze beter kunnen, denk bijvoorbeeld aan meer stuurinformatie of efficiënter tot de cijfers komen, dan zet ik graag een stapje extra om in overleg met de opdrachtgever deze ontwikkeling te maken. Zeker in een organisatie zoals Euroma die hard groeit, is meeontwikkelen noodzakelijk: nieuwe analysetools en nieuwe manieren van rapporteren ontwikkelen en implementeren. Dat past ook bij mijn manier van werken als interimmer; dat ik mijn eigen draai aan kan geven aan de bestaande structuren.”

Samenwerken met STORM

Richard: “Ik zag een keer een advertentie van STORM die ik wel interessant vond. Arnold en ik hadden een goed gesprek en een persoonlijke klik. Dat vind ik heel belangrijk. Ik merkte dat Arnold en collega’s een duidelijk beeld hadden van wat Euroma in een persoon nodig had. Arnold herkende mijn eigenschappen en kwaliteiten en voelde goed aan dat dit een wederzijdse match was. Wat ik leuk vind aan STORM is dat ze op een hele eigen manier werken, ook in de dingen die ze er om heen organiseren. De trainingen bijvoorbeeld voegen iets toe aan de relatie en aan de skills en kennis van de medewerker. Voor iedereen goed dus. Tijdens de STORMborrels kun je het ook over andere dingen hebben dan je werk en expertise. Het is informeel, ik voel me op m’n gemak.“

“Tijdens de STORMborrels kun je het ook over andere dingen hebben dan je werk en expertise.”