“STORM heeft een duidelijke visie, ze weten waarom een kandidaat matcht met de organisatie”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Hennie Hoekstra is een ervaren HR manager uit het netwerk van STORM. Hennie en STORM kennen elkaar vanuit ING waar STORM adviseerde in de werving en selectieprocedure en werving deed voor ING. Nu werkt ze zelf, via STORM, bij P-Direkt (een tak van het Ministerie van Binnenlandse Zaken). Hennie: “M’n opdracht is om P-Direkt door te ontwikkelen van contactcentrum voor o.a. salarisafhandeling naar een e-HRM service.”

Hennie bij P-Direkt

Hennie: “Bij P-Direkt doen we alles op gebied van personeelszaken voor de verschillende departementen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Inmiddels doen we dit ook Ministerie-overschrijdend. Denk aan vraagstukken m.b.t. salarissen, instroom/doorstroom/uitstroom van  personeel, vragen over verlof en vele financiële regelingen, maar ook ondersteuning bieden bij de opzet en uitvoering van reorganisaties. Een soort HRM service voor rijksambtenaren. Ik ben verantwoordelijk voor het klantcontactcentrum in Zwolle en een deel van mijn aandachtsgebied in Den Haag. Bij het klantcontactcentrum behandelen we alle telefoontjes en klantverzoeken die binnenkomen. Mijn opdracht is om P-Direkt door te ontwikkelen van contactcentrum voor salarisadministratie naar een eHRM service. Dit laatste zijn we al wel maar onze klanten zien ons nog niet altijd zo. We werken bijvoorbeeld aan het meer zichtbaar maken van onze dienstverlening zodat duidelijk wordt wat we allemaal voor de verschillende afdelingen binnen de ministeries kunnen betekenen. We willen ze graag ontzorgen op gebied van personele zaken.”

Bewegen en professionaliseren

Hennie: “Ik vind het heel fijn werken bij P-Direkt. Ik ontmoet veel nieuwe mensen, doe een mooi nieuw netwerk op. Ik merk ook dat ik de expertise die ik heb opgedaan bij ING goed kan inzetten. Daar waren ze al een stuk verder als het gaat om medewerkersontwikkeling en werving en selectie bijvoorbeeld. Met de mooie welwillende club van P-Direkt wil ik ook die stappen gaan maken; een professionaliseringsslag op gebied van leren en ontwikkelen.”

Samenwerken met STORM

Hennie: “Bij ING heb ik samengewerkt met Arnold. Daardoor ben ik goed bekend met de werkwijze van STORM. Wat me in STORM aanspreekt is de oprechte interesse in de opdrachtgever; waar staat het voor en hoe geven ze dat handen en voeten? STORM investeert echt in het leren kennen van de organisatie. Ze kijken op de vloer mee, zijn in gesprek met veel verschillende mensen, proeven de sfeer. Wat ik mooi vind, is dat ze niet zomaar kandidaten aandragen op basis van een CV.  STORM heeft een duidelijke visie, ze hebben goed in beeld waarom een kandidaat matcht met de organisatie. Naast dat STORM voor ING een belangrijke partner was op het wervingsvlak van teamleiders, dachten ze ook mee hoe het selectieproces verbeterd kon worden; een duidelijke meerwaarde voor alle betrokkenen. Het voelt vertrouwd om nu weer met hen samen te werken!

STORM is professioneel en persoonlijk. Het hele team kent mij. Iedereen heeft z’n eigen kwaliteiten en expertise, ze kunnen allemaal iets anders voor je betekenen. Het aannametraject in combinatie met de begeleiding vanuit STORM, richting de functie die ik nu heb, heb ik als erg prettig ervaren; warme ontvangst, goede voorbereiding op het sollicitatiegesprek, persoonlijke updates. En toen ik aangenomen was, was er ook nog taart, een kaart en bloemen! Een hele betrokken club mensen, daar word ik blij van!”

“Wat me in STORM aanspreekt is de oprechte interesse in de opdrachtgever; waar staat het voor en hoe geven ze dat handen en voeten?”

“We hebben een natuurlijke manier van samenwerken en communiceren.”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Ronald Westerhof is een ervaren interim professional controlling, finance en accountancy uit het netwerk van STORM. In maart heeft hij zijn klus voor Travers afgerond. In april is hij begonnen aan een nieuwe klus bij een zorgorganisatie, een branche waarin hij zijn roots heeft.

Mooie combi

Ronald: “ik ben vaak bezig met veranderprocessen in organisaties. Doordat de wereld om ons heen verandert moet je als afdeling Finance & Control meebewegen. Er komt namelijk een moment dat processen, output en systemen niet meer voldoen aan de wensen. Nu zijn financiële mensen vaak ‘blauwe’ mensen die daardoor goed zijn in hun vak, maar veranderingen best lastig vinden. Dan hebben ze iemand nodig die een plan maakt en de verandering mee organiseert. Dat is dan mijn rol. Ik ben inhoudelijk en technisch onderlegd in finance en control, maar heb ook gevoel voor de mens én het projectmatig begeleiden van de veranderprocessen. Dit is nodig om tot de gewenste situatie te komen.”

Interim

Ronald: “ik merk dat interim klussen bij me passen. Ik vind het leuk om ergens binnen te komen en aan de slag te gaan met de mensen, processen en systemen. Om vanuit een visie een plan maken en implementeren. Om grote slagen maken. Op het moment dat het loopt neemt de organisatie het zelf weer over.”

Samenwerken met STORM

Als interim professional haalt Ronald zowel zelf opdrachten binnen, als dat STORM opdrachten aandraagt. Ronald: “het is prettig samenwerken met STORM. Ze kennen de opdrachtgever vaak goed en, wanneer nodig, kan ik met hen sparren over hoe de dingen aan te vliegen. Mijn contact met STORM is zowel zakelijk als informeel. We hebben een natuurlijke manier van samenwerken. STORM is wie ze zijn, ze zijn oprecht. Ze communiceren onbevangen. Opdrachtgevers haken daarop aan en ik ook. Dit maakt ook dat opdrachtgevers en professionals vaak goed bij elkaar passen. Daarnaast organiseert STORM netwerkbijeenkomsten, waar je mensen kunt ontmoeten. Zoals informatieavonden over LinkedIn. Daar steek ik dan ook weer veel van op.”

“STORM is wie ze zijn, ze zijn oprecht. Ze communiceren onbevangen.”

“Ze kijken echt naar de persoon achter het cv. Wat drijft mij, waar ben ik naar opzoek.”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Floor Biewinga is een HR-professional uit het netwerk van STORM. Ze vervult nu een vaste functie als HR-professional voor Dommerholt Advocaten waarvoor STORM de werving en selectie heeft gedaan. Floor: “Wat ik heel prettig vond is de oprechte interesse van STORM. Ze kijken naar de persoon achter het cv.”

Floor bij Dommerholt

Floor is vers begonnen bij Dommerholt en is, ten tijde van schrijven, vier weken bezig. Floor: “Het is op dit moment nog veel kennismaken en inwerken. Ik houd en ga me bezig houden met alle facetten van HR. Administratie, een stukje recruitment, meewerken met projecten… Dommerholt spreekt me aan. Er liggen veel mooie uitdagingen en doorgroeimogelijkheden.”

Samenwerking met STORM

Floor kwam op de LinkedInpagina van STORM een vacature tegen die haar wel interessant leek. Floor: “Zodoende heb ik hen opgebeld en mijn profiel sprak hen wel aan. Tijdens het kennismakingsgesprek werd het gevoel dat ik al bij STORM had alleen maar bevestigd. Wat ik prettig vond was de oprechte interesse. Ze kijken echt naar de persoon achter het cv. Wat drijft mij, waar ben ik naar opzoek? Juist door op die dingen te letten maakten ze de juiste match. Daarbij kwamen ze ook niet gelijk met de vacature van Dommerholt aanzetten maar kwam die vacature meer als een toevallige bijkomstigheid ter sprake. De insteek was heel persoonlijk.”

Blijvend contact

Floor: “Ook na deze kennismaking waren ze erg betrokken in het proces. Zo hebben we m’n sollicitatie voorbesproken en bleven we in contact gedurende het hele proces. Zelfs in m’n eerste week bij Dommerholt was er nog weer even een contactmoment. Dat vond ik erg positief!”

“De insteek was heel persoonlijk.”

“Ik voel me inmiddels wel een echte STORM-professional. En ik kan zijn zoals ik ben, ze staan echt naast mij!”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Een van die professionals is Gerrie van den Berg. Ze is communicatieadviseur bij Gemeente Midden-Groningen en doet hier een tijdelijke opdracht. “Ik voel me inmiddels wel een echte STORM-professional. En ik kan zijn zoals ik ben, ze staan echt naast mij!”

Gerrie bij Midden-Groningen

Gerrie werkt gemiddeld 32 uur per week voor de gemeente Midden-Groningen. Gerrie: “Ik vind het belangrijk dat ik in het team functioneer als collega en niet gezien wordt als een externe. Dagelijks schuif ik aan bij twee of drie projectvergaderingen waarna ik mijn communicatieadvies uitwerk en de projectleider adviseer. Maar ik heb ook eigen projecten waarin ik de aanjager ben. Bijvoorbeeld bij een project interne communicatie met als focus het intranet. Samen met een collega richt ik het intranet zo goed en efficiënt mogelijk in en enthousiasmeer en begeleid ik ruim 500 collega’s bij het werken op het intranet. Een mooie klus om te doen!”

Samenwerking met STORM

Gerrie: “STORM staat echt naast en achter mij. Sander kent mij goed en weet genoeg van mij om te bepalen of hij me kan voorstellen bij een opdracht. Ik kan zijn zoals ik ben en ik hoef me niet anders voor te doen. Ze zijn zakelijk maar ook menselijk; ik kan blind op ze bouwen en ze vertegenwoordigen mij echt. Daarin zijn we open en eerlijk naar elkaar, ook als de opdracht geen match blijkt te zijn. Ik loop graag even binnen als ik in Zwolle ben.”

Snel schakelen

Gerrie: “Overheidsorganisaties, waar ik meestal voor werk, zijn verplicht bepaalde opdrachten via een marktplaats aan te besteden. STORM heeft toegang tot die marktplaatsen, kent de juiste mensen en heeft het netwerk de aanbesteding goed in te dienen. Doordat ze me goed kennen, kunnen we snel schakelen. Het mes snijdt dus aan twee kanten!”

“Ze zijn zakelijk maar ook menselijk; ik kan blind op ze bouwen en ze vertegenwoordigen mij echt.”