Medewerker VIC

Omgeving Zwolle

16-05-2018

16 - 20 uur | Overheid, SAP, Accountant | RA

Ben jij flexibel inzetbaar en ben jij zeer ervaring met VIC, dan is dit de klus voor jou! 

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Medewerker VIC voor de Provincie Overijssel in Zwolle.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken.

Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Samen met de betrokken VIC-medewerkers alle voorkomende VIC werkzaamheden uitvoeren (opstellen lijstwerk, testen, gegevensgerichte controles, lijncontroles, reperforming en review, opstellen werkprogramma’s ed.). Wat wij belangrijk vinden is dat de kandidaat:

 • Zelfstandig het lijstwerk verzorgd en de item’s selecteert die gecontroleerd dienen te worden.
 • Hoge kwaliteit reviews uitvoert op de lijncontroles.
 • Controleaanpakken per bedrijfsproces optimaliseert, zodat waar het kan van gegevensgerichte controles naar procesgerichte controles wordt overgegaan.
 • Een trekkersrol vervult voor bepaalde processen zoals treasury, balansposten/schattingsposten, inkoop/aanbestedingen en betalingsverkeer.

De provincie heeft als doel om de kwaliteit van de huidige VIC-functie en de financiële functie als geheel zo vorm te geven dat een uitstekende basis wordt gelegd voor het afgeven van de rechtmatigheidsverklaring vanaf 2020 door het college. Hiervoor is de COS 610 een belangrijke maatstaf voor de uitvoering van de VIC. De kandidaat is bekend met deze accountantsvereisten en levert input op de doorontwikkeling van de VIC-functie.

Rond de interim controle en eindejaarscontrole zijn er soms piekmomenten. Dit maakt dat er enige flexibiliteit wordt verwacht van de kandidaat m.b.t. de aanwezigheid en bereikbaarheid.

Functie eisen

 • beschikt aantoonbaar over een inschrijving in het accountantsregister van de NBA.
 • werkervaring met verbijzonderde interne controle bij een gemeente en/of provincie in de periode 2013 - 2018.
 • aantoonbaar over werkervaring met controle in de accountancy in de periode 2013 - 2018.
 • beschikt aantoonbaar over werkervaring met SAP (financiële administratie) en Excel in verband met het uitvoeren van controlewerkzaamheden en het genereren van betrouwbaar lijstwerk en de selecties daarop.
 • is bereid tot flexibele inzet in tijd zowel in dagen in de week als intensiteit per maand maar moet minimaal 1 dag in de week fysiek aanwezig kunnen zijn.
 • is werkzaam voor een bureau met kennis over verbijzonderde interne controle en internal audit.
 • is bereid om 2 dagen in de week fysiek aanwezig te kunnen zijn en bij piekmomenten eventueel meer.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0182 - 820202.

solliciteer   email deze vacature