“We hebben een natuurlijke manier van samenwerken en communiceren.”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Ronald Westerhof is een ervaren interim professional controlling, finance en accountancy uit het netwerk van STORM. In maart heeft hij zijn klus voor Travers afgerond. In april is hij begonnen aan een nieuwe klus bij een zorgorganisatie, een branche waarin hij zijn roots heeft.

Mooie combi

Ronald: “ik ben vaak bezig met veranderprocessen in organisaties. Doordat de wereld om ons heen verandert moet je als afdeling Finance & Control meebewegen. Er komt namelijk een moment dat processen, output en systemen niet meer voldoen aan de wensen. Nu zijn financiële mensen vaak ‘blauwe’ mensen die daardoor goed zijn in hun vak, maar veranderingen best lastig vinden. Dan hebben ze iemand nodig die een plan maakt en de verandering mee organiseert. Dat is dan mijn rol. Ik ben inhoudelijk en technisch onderlegd in finance en control, maar heb ook gevoel voor de mens én het projectmatig begeleiden van de veranderprocessen. Dit is nodig om tot de gewenste situatie te komen.”

Interim

Ronald: “ik merk dat interim klussen bij me passen. Ik vind het leuk om ergens binnen te komen en aan de slag te gaan met de mensen, processen en systemen. Om vanuit een visie een plan maken en implementeren. Om grote slagen maken. Op het moment dat het loopt neemt de organisatie het zelf weer over.”

Samenwerken met STORM

Als interim professional haalt Ronald zowel zelf opdrachten binnen, als dat STORM opdrachten aandraagt. Ronald: “het is prettig samenwerken met STORM. Ze kennen de opdrachtgever vaak goed en, wanneer nodig, kan ik met hen sparren over hoe de dingen aan te vliegen. Mijn contact met STORM is zowel zakelijk als informeel. We hebben een natuurlijke manier van samenwerken. STORM is wie ze zijn, ze zijn oprecht. Ze communiceren onbevangen. Opdrachtgevers haken daarop aan en ik ook. Dit maakt ook dat opdrachtgevers en professionals vaak goed bij elkaar passen. Daarnaast organiseert STORM netwerkbijeenkomsten, waar je mensen kunt ontmoeten. Zoals informatieavonden over LinkedIn. Daar steek ik dan ook weer veel van op.”

“STORM is wie ze zijn, ze zijn oprecht. Ze communiceren onbevangen.”

“Ze kijken echt naar de persoon achter het cv. Wat drijft mij, waar ben ik naar opzoek.”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Floor Biewinga is een HR-professional uit het netwerk van STORM. Ze vervult nu een vaste functie als HR-professional voor Dommerholt Advocaten waarvoor STORM de werving en selectie heeft gedaan. Floor: “Wat ik heel prettig vond is de oprechte interesse van STORM. Ze kijken naar de persoon achter het cv.”

Floor bij Dommerholt

Floor is vers begonnen bij Dommerholt en is, ten tijde van schrijven, vier weken bezig. Floor: “Het is op dit moment nog veel kennismaken en inwerken. Ik houd en ga me bezig houden met alle facetten van HR. Administratie, een stukje recruitment, meewerken met projecten… Dommerholt spreekt me aan. Er liggen veel mooie uitdagingen en doorgroeimogelijkheden.”

Samenwerking met STORM

Floor kwam op de LinkedInpagina van STORM een vacature tegen die haar wel interessant leek. Floor: “Zodoende heb ik hen opgebeld en mijn profiel sprak hen wel aan. Tijdens het kennismakingsgesprek werd het gevoel dat ik al bij STORM had alleen maar bevestigd. Wat ik prettig vond was de oprechte interesse. Ze kijken echt naar de persoon achter het cv. Wat drijft mij, waar ben ik naar opzoek? Juist door op die dingen te letten maakten ze de juiste match. Daarbij kwamen ze ook niet gelijk met de vacature van Dommerholt aanzetten maar kwam die vacature meer als een toevallige bijkomstigheid ter sprake. De insteek was heel persoonlijk.”

Blijvend contact

Floor: “Ook na deze kennismaking waren ze erg betrokken in het proces. Zo hebben we m’n sollicitatie voorbesproken en bleven we in contact gedurende het hele proces. Zelfs in m’n eerste week bij Dommerholt was er nog weer even een contactmoment. Dat vond ik erg positief!”

“De insteek was heel persoonlijk.”

“STORM is betrokken. Ze schuiven niet alleen cv’s maar houden contact.”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Louis Nootenboom is een ervaren interim manager uit het netwerk van STORM. Hij werkt op dit moment als Interim Manager Finance & Control bij DEMCON, een high-end technologieleverancier van producten en systemen voor diverse branches. Louis: “De uitdaging is om met de juiste mensen, kennis en kunde, de afdeling goed te laten draaien.”

