Medior communicatieadviseur Infrastructurele projecten

Omgeving Amsterdam

10-01-2019

32 uur | Communicatie, Overheid, Infra | HBO

Weet jij altijd de snelste weg te vinden naar een juiste communicatie-aanpak? Misschien is de Medior communicatieadviseur Infrastructurele projecten functie wat voor jou. Lees snel verder. 

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Medior communicatieadviseur Infrastructurele projecten voor de Gemeente Amsterdam in de regio van Noord-Holland.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. 

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Over de Gemeente Amsterdam

Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool. Het bureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema's zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau medewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media adviseurs.

Functie

Voor alle verplaatsingen van personen en goederen is infrastructuur nodig. Wegen, rails en paden om fietsers, voetgangers, het openbaar vervoer en al het overige wegverkeer vlot en veilig af te wikkelen. In opdracht van Verkeer en Openbare Ruimte voeren het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam en de afdeling Assets van Verkeer & Openbare Ruimte ontwikkel-, renovatie- en (groot)onderhoud werkzaamheden uit. Afstemming met omgevingspartijen en het nemen van adequate maatregelen tijdens de werkzaamheden, hebben voortdurend aandacht bij deze verkeersprojecten. Communicatieadviseurs en -medewerkers werken nauw samen met omgevingsmanagers, projectleiders en ambtelijk opdrachtgevers.

  • Je ontwikkelt en/of voert de communicatie-aanpak voor een of meerdere projecten uit
  • Je functioneert als intermediair tussen de projectorganisatie, gemeentelijke organisatie en de projectomgeving en verzorgt de informatievoorziening naar de projectomgeving
  • Je onderhoudt waar en wanneer nodig contacten met stakeholders (in samenwerking met de omgevingsmanager en/of projectteam) en betrekt hen bij de realisatie van het project en het vinden van oplossingen
  • Je signaleert kansen voor het vergroten van het draagvlak van en de reputatie van het project en de betrokken organisaties. En je signaleert ook risico's en bedreigingen voor draagvlak en reputatieSamen met de adviseurs en de desbetreffende omgevingsmanager vorm je een hecht team
  • Je gaat je uitsluitend bezighouden met verkeersprojecten in het geografisch gebied van de stadsdelen Centrum en West

Functie eisen

  • Afgerond HBO opleiding in de van Communicatie
  • Ervaring als communicatieadviseur voor ruimtelijke en/of infrastructurele project(en)
  • Ervaring in gemeentelijke overheden

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature