Inspirerende zevende verjaardag met Jan Terlouw

Wat een bijzondere zevende verjaardag van STORM was dat! Afgelopen donderdag op de Dag van de Duurzaamheid, kon  je in Academiehuis | De Grote Kerk Zwolle een speld horen vallen. Theatermaker Boudewijn Koops en de gasten gingen in gesprek met schrijver, politicus en bepleiter voor een duurzame en meer verbonden samenleving Jan Terlouw. Aïrto zong prachtige, rake nummers die in de ambiance van de Grote Kerk helemaal tot hun recht kwamen. Wat een verbinding, inspiratie en sfeer!

Arnold Bouman

Eerst was er een kort interview met Arnold Bouman, founder van STORM in Recruitment: “Ooit begonnen met de wens recruitment te combineren met sociaal, maatschappelijk ondernemen in Zwolle. Dat lukt! Onze verjaardag vieren we wel vaker. Dit jaar, zeven jaar later, wilden we er iets bijzonders van maken. Nu staan we hier met zoveel mooie mensen!”

Karel Jan Voogd

Karel Jan Voogd van het Academiehuis; “Als je het hebt over de Dag van de Duurzaamheid is de combinatie met Grote Kerk wel heel bijzonder. Je kan zeggen dat dit het meest duurzame gebouw is, het staat er al 600 jaar! Ik vind het heel bijzonder dit feest van STORM hier te vieren, met al deze vrienden.”

Jan Terlouw

Het gesprek met Jan Terlouw was eerlijk, mooi, stevig, verbindend, vol one-liners en grappig. Jan Terlouw (87 jaar) heeft zijn roots in Zwolle en ging op 11 jarige leeftijd naar het lyceum in Zwolle. Hij vond het bijzonder terug te zijn. Boudewijn Koops vroeg hem naar zijn leven als schrijver en het ontstaan van boeken, zijn tijd als politicus bij D66, zijn werk als natuurkundige en dat bijzondere moment bij De Wereld Draait Door. De boodschap van Jan Terlouw was wederom duidelijk (in een notendop): “Bedenk voor jezelf even of je wilt dat je kinderen of kleinkinderen in een slechtere wereld opgroeien dan jij. Wil je dat echt? Door de combinatie van politiek, wetenschap en schrijven, heb ik veel manieren en wegen om mijn boodschap over duurzaamheid te vertellen. Het is zorgwekkend wat er met de natuur gebeurt. Als dat veranderen kan, dan moet ik daar wat mee. Ik wil de vloer aanvegen met mensen die daar niet in geloven. Wetenschap is geen geloof. Wetenschappers zelf mogen best wat meer op de barricade. De twijfel is voor de wetenschap heel waardevol maar voor het overgaan op actie gevaarlijk. Je kan dan zeggen dat je niks hoeft te doen. Dat we zelf nog niet willen veranderen naar een duurzamere manier van leven is omdat we nog onvoldoende weten. Er moet meer noodzaak zijn en we moeten vertellen dat het kan. De overheid moet haar bevoegdheid weer terugpakken en zorgen dat het (verduurzaming) gebeurt!”

De wereld draait door

Jan Terlouw kreeg op z’n 85e verjaardag zeven minuten zendtijd bij De Wereld Draait Door om ‘het volk’ toe te spreken. Een pleidooi voor vertrouwen en verbinding, wat hij ook gisteren opnieuw benadrukte. Jan Terlouw: “Deze kwesties zijn niet op te lossen met wantrouwen. We leven in een SAMENleving. We moeten elkaar weer vertrouwen, verantwoordelijkheid geven en het samen gaan doen.” Hoe dan? “Sowieso duurzaam leven maar word ook lid van een duurzame politieke partij, stem op de groenste persoon. En blijf betrokken. Zoals u hier vanavond bent; blijf meedenken.”

Voel de energie

Zwollenaar singer-songwriter Aïrto (o.a. bekend van The Voice of Holland en De Beste Singer-Songwriter van Nederland) gaf samen met zijn pianist de avond muzikaal vorm. Zijn lied ‘Voel de energie’, direct na het verhaal van Jan Terlouw raakte een gevoelige snaar. Een boodschap van samen sterker dan alleen, van samen er voor gaan… Gevoelig, verbindend en energie gevend.

Klaas Sloots

Wethouder Klaas Sloots sloot af. Boudewijn Koops vroeg hem naar duurzame initiatieven voor de stad Zwolle en de ambitie om over vier jaar ambtstermijn heen te kunnen kijken. Klaas Sloots: “Voor de voorjaarsnota onderzoeken we verschillende duurzame perspectieven. We zijn in gesprek met elkaar. Bijvoorbeeld over een oplossing voor de A28 die onze mooie stad doorsnijdt. Of de warmte en afwatering in Assendorp.”

Social impact

Een verjaardag om nooit te vergeten. En betrokken in alle facetten: samen schilderen aan een schilderij van Gabriël en de draak, koffie van Pure Africa, lokaal Zwols bier, gastvrijheid en de enorme inzet van de vrijwilligers van het Academiehuis… En ga zo maar door.

Een moment in het straatje van STORM. We vinden het belangrijk te verbinden; professionals aan organisaties (en andersom) maar ook ideeën, mensen en mooie initiatieven om zo een sociale impact te maken. Lees hier meer.

Meer weten of contact?

Bel 038 22 20 15 of mail info@storminrecruitment.nl.

Foto’s mogen niet zonder toestemming van STORM in Recruitment worden gebruikt. Klik op de foto voor een grotere foto. 

^ Boudewijn Koops & Jan Terlouw


^ Aïrto

 

^Meeschilderen aan Gabriël en de Draak

^Academiehuis De Grote Kerk Zwolle

Online profilering; strategisch inzetten van LinkedIn voor een Leven Lang Leren

Onze consultant Erik Jan was onlangs bij Windesheim voor het tweede deel van de training Online Profilering door o.a. LinkedIn. Het doel was de 18 alumni coördinatoren van het domein Business, Media & Recht meer ambassadeur voor Windesheim te laten zijn via een actief, deskundig en persoonlijke profiel op LinkedIn.

Zo kunnen zij op hun beurt het huidige netwerk van Windesheim meer aan zich te binden in het kader van de ambitie van Windesheim ‘een leven lang leren’.

Training
Erik Jan stond met de deelnemers stil bij het WAAROM van het LinkedInprofiel voordat ze de stap gemaakt maakten naar het HOE. Bij het HOE kregen deelnemers handvatten hoe je je goed en authentiek positioneert en waar je ‘moet’ zijn binnen LinkedIn om gezien en gehoord te worden. De deelnemers gaven opbouwende feedback op elkaars profiel en gingen aan de slag met hoe je zelf content creëert op Linkedin. Erik Jan: “Doordat deelnemers meer leerden over LinkedIn, gaf dit ook energie om daadwerkelijk met het platform aan de slag te gaan. Daarnaast was het een mooi moment voor de oud-studenten om elkaar weer te ontmoeten en te zien waar iedereen staat in zijn/haar carriere.”

Meer weten?
Meer weten over deze training personal branding? Mail of bel: info@storminrecruitment of 038- 22 22 015.

“Erik Jan Paulus”

“BrainSTORMsessie Financial Coaching”

Tijdens deze brainSTORM namen financieel dichter Mike Disseldorp en coachingsgoeroe Nanja Visser-Vos je mee in de snel veranderende wereld van financiële sturing, coaching en de rol van de moderne financial.

Op 16 september hield STORM in samenwerking met financieel dichter Mike Disseldorp en coachingsgoeroe Nanja Visser –  Vos, een BrainSTORM voor de financial coach. In de prachtige entourage van Academiehuis | Grote Kerk in het hart van Zwolle, hebben een 40-tal financials uit het netwerk van STORM meegedaan aan deze sessie.

In de ontwikkelingen in deze veranderende wereld, zien we een belangrijke rol voor voor (financieel) adviseurs weggelegd. Een interactieve sessie over hoe je jouw positie aan tafel met klanten en stakeholders kunt versterken.

“Hoe versterk je je positie aan tafel?”

STORM in gesprek met Jan Terlouw

Op donderdag 10 oktober 2019, de Dag van de Duurzaamheid, organiseren wij samen met Academiehuis | De Grote Kerk Zwolle een lezing door Jan Terlouw. Theatermaker Boudewijn Koops gaat tijdens deze avond in gesprek met schrijver, politicus en bepleiter voor een duurzame en meer verbonden samenleving, Jan Terlouw.

Jan Terlouw
Schrijver en politicus Jan Terlouw kwam bij DWDD in de spotlights met zijn pleidooi voor meer ‘touwtjes uit de brievenbus.’ Hij bedoelde daarmee dat we maatschappelijke én klimatologische problemen echt alleen kunnen aanpakken als we elkaar weer gaan vertrouwen. Gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor een gezonde aarde en een verbonden samenleving, dat is wat Terlouw ons wil meegeven. Zie hier een filmpje waarin hij meer vertelt.

Boudewijn Koops en Aïrto
Zwolse theatermaker, acteur en artistiek leider van De Zwolse Stadsproductie Boudewijn Koops is de gastheer van de avond. Zwollenaar singer-songwriter Aïrto (o.a. bekend van The Voice of Holland en De Beste Singer-Songwriter van Nederland) geeft de avond muzikaal vorm.

Het Academiehuis Zwolle
Deze avond organiseren we in samenwerking met onze partner: Het Academiehuis Zwolle. Het Academiehuis biedt educatieve programma’s aan voor alle Zwollenaren in de Grote Kerk, waar de ambiance alleen al tot inspiratie leidt. Ze dragen bij aan leren, innoveren en talentontwikkeling.

Social impact
STORM vindt het belangrijk te verbinden; professionals aan organisaties (en andersom) maar ook ideeën, mensen en mooie initiatieven om zo een sociale impact te maken. Lees meer over onze filosofie of zie hier.

Programma
19.00 uur inloop
19.30 uur start
21.30 uur borrelen

Aanmelden
Wil je hier graag bij aanwezig zijn, stuur een bericht aan info@storminrecruitment.nl of bel 038-2222015

“Gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor een gezonde aarde en een verbonden samenleving”

Stadsfestival Zwolle: stormachtig veel theater, dans en cabaret

Aankomend weekend, 6 t/m 8 september, vindt weer het Stadsfestival plaats. Heel Zwolle staat dan in het teken van theater, dans en cabaret. STORM is er ook bij. We spelen dit jaar een mooie rol tijdens het Vrijwilligersfestijn.

Stadsfestival Zwolle

Op diverse podia door de stad vind je het hele weekend allerlei acts. Van bekende namen als Blaudzun, Wende, Theater Gnaffel, Rico & Sticks en Tim Knol tot minder bekende (maar niet minder talentvolle) artiesten op gebied van theater, dans en cabaret. Zie hier het programma en koop, wanneer nodig, je toegangskaarten.

 STORM bij Stadsfestival

STORM is als sponsor betrokken bij het Stadsfestival. Naast een financiële bijdrage spelen we dit jaar een mooie rol tijdens het Vrijwilligersfestijn van Zwolle Doet! in de Grote Kerk op zaterdag 7 september. Voor de Vrijwilligersprijs mochten organisaties dit jaar laten weten op welke manier zij eigen vrijwilligers waarderen voor hun inzet. Tijdens het vrijwilligersfestijn maakt een jury, waar onze Arnold in deelneemt, bekend welke organisatie dit op de meest creatieve en mooie manier doet. Het beste initiatief wint een mooi geldbedrag voor zijn vrijwilligers. Lees hier meer.

 STORM vindt het belangrijk te verbinden; professionals aan organisaties (en andersom) maar ook ideeën, mensen en mooie initiatieven om zo een sociale impact te maken. Lees hier welke organisaties we een warm hart toedragen. 

“STORM is als sponsor betrokken bij het Stadsfestival.”

Impact-lunch bij Zwolle Unlimited: ontmoeten en nieuwe ideeën

Op het festival Zwolle Unlimited organiseerde STORM op 5 juni de tweede impact-lunch van dit jaar. Ons doel tijdens de lunch is om bestuurders, adviseurs en ondernemers uit diverse branches aan elkaar te verbinden, waarbij we in gesprek gaan over een actueel, maatschappelijk thema. Deze keer was Rob Bults (organisator Zwolle Unlimited) te gast als tafelheer en waren we bij hem te gast in een yurt op dit mooie, culturele festival waar STORM trotse partner van is.

BitterSweet
Het thema van Zwolle Unlimited dit jaar was BitterSweet. Tijdens de lunch gaf Rob een eerlijk, openhartig kijkje achter de schermen. Wat komt er kijken bij de organisatie van dit omvangrijke festival? Hoe komt een thema tot stand? Samen met tafelgasten als PEC Zwolle United, Cycloon Post, ROVA, Bohemean en Dommerholt Advocaten dachten we na over hoe Zwolle Unlimited tot een constructieve funding voor het festival kan komen. Arnold: “daar kwamen waardevolle ideeën uit naar voren. Denk aan meer en duidelijkere partners zoeken die zich committeren aan en iets betekenen voor dit festival, het waarderen van voorstellingen makkelijker maken maar ook de exposure voor partners interessanter maken. Waardevolle input om ook dit financiële stukje van het festival naar een hoger niveau te tillen.”

Meedoen met de lunch?
STORM vindt het belangrijk te verbinden; professionals aan organisaties (en andersom) maar ook ideeën, mensen en mooie initiatieven om zo een sociale impact te maken. Heb jij een goed idee of wil je meer weten? Deel dit dan met Arnold: bouman@storminrecruiment.nl of bel 038 – 22 22 015.

BrainSTORMsessie Agile Mindset 9 mei 2019

Agile werken…iedereen heeft het erover. Wordt het tijd je er eens in te verdiepen? Wat is agile? Hoe begin je ermee? Wat kan het voor jou en je organisatie betekenen? Ontdek tijdens onze brainSTORM op 9 mei 2019 alles over de agile mindset en agile werkwijzen zoals scrum.

Agile een hype? Dat geldt alleen voor organisaties waar alles gegarandeerd hetzelfde blijft als 10 jaar geleden. De wereld van nu is complex, dynamisch en onvoorspelbaar. Agile helpt je (opnieuw) organiseren.

Tijdens deze interactieve avondsessie onder leiding van Erik Jan Paulus gaan we met elkaar in gesprek over nut en noodzaak van een ‘agile mindset’. Te gast is Sebastiaan Elstgeest. Hij is hogeschooldocent en daarnaast founder van Patboard, een bedrijf dat visuele tools levert ten behoeve van o.a. het agile werken.

Lees hier meer en laat weten dat je komt.

Social impact tijdens de kwartaallunch

Op 7 maart stond de eerste STORM-lunch van 2019 op het programma. De locatie was restaurant Levjen in de binnenstad van Zwolle. Ons doel tijdens zo’n lunch is om bestuurders, adviseurs en ondernemers uit diverse braches aan elkaar te verbinden, waarbij we in gesprek gaan over een actueel, maatschappelijk thema. Het thema was deze keer Maatschappelijke Diensttijd, een actieprogramma ontwikkeld door het kabinet. Twee projectleiders Justin Daems van Travers en Willie Westenberg van Vrouwenplatform Carre deelden meer over hun project.

Justin Daems van Travers: “Via het project Impacter hebben we als doel om 125 jongeren te coachen en te helpen hun passie en talent te ontdekken. Zo kunnen ze vervolgens op maatschappelijk vlak echt impact maken. Deze lunch heeft me positief op scherp gezet. Is prettig om in vertrouwelijke sfeer onze uitdagingen te delen en samen er over door te denken.” Lees hier meer.

Willie Westenberg van Vrouwenplatform Carre: “Het project Wereldmeiden is net van start gegaan. We hebben als doel om via sport en beween de social integratie te bevorderen. Het project richt zich specifiek op meiden tussen 14-29 jaar, die nog niet zo lang in Nederland zijn. Wat een fijne tips en adviezen kreeg ik van de enthousiaste lunch-deelnemers. Dit helpt mij om het een en ander aan te scherpen in deze fase!” Lees hier meer

STORM vindt het belangrijk te verbinden; professionals aan organisaties (en andersom) maar ook ideeën, mensen en mooie initiatieven om zo een social impact te maken. Wil je je als vrijwilliger aanmelden of meer weten? Dan brengen we je graag in contact met de initiatiefnemers: 038 – 22 22 015 of info@storminrecruitment.nl

BrainSTORMsessie met Fabio D’Agata over intelligent bewegen

Op woensdagavond 12 december was de BrainSTORMsessie van Q4. Deze keer inspireerde ondernemer, spreker en schrijver Fabio D’Agata, ons op gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. 

Hulp bij vitaliteit en een fris brein

Herken je het dat in jouw directe omgeving mensen over hun eigen grenzen gaan? Zowel privé als op het werk? Of misschien herken je dit bij jezelf. In een tijdgeest met veel (sociale) druk en online prikkels is het ook binnen organisaties een actueel thema om medewerkers te helpen bij vitaliteit en een fris brein.

Bewegen in combinatie met persoonlijke ontwikkeling

Fabio D’Agata deelde met ons een periode in zijn leven met heftige paniekaanvallen en hoe onzeker hem dit maakte. Het zette hem aan het denken hoe hij zich eindelijk weer VRIJ zou kunnen voelen. Fabio veranderde zijn manier van bewegen. Hij ontdekte dat zijn klachten afnamen. Het menselijk lichaam is namelijk slimmer dan je denkt en die intelligentie kun je inzetten voor wat écht belangrijk is in je leven. Fabio deed vervolgens onderzoek, sprak veel experts en met veel motivatie startte hij zijn eigen bedrijf: SPAT verandert.

Intelligent bewegen

Met een heel eigen en succesvolle methodiek laat Fabio samen met diverse aangesloten SPAT verandert-professionals op individueel- en groepsniveau zien hoe beweging en persoonlijke ontwikkeling samen gaan. Veel bedrijven worden momenteel bijgestaan door een enthousiast team. Fabio gunt een ieder om te zijn wie hij of zij is en hij inspireert mensen om anders te denken en vooral anders te doen. Met zijn nog te verschijnen boek ‘Intelligent Bewegen’ lees je praktijkvoorbeelden en word je aangemoedigd om regie te pakken over je eigen lijf en leven. En hoe dit tijdens je werk eenvoudig toe te passen is.

BrainSTORMS

Elk kwartaal is er een nieuwe brainSTORM. Benieuwd wat de volgende is? Check dan onze STORM Agenda.