Opdracht bij DEMCON

Louis heeft een duidelijke missie bij DEMCON. Naast het reguliere werk goed draaiende houden, denk aan maand- en jaarafsluitingen, zet hij zich in om met het aantrekken de juiste mensen en het verankeren van processen en systemen de afdeling Finance goed te laten functioneren. Louis: “DEMCON is een mooi bedrijf dat in korte tijd super snel is gegroeid. Dit kan er voor zorgen dat mensen en afdelingen het ingewikkeld vinden die groei bij te houden. Ik help ze door de juiste mensen op de juiste plek in te zetten en, met hulp van STORM, nieuwe mensen aan te trekken. Zo houden we het dagelijkse werk draaiende. Een andere uitdaging is de processen en systemen beter te laten matchen bij de grootte van het bedrijf. Ik wil met de afdeling een professionaliseringslag maken en systemen en processen meer verankeren in de organisatie.”

Werken op interim basis

Louis: “Wat ik leuk vind aan mijn werk als interimmer is dat ik altijd veel te doen heb. Ik leer veel mensen kennen, ik mag mensen naar een beter niveau brengen. Daarin vind ik bouwen aan het afdeling het leukste. Dit is bij DEMCON zeker het geval. Het is een van de snelst groeiende bedrijven van Overijssel. Er gebeurt hier veel, het is een dynamische omgeving. Er werken veel jonge mensen en iedereen is bereid te helpen. Ik houd ervan als ik iets blijvends en iets goeds kan doen voor de organisatie. Mijn opdracht is geslaagd als ik na twee jaar bijvoorbeeld nog eens terug kom voor een kop koffie en dat ze blij zijn me te zien.”

Samenwerking met STORM

“Sinds november 2018 ken ik STORM in Recruitment. STORM is een prettige organisatie. De lijntjes zijn kort, er heerst een no nonsense sfeer en ik heb een goede klik met Sander en Erica. Ze zijn actief en organiseren leuke dingen, zoals de LinkedIn trainingen. STORM is betrokken. Ze schuiven niet alleen cv’s maar houden contact. Ze hebben een groot netwerk met veel persoonlijk contact.

Naast dat ik zelf door STORM voor DEMCON werk, zet ik STORM ook weer in bij het werven van financials voor DEMCON. Zij kennen de organisatie goed en zien echt welk type mensen past bij deze organisatie. Ondanks dat het beste een krappe arbeidsmarkt is, krijgen ze het altijd weer voor elkaar om passende cv’s aan te leveren. We hebben een goede samenwerking.”

“Naast dat ik zelf door STORM voor DEMCON werk, zet ik STORM ook weer in bij het werven van financials.”

“Ik voel me inmiddels wel een echte STORM-professional. En ik kan zijn zoals ik ben, ze staan echt naast mij!”

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel voor tijdelijke opdrachten, als vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. Een van die professionals is Gerrie van den Berg. Ze is communicatieadviseur bij Gemeente Midden-Groningen en doet hier een tijdelijke opdracht. “Ik voel me inmiddels wel een echte STORM-professional. En ik kan zijn zoals ik ben, ze staan echt naast mij!”

Gerrie bij Midden-Groningen

Gerrie werkt gemiddeld 32 uur per week voor de gemeente Midden-Groningen. Gerrie: “Ik vind het belangrijk dat ik in het team functioneer als collega en niet gezien wordt als een externe. Dagelijks schuif ik aan bij twee of drie projectvergaderingen waarna ik mijn communicatieadvies uitwerk en de projectleider adviseer. Maar ik heb ook eigen projecten waarin ik de aanjager ben. Bijvoorbeeld bij een project interne communicatie met als focus het intranet. Samen met een collega richt ik het intranet zo goed en efficiënt mogelijk in en enthousiasmeer en begeleid ik ruim 500 collega’s bij het werken op het intranet. Een mooie klus om te doen!”

Samenwerking met STORM

Gerrie: “STORM staat echt naast en achter mij. Sander kent mij goed en weet genoeg van mij om te bepalen of hij me kan voorstellen bij een opdracht. Ik kan zijn zoals ik ben en ik hoef me niet anders voor te doen. Ze zijn zakelijk maar ook menselijk; ik kan blind op ze bouwen en ze vertegenwoordigen mij echt. Daarin zijn we open en eerlijk naar elkaar, ook als de opdracht geen match blijkt te zijn. Ik loop graag even binnen als ik in Zwolle ben.”

Snel schakelen

Gerrie: “Overheidsorganisaties, waar ik meestal voor werk, zijn verplicht bepaalde opdrachten via een marktplaats aan te besteden. STORM heeft toegang tot die marktplaatsen, kent de juiste mensen en heeft het netwerk de aanbesteding goed in te dienen. Doordat ze me goed kennen, kunnen we snel schakelen. Het mes snijdt dus aan twee kanten!”

“Ze zijn zakelijk maar ook menselijk; ik kan blind op ze bouwen en ze vertegenwoordigen mij echt.”