Marketing & Communicatiestrateeg

Omgeving Amsterdam

13-02-2019

32 - 36 uur | Overheid, Marketing, Communicatie | HBO

Wil jij als Marketing & Communicatiestrateeg een bijdrage leveren aan de bekendheid van de Amsterdamse Stadspas? Voor de Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een topper die invulling wilt geven aan deze opdracht. Lees verder voor meer informatie.

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Marketing & Communicatiestrateeg voor de Gemeente Amsterdam.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen.Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Over de Gemeente Amsterdam
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

Functie

STORM is voor de de gemeente Amsterdam op zoek naar een marketingstrateeg voor de Stadspas. De Stadspas is een pas voor Amsterdammers met een kleine portemonnee waarmee zij kortingen kunnen krijgen op een divers aanbod, zoals culturele, sportieve en jeugdactiviteiten. De gemeente onderscheidt twee typen passen: de minimapas is voor Amsterdammers met een laag inkomen en weinig vermogen. De andere pas is voor AOW-gerechtigden.

De marketingstrateeg gaat aan de slag om de stadspas bij een breder publiek onder de aandacht te brengen, aan de hand van een op te stellen marketingstrategie. De wens is om nieuwe doelgroepen aan te boren, daar waar het gebruik van de Stadspas achterblijft. Met name onder jongeren tussen 15-30 jaar is het gebruik laag. Om hier verandering in te brengen wordt er onderzoek gedaan naar diverse doelgroepen en waarom de pas weinig wordt gebruikt. De strateeg zal betrokken worden bij het onderzoek en zal aan de slag gaan met de resultaten. Het uiteindelijke doel is om samen met het gehele programmateam de naamsbekendheid en uiteindelijk het gebruik van de pas te vergroten. Belangrijk bij dit vraagstuk is om binnen de gemeentelijke organisatie aanknopingspunten en samenwerkingen te zoeken om het gebruik van de Stadspas te bevorderen. Waarbij de wensen en doelstellingen van de verantwoordelijke wethouder(s) als basis dienen voor de interne samenwerking.

Als Marketing & Communicatiestrateeg ga jij aan de slag om de naamsbekendheid en het gebruik van de stadspas te verhogen aan de hand van een effectieve marketingstrategie. Daarnaast maakt je de vertaalslag van strategie naar de meest geschikte on en offline communicatiemiddelen. Jij bent eindverantwoordelijk voor de gehele marketing en communicatiestrategie rondom de Stadpas en rapporteert aan het programmateam. Samen met diverse communicatiecollega's staat de strateeg aan de basis van een effectieve en originele aanpak.

Functie eisen

  • Afgeronde HBO opleiding in de richting van Marketing & Communicatie
  • Ervaring met de interne én externe profilering van een product of dienst, waarbij je het draagvlak en de naamsbekendheid van dat product of die dienst vergroot hebt
  • Ervaring als marketeer bij een midden tot grote complexe organisaties en op de hoogte van effectieve marketing-en communicatiemiddelen

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature