STORM is een kantoor met enthousiaste, no-nonsense professionals

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. René van Huffelen is een ervaren interim controller uit het netwerk van STORM. Naast zijn huidige opdracht voor M-Homebase of the media-minded in Hilversum zet hij zich, door bemiddeling van STORM, vrijwillig in als penningmeester voor Het Rode Kruis afdeling Zwolle.

René bij Het Rode Kruis

René: “Ik zat er al een poosje aan te denken om naast mijn professionele werk iets op vrijwillige basis te doen. Toen zag ik op de LinkedInpagina van STORM de vacature voor penningmeester van het Rode Kruis afdeling Zwolle voorbij komen. Die sprak mij aan. Voor het Rode Kruis houd ik me nu een aantal uur per week bezig met de dagelijkse administratie en de verschillende rapportages zoals het opstellen van de jaarrekening. Vanuit die bestuursfunctie lijkt het me mooi de organisatie verder te professionaliseren. Het zijn allemaal vrijwilligers, maar dat maakt de taken niet vrijblijvend. Ik zou graag meer automatiseren en er aan bijdragen dat alles efficiënt verloopt, rekening houdend met het karakter van de organisatie.”

Wat maakt dat je je vrijwillig wilt inzetten voor het Rode Kruis?

René: “Vanuit mijn christelijke levensovertuiging vind ik het belangrijk om betekenisvol te zijn voor mijn naasten. Ik heb een mooie manier gevonden om mijn werk te doen en geld te verdienen. Maar des te belangrijker vind ik het om ook dingen belangeloos te doen. Het Rode Kruis doet zoveel goed werk, wereldwijd maar ook lokaal. Ik vind het prachtig hoe zij zich, ten dienste van anderen, inzetten voor de veiligheid van iedereen.”

 Wat typeert jou als professional?

René: “In mijn betaalde opdracht voor M-Homebase of the media-minded, houd ik me bezig met de reguliere taken die een controller doet. Denk aan de jaarrekening, de begroting en het maken van prognoses. Momenteel optimaliseer ik er ook AFAS Profit en zijn we bezig met het actualiseren van het MJOP. Daarvoor gebruiken we onder andere Ultimo. ‘Verbinden’ is voor mij een kernwoord als het erover gaat hoe ik mijn vak beoefen. Ik vind het belangrijk om de afstand die er soms bestaat tussen de organisatie en de afdeling control te doorbreken. Om elkaars meerwaarde te ontdekken. Wat dat betreft ben ik wel een a-typische controller. Ik vind cijfers leuk maar ook de organisatiecultuur heel belangrijk. Hard en zacht verbinden. De combinatie van dienstverlenend bezig zijn maar ook af en toe op mijn strepen te gaan staan.”

Samenwerken met STORM

René: “Tijdens het gesprek met STORM kwam ik er achter dat STORM in deze vacature vrijwillig bemiddelt voor Het Rode Kruis. Die maatschappelijke betrokkenheid vind ik echt bijzonder. STORM is een kantoor met enthousiaste, no-nonsense professionals. Ze zijn laagdrempelig en informeel maar wel professioneel. Wat ik geweldig vond waren de stripboeken van Storm in de spreekruimte. Het zijn de details! Toen de communicatie tussen mij en Het Rode Kruis even stagneerde, kwam Jan Jaap gelijk in actie om het weer vlot te trekken. Ze zijn benaderbaar en geïnteresseerd. Ik heb onlangs een LinkedIn training gevolgd bij hen. Ondanks dat ik te laat was met aanmelden kon ik gewoon aanschuiven. Top! Bovendien was het een leuke training. Informeel en praktisch. Daar kan ik wat mee!”

“Wat ik geweldig vond, waren de stripboeken van Storm in de spreekruimte. Het zijn de details!”

STORM heeft me geholpen bij het maken van een goede eerste indruk

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Qatrunnada Rahmadhani is een finance professional uit het netwerk van STORM. Ze doet op dit moment een mooie opdracht voor Abbvie, een bio-farmaceutisch bedrijf. Qatrunnada: “Ik ben samen met een collega verantwoordelijk voor de financiën van alle indirecte kosten van Abbvie.”

Wat is je achtergrond?

“Ik kom van Java, Indonesië en woon sinds 1,5 jaar in Nederland”, vertelt Qatrunnada in het Engels. “De eerste drie jaar van m’n studie International Finance and Accounting heb ik in Indonesië gedaan op Universitas Airlangga. Het laatste jaar op Hogeschool Saxion in Deventer. Na het afronden van mijn studie heb ik, via STORM, gesolliciteerd bij Abbvie en daar werk ik nu sinds drie maanden.”

Qatrunnada bij Abbvie Logistics

Qatrunnada: “Bij Abbvie maak ik financiële analyses van alle kosten die indirect aan de producten en diensten van Abbvie verbonden zijn. Denk aan de kosten voor transport en verzending van de producten en kosten voor evenementen en meetings bijvoorbeeld. Ook houd ik me bezig met orders en facturen die betaald moeten worden of met het oplossen van problemen rondom orders en facturen. Op dit moment zijn we druk met de financiële voorbereidingen voor volgend jaar. Zo implementeren we nu een nieuw financieel programma die collega’s vanaf januari 2020 kunnen gaan gebruiken.”

Wat doe je om je eigen professionele ontwikkeling op peil te houden?

Qatrunnada: “Ik neem deel aan zoveel mogelijk trainingen die Abbvie aanbiedt. Denk aan onboarding trainingen om de organisatie goed te leren kennen. Of een training die gaat over het managen van opdrachten en vragen met betrekking tot stakeholders en andere betrokkenen. Ook leer ik veel van directe collega’s over het werk en de flow binnen het bedrijf. Omdat ik veel internationale collega’s heb, leer je ook veel over culturele verschillen en hoe dan goed samen te werken.”

Samenwerken met STORM

Qatrunnada: “De samenwerking met STORM is heel prettig. Via Sander kwam ik de vacature bij Abbvie tegen op LinkedIn. Op de dag dat ik reageerde op de vacature, belde Dennis mij al. Toen ging het heel snel. STORM is heel flexibel en ze begrepen ook wat er nodig was voor bijvoorbeeld mijn visum. Ze zijn nu nog steeds betrokken, ze willen weten hoe het gaat. De ondersteuning die ze geven en de snelle manier van werken zijn echt prettig. Als ik in Nederland geen betaalde baan vond, wilde (en moest) ik weer terug naar Indonesië. Dat het krijgen van een nieuwe baan dus smooth en snel ging was echt belangrijk voor mij. Daar hielp STORM bij. Leuk vond ik ook de bos bloemen en de taart die ik van STORM ontving om te delen met collega’s. Ze hebben me echt geholpen bij het maken van een goede eerste indruk.”

“Ze zijn nu nog steeds betrokken, ze willen weten hoe het gaat.”

“STORM herkende mijn eigenschappen en kwaliteiten”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Richard Wiegers is een ervaren interim finance manager en project controller uit het netwerk van STORM. Hij doet op dit moment een mooie opdracht voor Euroma: “Er worden meerdere fabrieken samengevoegd. Aan mij de opdracht dit te begeleiden.”

Richard bij Euroma

Richard: “Bij Euroma doe ik alles wat een controller doet. Ik bekijk de cijfers, maak rapporten, maak analyses. Op dit moment wordt een aantal fabrieken samengevoegd met de nieuwe fabriek in Zwolle. Ik begeleid in dit proces de financiële zaken. Zo heb ik afstemming met alle betrokken afdelingen, managers en leveranciers. Ik houd vinger aan de pols. Bijzonder is dat ik eind 2017 bij Euroma begonnen ben als tijdelijk vervanger van de manager van de administratie. Op dat moment was er nog maar net sprake van uitbreiding door middel van een nieuwe fabriek. Ik had gedacht dat de opdracht slechts een paar maanden zou duren. De vaste vervanger van de manager administratie kwam inderdaad snel, maar omdat Euroma in de tussentijd ook hard groeide, kon ik steeds wel weer iets nieuws oppakken. Inmiddels ben ik ook betrokken geweest bij de bouw, opening en het in gebruik nemen van de nieuwe fabriek. Bijzonder om mee te maken!”

Eigen draai aan geven

Richard: “Het klinkt wat cliché, maar als ik dingen zie waarvan ik denk dat ze beter kunnen, denk bijvoorbeeld aan meer stuurinformatie of efficiënter tot de cijfers komen, dan zet ik graag een stapje extra om in overleg met de opdrachtgever deze ontwikkeling te maken. Zeker in een organisatie zoals Euroma die hard groeit, is meeontwikkelen noodzakelijk: nieuwe analysetools en nieuwe manieren van rapporteren ontwikkelen en implementeren. Dat past ook bij mijn manier van werken als interimmer; dat ik mijn eigen draai aan kan geven aan de bestaande structuren.”

Samenwerken met STORM

Richard: “Ik zag een keer een advertentie van STORM die ik wel interessant vond. Arnold en ik hadden een goed gesprek en een persoonlijke klik. Dat vind ik heel belangrijk. Ik merkte dat Arnold en collega’s een duidelijk beeld hadden van wat Euroma in een persoon nodig had. Arnold herkende mijn eigenschappen en kwaliteiten en voelde goed aan dat dit een wederzijdse match was. Wat ik leuk vind aan STORM is dat ze op een hele eigen manier werken, ook in de dingen die ze er om heen organiseren. De trainingen bijvoorbeeld voegen iets toe aan de relatie en aan de skills en kennis van de medewerker. Voor iedereen goed dus. Tijdens de STORMborrels kun je het ook over andere dingen hebben dan je werk en expertise. Het is informeel, ik voel me op m’n gemak.“

“Tijdens de STORMborrels kun je het ook over andere dingen hebben dan je werk en expertise.”

“STORM heeft een duidelijke visie, ze weten waarom een kandidaat matcht met de organisatie”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Hennie Hoekstra is een ervaren HR manager uit het netwerk van STORM. Hennie en STORM kennen elkaar vanuit ING waar STORM adviseerde in de werving en selectieprocedure en werving deed voor ING. Nu werkt ze zelf, via STORM, bij een Ministerie. Hennie: “M’n opdracht is om bij de opdrachtgever te zorgen voor de doorontwikkeling van contactcentrum voor o.a. salarisafhandeling naar een e-HRM service.”

Hennie op het werk

Hennie: “Bij mijn opdrachtgever doen we alles op gebied van personeelszaken voor de verschillende departementen van een Ministerie. Inmiddels doen we dit ook Ministerie-overschrijdend. Denk aan vraagstukken m.b.t. salarissen, instroom/doorstroom/uitstroom van  personeel, vragen over verlof en vele financiële regelingen, maar ook ondersteuning bieden bij de opzet en uitvoering van reorganisaties. Een soort HRM service voor rijksambtenaren. Ik ben verantwoordelijk voor het klantcontactcentrum in Zwolle en een deel van mijn aandachtsgebied in Den Haag. Bij het klantcontactcentrum behandelen we alle telefoontjes en klantverzoeken die binnenkomen. Mijn opdracht is om de opdrachtgever door te ontwikkelen van contactcentrum voor salarisadministratie naar een eHRM service. Dit laatste zijn we al wel, maar onze klanten zien ons nog niet altijd zo. We werken bijvoorbeeld aan het meer zichtbaar maken van onze dienstverlening zodat duidelijk wordt wat we allemaal voor de verschillende afdelingen binnen de ministeries kunnen betekenen. We willen ze graag ontzorgen op gebied van personele zaken.”

Bewegen en professionaliseren

Hennie: “Ik vind het heel fijn werken bij mijn opdrachtgever. Ik ontmoet veel nieuwe mensen, doe een mooi nieuw netwerk op. Ik merk ook dat ik de expertise die ik heb opgedaan bij ING goed kan inzetten. Daar waren ze al een stuk verder als het gaat om medewerkersontwikkeling en werving en selectie bijvoorbeeld. Met de mooie welwillende club waar ik nu aan het werk ben, wil ik ook die stappen gaan maken; een professionaliseringsslag op gebied van leren en ontwikkelen.”

Samenwerken met STORM

Hennie: “Bij ING heb ik samengewerkt met Arnold. Daardoor ben ik goed bekend met de werkwijze van STORM. Wat me in STORM aanspreekt is de oprechte interesse in de opdrachtgever; waar staat het voor en hoe geven ze dat handen en voeten? STORM investeert echt in het leren kennen van de organisatie. Ze kijken op de vloer mee, zijn in gesprek met veel verschillende mensen, proeven de sfeer. Wat ik mooi vind, is dat ze niet zomaar kandidaten aandragen op basis van een CV.  STORM heeft een duidelijke visie, ze hebben goed in beeld waarom een kandidaat matcht met de organisatie. Naast dat STORM voor ING een belangrijke partner was op het wervingsvlak van teamleiders, dachten ze ook mee hoe het selectieproces verbeterd kon worden; een duidelijke meerwaarde voor alle betrokkenen. Het voelt vertrouwd om nu weer met hen samen te werken!

STORM is professioneel en persoonlijk. Het hele team kent mij. Iedereen heeft z’n eigen kwaliteiten en expertise, ze kunnen allemaal iets anders voor je betekenen. Het aannametraject in combinatie met de begeleiding vanuit STORM, richting de functie die ik nu heb, heb ik als erg prettig ervaren; warme ontvangst, goede voorbereiding op het sollicitatiegesprek, persoonlijke updates. En toen ik aangenomen was, was er ook nog taart, een kaart en bloemen! Een hele betrokken club mensen, daar word ik blij van!”

“Wat me in STORM aanspreekt is de oprechte interesse in de opdrachtgever; waar staat het voor en hoe geven ze dat handen en voeten?”

STORM werkt snel, de lijnen zijn kort en het werkt gemakkelijk.”

“De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Gerard Drenth is een ervaren interim professional finance en control uit het netwerk van STORM. Afgelopen half jaar heeft hij z’n tanden gezet in het implementeren van een nieuw (financieel) systeem voor onze klant in Duitsland. Gerard: “In het Duits iets vakinhoudelijks uitleggen is wel uitdagend!”

Opdracht

Gerard: “Vanaf januari ben ik bij de dochteronderneming van de opdrachtgever in Duitsland aan de slag. Eigenlijk bestaat mijn opdracht uit drie onderdelen. Zo hield ik mij bezig met het implementeren van een nieuw systeem, AFAS, om in eerste instantie de financiële administratie op orde te brengen. Dat was een uitdagende klus want de informatie stond in meerdere, verschillende systemen. Verkooporders, inkooporders, voorraad, alles moest in beeld komen en in AFAS worden gezet. Vervolgens moest er informatie uit het systeem rollen waar we iets mee kunnen. Financiële cijfers, maandrapportages… Aan mij de taak om de cijfers om te zetten in een verhaal om zo meer inzicht te creëren in de resultaten. Resultaten waar het management iets mee kan en op kan sturen. Daarnaast moest er een jaarrekening komen. Dat was wel even uitzoeken omdat je te maken heb met de Duitse regelgeving en dat het bedrijf in de loop van 2018 was overgenomen.”

Duitse collega’s

Gerard: “Een interim klus is altijd best een uitdaging. Je wilt snel begrijpen, de dingen doorhebben en op korte termijn resultaat laten zien. Ook blijft AFAS zich ontwikkelen dus daar moest ik ook weer even inkomen. Niet te vergeten dat alles in het Duits moest. Dat maakte het een dimensie moeilijker want het gaat wat trager, je begrijpt elkaar minder snel. Het verschil tussen Nederlanders en Duitsers is dat Duitsers wat makkelijker te overtuigen zijn. Ze gaan sneller overstag en zijn volgzamer. Het was prettig dat dat redelijk gemoedelijk ging.”

Samenwerken met STORM

Gerard: “Ik was aan het afronden bij mijn vorige opdracht toen ik via LinkedIn een vacature tegen kwam voor een functie in Zwolle. Diezelfde week nog heb ik met Arnold gesproken en toen kwamen we al pratende uit bij de functie in Duitsland. Zodoende heeft Arnold me voorgesteld, heb ik Louis Nootenboom, (interim manager finance en control bij de opdrachtgever) gesproken en twee weken later ben ik begonnen bij deze organisatie. Ik vond het prettig verlopen. Het ging lekker snel, de lijnen waren kort, kortom “niet moeilijk doen”. Ik vind Arnold enthousiast en positief. Een mooi en betrokken persoon. Binnenkort komt hij hier weer langs. STORM organiseert veel. Ik zie regelmatig een uitnodiging voorbij komen voor een LinkedIn training bijvoorbeeld. Ik ben daar nu nog niet aan toegekomen, maar ik wil zeker een keer aansluiten!”

“STORM organiseert veel. Ik wil zeker een keer aansluiten!”

“We hebben een natuurlijke manier van samenwerken en communiceren.”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Ronald Westerhof is een ervaren interim professional controlling, finance en accountancy uit het netwerk van STORM. In maart heeft hij zijn klus voor Travers afgerond. In april is hij begonnen aan een nieuwe klus bij een zorgorganisatie, een branche waarin hij zijn roots heeft.

Mooie combi

Ronald: “ik ben vaak bezig met veranderprocessen in organisaties. Doordat de wereld om ons heen verandert moet je als afdeling Finance & Control meebewegen. Er komt namelijk een moment dat processen, output en systemen niet meer voldoen aan de wensen. Nu zijn financiële mensen vaak ‘blauwe’ mensen die daardoor goed zijn in hun vak, maar veranderingen best lastig vinden. Dan hebben ze iemand nodig die een plan maakt en de verandering mee organiseert. Dat is dan mijn rol. Ik ben inhoudelijk en technisch onderlegd in finance en control, maar heb ook gevoel voor de mens én het projectmatig begeleiden van de veranderprocessen. Dit is nodig om tot de gewenste situatie te komen.”

Interim

Ronald: “ik merk dat interim klussen bij me passen. Ik vind het leuk om ergens binnen te komen en aan de slag te gaan met de mensen, processen en systemen. Om vanuit een visie een plan maken en implementeren. Om grote slagen maken. Op het moment dat het loopt neemt de organisatie het zelf weer over.”

Samenwerken met STORM

Als interim professional haalt Ronald zowel zelf opdrachten binnen, als dat STORM opdrachten aandraagt. Ronald: “het is prettig samenwerken met STORM. Ze kennen de opdrachtgever vaak goed en, wanneer nodig, kan ik met hen sparren over hoe de dingen aan te vliegen. Mijn contact met STORM is zowel zakelijk als informeel. We hebben een natuurlijke manier van samenwerken. STORM is wie ze zijn, ze zijn oprecht. Ze communiceren onbevangen. Opdrachtgevers haken daarop aan en ik ook. Dit maakt ook dat opdrachtgevers en professionals vaak goed bij elkaar passen. Daarnaast organiseert STORM netwerkbijeenkomsten, waar je mensen kunt ontmoeten. Zoals informatieavonden over LinkedIn. Daar steek ik dan ook weer veel van op.”

“STORM is wie ze zijn, ze zijn oprecht. Ze communiceren onbevangen.”

“Ze kijken echt naar de persoon achter het cv. Wat drijft mij, waar ben ik naar opzoek.”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Floor is een HR-professional uit het netwerk van STORM. Ze vervult nu een vaste functie als HR-professional voor Dommerholt Advocaten waarvoor STORM de werving en selectie heeft gedaan. Floor: “Wat ik heel prettig vond is de oprechte interesse van STORM. Ze kijken naar de persoon achter het cv.”

Floor bij Dommerholt

Floor is vers begonnen bij Dommerholt en is, ten tijde van schrijven, vier weken bezig. Floor: “Het is op dit moment nog veel kennismaken en inwerken. Ik houd en ga me bezig houden met alle facetten van HR. Administratie, een stukje recruitment, meewerken met projecten… Dommerholt spreekt me aan. Er liggen veel mooie uitdagingen en doorgroeimogelijkheden.”

Samenwerking met STORM

Floor kwam op de LinkedInpagina van STORM een vacature tegen die haar wel interessant leek. Floor: “Zodoende heb ik hen opgebeld en mijn profiel sprak hen wel aan. Tijdens het kennismakingsgesprek werd het gevoel dat ik al bij STORM had alleen maar bevestigd. Wat ik prettig vond was de oprechte interesse. Ze kijken echt naar de persoon achter het cv. Wat drijft mij, waar ben ik naar opzoek? Juist door op die dingen te letten maakten ze de juiste match. Daarbij kwamen ze ook niet gelijk met de vacature van Dommerholt aanzetten maar kwam die vacature meer als een toevallige bijkomstigheid ter sprake. De insteek was heel persoonlijk.”

Blijvend contact

Floor: “Ook na deze kennismaking waren ze erg betrokken in het proces. Zo hebben we m’n sollicitatie voorbesproken en bleven we in contact gedurende het hele proces. Zelfs in m’n eerste week bij Dommerholt was er nog weer even een contactmoment. Dat vond ik erg positief!”

“De insteek was heel persoonlijk.”

“STORM is betrokken. Ze schuiven niet alleen cv’s maar houden contact.”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Louis Nootenboom is een ervaren interim manager uit het netwerk van STORM. Hij werkt op dit moment als Interim Manager Finance & Control via STORM, bij een high-end technologieleverancier van producten en systemen voor diverse branches. Louis: “De uitdaging is om met de juiste mensen, kennis en kunde, de afdeling goed te laten draaien.”

Opdracht van Louis

Louis heeft een duidelijke missie meegekregen. Naast het reguliere werk goed draaiende houden, denk aan maand- en jaarafsluitingen, zet hij zich in om met het aantrekken de juiste mensen en het verankeren van processen en systemen de afdeling Finance goed te laten functioneren. Louis: “Het is een mooi bedrijf dat in korte tijd super snel is gegroeid. Dit kan er voor zorgen dat mensen en afdelingen het ingewikkeld vinden die groei bij te houden. Ik help ze door de juiste mensen op de juiste plek in te zetten en, met hulp van STORM, nieuwe mensen aan te trekken. Zo houden we het dagelijkse werk draaiende. Een andere uitdaging is de processen en systemen beter te laten matchen bij de grootte van het bedrijf. Ik wil met de afdeling een professionaliseringslag maken en systemen en processen meer verankeren in de organisatie.”

Werken op interim basis

Louis: “Wat ik leuk vind aan mijn werk als interimmer is dat ik altijd veel te doen heb. Ik leer veel mensen kennen, ik mag mensen naar een beter niveau brengen. Daarin vind ik bouwen aan het afdeling het leukste. Dit is hier zeker het geval. Het is een van de snelst groeiende bedrijven van Overijssel. Er gebeurt hier veel, het is een dynamische omgeving. Er werken veel jonge mensen en iedereen is bereid te helpen. Ik houd ervan als ik iets blijvends en iets goeds kan doen voor de organisatie. Mijn opdracht is geslaagd als ik na twee jaar bijvoorbeeld nog eens terug kom voor een kop koffie en dat ze blij zijn me te zien.”

Samenwerking met STORM

“Sinds november 2018 ken ik STORM in Recruitment. STORM is een prettige organisatie. De lijntjes zijn kort, er heerst een no nonsense sfeer en ik heb een goede klik met de medewerkers Ze zijn actief en organiseren leuke dingen, zoals de LinkedIn trainingen. STORM is betrokken. Ze schuiven niet alleen cv’s maar houden contact. Ze hebben een groot netwerk met veel persoonlijk contact.

Naast dat ik zelf door STORM voor deze opdrachtgever werk, zet ik STORM ook weer in bij het werven van financials voor de organisatie. Zij kennen de organisatie goed en zien echt welk type mensen past bij deze organisatie. Ondanks dat het beste een krappe arbeidsmarkt is, krijgen ze het altijd weer voor elkaar om passende cv’s aan te leveren. We hebben een goede samenwerking.”

“Naast dat ik zelf door STORM voor DEMCON werk, zet ik STORM ook weer in bij het werven van financials.”

“Ik voel me inmiddels wel een echte STORM-professional. En ik kan zijn zoals ik ben, ze staan echt naast mij!”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Een van die professionals is Gerrie van den Berg. Ze is communicatieadviseur bij Gemeente Midden-Groningen en doet hier een tijdelijke opdracht. “Ik voel me inmiddels wel een echte STORM-professional. En ik kan zijn zoals ik ben, ze staan echt naast mij!”

Gerrie bij Midden-Groningen

Gerrie werkt gemiddeld 32 uur per week voor de gemeente Midden-Groningen. Gerrie: “Ik vind het belangrijk dat ik in het team functioneer als collega en niet gezien wordt als een externe. Dagelijks schuif ik aan bij twee of drie projectvergaderingen waarna ik mijn communicatieadvies uitwerk en de projectleider adviseer. Maar ik heb ook eigen projecten waarin ik de aanjager ben. Bijvoorbeeld bij een project interne communicatie met als focus het intranet. Samen met een collega richt ik het intranet zo goed en efficiënt mogelijk in en enthousiasmeer en begeleid ik ruim 500 collega’s bij het werken op het intranet. Een mooie klus om te doen!”

Samenwerking met STORM

Gerrie: “STORM staat echt naast en achter mij. Sander kent mij goed en weet genoeg van mij om te bepalen of hij me kan voorstellen bij een opdracht. Ik kan zijn zoals ik ben en ik hoef me niet anders voor te doen. Ze zijn zakelijk maar ook menselijk; ik kan blind op ze bouwen en ze vertegenwoordigen mij echt. Daarin zijn we open en eerlijk naar elkaar, ook als de opdracht geen match blijkt te zijn. Ik loop graag even binnen als ik in Zwolle ben.”

Snel schakelen

Gerrie: “Overheidsorganisaties, waar ik meestal voor werk, zijn verplicht bepaalde opdrachten via een marktplaats aan te besteden. STORM heeft toegang tot die marktplaatsen, kent de juiste mensen en heeft het netwerk de aanbesteding goed in te dienen. Doordat ze me goed kennen, kunnen we snel schakelen. Het mes snijdt dus aan twee kanten!”

“Ze zijn zakelijk maar ook menselijk; ik kan blind op ze bouwen en ze vertegenwoordigen mij echt.”