Medior Communitymanager

Omgeving Amsterdam

09-05-2019

32 uur | Overheid, Communicatie, Manager | hbo

Ben jij hands-on en creatief? Kun jij complexe onderwerpen vertalen naar makkelijk te begrijpen content? En ben jij in staat om mensen te verbinden met elkaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Opdrachtgever

Over de Gemeente Amsterdam
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

Over STORM in Recruitment
STORM in Recruitment is op zoek naar een Medior Communitymanager voor de Gemeente Amsterdam.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen.  Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

De afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam werkt op ieder schaalniveau, van portiek tot metropool, aan het ontwikkelen van een duurzame visie op de stad Amsterdam, het uitwerken van die visie tot concrete voorstellen en inrichtingsplannen en het mogelijk maken van die ontwikkelingen.

Als communitymanager werk je samen met de communicatieadviseurs vanuit de verschillende programma's binnen de afdeling duurzaamheid. Je bent verantwoordelijk voor het doorontwikkelen en uitvoeren van de overkoepelende social media strategie en samen met de andere communicatiecollega's bepaal je de contentstrategie. Je bent verantwoordelijk voor de social media kanalen van de afdeling en deze kanalen zet je in met als doel om Amsterdammers te faciliteren, inspireren en te motiveren om duurzame stappen te zetten.

  • Je bent verantwoordelijk voor de social media kanalen. Je zorgt voor de groei van de kanalen, bewaakt de kwaliteit van de content, zorgt voor persoonlijke webcare en voor een toename van de interactie.
  • Je identificeert proactief doelgroepen (intern en extern) om te verbinden met de community en je identificeert waar de kansen liggen.
  • Je haakt aan op communicatie van derden (earth hour, warme truiendag, dag van de duurzaamheid, etc.)
  • Je adviseert en begeleidt je collega's bij de inzet en de impact van social media

Functie eisen

  • Afgeronde hbo opleiding in de richting van Communicatie;
  • Ervaring met social en media en Coosto;
  • Affiniteit met duurzaamheid.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature