Impact-lunch bij Zwolle Unlimited: ontmoeten en nieuwe ideeën

Op het festival Zwolle Unlimited organiseerde STORM op 5 juni de tweede impact-lunch van dit jaar. Ons doel tijdens de lunch is om bestuurders, adviseurs en ondernemers uit diverse branches aan elkaar te verbinden, waarbij we in gesprek gaan over een actueel, maatschappelijk thema. Deze keer was Rob Bults (organisator Zwolle Unlimited) te gast als tafelheer en waren we bij hem te gast in een yurt op dit mooie, culturele festival waar STORM trotse partner van is.

BitterSweet
Het thema van Zwolle Unlimited dit jaar was BitterSweet. Tijdens de lunch gaf Rob een eerlijk, openhartig kijkje achter de schermen. Wat komt er kijken bij de organisatie van dit omvangrijke festival? Hoe komt een thema tot stand? Samen met tafelgasten als PEC Zwolle United, Cycloon Post, ROVA, Bohemean en Dommerholt Advocaten dachten we na over hoe Zwolle Unlimited tot een constructieve funding voor het festival kan komen. Arnold: “daar kwamen waardevolle ideeën uit naar voren. Denk aan meer en duidelijkere partners zoeken die zich committeren aan en iets betekenen voor dit festival, het waarderen van voorstellingen makkelijker maken maar ook de exposure voor partners interessanter maken. Waardevolle input om ook dit financiële stukje van het festival naar een hoger niveau te tillen.”

Meedoen met de lunch?
STORM vindt het belangrijk te verbinden; professionals aan organisaties (en andersom) maar ook ideeën, mensen en mooie initiatieven om zo een sociale impact te maken. Heb jij een goed idee of wil je meer weten? Deel dit dan met Arnold: bouman@storminrecruiment.nl of bel 038 – 22 22 015.

BrainSTORMsessie Agile Mindset 9 mei 2019

Agile werken…iedereen heeft het erover. Wordt het tijd je er eens in te verdiepen? Wat is agile? Hoe begin je ermee? Wat kan het voor jou en je organisatie betekenen? Ontdek tijdens onze brainSTORM op 9 mei 2019 alles over de agile mindset en agile werkwijzen zoals scrum.

Agile een hype? Dat geldt alleen voor organisaties waar alles gegarandeerd hetzelfde blijft als 10 jaar geleden. De wereld van nu is complex, dynamisch en onvoorspelbaar. Agile helpt je (opnieuw) organiseren.

Tijdens deze interactieve avondsessie onder leiding van Erik Jan Paulus gaan we met elkaar in gesprek over nut en noodzaak van een ‘agile mindset’. Te gast is Sebastiaan Elstgeest. Hij is hogeschooldocent en daarnaast founder van Patboard, een bedrijf dat visuele tools levert ten behoeve van o.a. het agile werken.

Lees hier meer en laat weten dat je komt.

Social impact tijdens de kwartaallunch

Op 7 maart stond de eerste STORM-lunch van 2019 op het programma. De locatie was restaurant Levjen in de binnenstad van Zwolle. Ons doel tijdens zo’n lunch is om bestuurders, adviseurs en ondernemers uit diverse braches aan elkaar te verbinden, waarbij we in gesprek gaan over een actueel, maatschappelijk thema. Het thema was deze keer Maatschappelijke Diensttijd, een actieprogramma ontwikkeld door het kabinet. Twee projectleiders Justin Daems van Travers en Willie Westenberg van Vrouwenplatform Carre deelden meer over hun project.

Justin Daems van Travers: “Via het project Impacter hebben we als doel om 125 jongeren te coachen en te helpen hun passie en talent te ontdekken. Zo kunnen ze vervolgens op maatschappelijk vlak echt impact maken. Deze lunch heeft me positief op scherp gezet. Is prettig om in vertrouwelijke sfeer onze uitdagingen te delen en samen er over door te denken.” Lees hier meer.

Willie Westenberg van Vrouwenplatform Carre: “Het project Wereldmeiden is net van start gegaan. We hebben als doel om via sport en beween de social integratie te bevorderen. Het project richt zich specifiek op meiden tussen 14-29 jaar, die nog niet zo lang in Nederland zijn. Wat een fijne tips en adviezen kreeg ik van de enthousiaste lunch-deelnemers. Dit helpt mij om het een en ander aan te scherpen in deze fase!” Lees hier meer

STORM vindt het belangrijk te verbinden; professionals aan organisaties (en andersom) maar ook ideeën, mensen en mooie initiatieven om zo een social impact te maken. Wil je je als vrijwilliger aanmelden of meer weten? Dan brengen we je graag in contact met de initiatiefnemers: 038 – 22 22 015 of info@storminrecruitment.nl.

BrainSTORMsessie met Fabio D’Agata over intelligent bewegen

Op woensdagavond 12 december was de BrainSTORMsessie van Q4. Deze keer inspireerde ondernemer, spreker en schrijver Fabio D’Agata, ons op gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. 

Hulp bij vitaliteit en een fris brein

Herken je het dat in jouw directe omgeving mensen over hun eigen grenzen gaan? Zowel privé als op het werk? Of misschien herken je dit bij jezelf. In een tijdgeest met veel (sociale) druk en online prikkels is het ook binnen organisaties een actueel thema om medewerkers te helpen bij vitaliteit en een fris brein.

Bewegen in combinatie met persoonlijke ontwikkeling

Fabio D’Agata deelde met ons een periode in zijn leven met heftige paniekaanvallen en hoe onzeker hem dit maakte. Het zette hem aan het denken hoe hij zich eindelijk weer VRIJ zou kunnen voelen. Fabio veranderde zijn manier van bewegen. Hij ontdekte dat zijn klachten afnamen. Het menselijk lichaam is namelijk slimmer dan je denkt en die intelligentie kun je inzetten voor wat écht belangrijk is in je leven. Fabio deed vervolgens onderzoek, sprak veel experts en met veel motivatie startte hij zijn eigen bedrijf: SPAT verandert.

Intelligent bewegen

Met een heel eigen en succesvolle methodiek laat Fabio samen met diverse aangesloten SPAT verandert-professionals op individueel- en groepsniveau zien hoe beweging en persoonlijke ontwikkeling samen gaan. Veel bedrijven worden momenteel bijgestaan door een enthousiast team. Fabio gunt een ieder om te zijn wie hij of zij is en hij inspireert mensen om anders te denken en vooral anders te doen. Met zijn nog te verschijnen boek ‘Intelligent Bewegen’ lees je praktijkvoorbeelden en word je aangemoedigd om regie te pakken over je eigen lijf en leven. En hoe dit tijdens je werk eenvoudig toe te passen is.

BrainSTORMS

Elk kwartaal is er een nieuwe brainSTORM. Benieuwd wat de volgende is? Check dan onze STORM Agenda.