Lid Raad van Advies

Omgeving: Noordoost Nederland Overig

Introductie

2 uur | Advies, Strategie, Welzijn | RvA

Draag jij jongeren een warm hart toe? Vind je het belangrijk dat zij de kans krijgen zich te ontwikkelen binnen een sociaal-maatschappelijke context?

Organisatie

Als lid van de Raad van Advies breng je relevante kennis, ervaring en jouw netwerk mee. Je voelt je verbonden met het succes van Impacter. Wij zoeken leden die zich willen verbinden aan onze organisatie, die een hart hebben voor jongeren en hun positie in de maatschappij. De intrinsieke motivatie en de persoonlijke drive om maatschappelijk betrokken te zijn is een must!

Impacter
Impacter (gestart in 2018 in Zwolle) is een project vanuit Travers Welzijn en ZwolleDoet! en is actief in negen gemeenten*. Het doel van Impacter is om jongeren tussen de 14 en 27 jaar inzicht te geven in hun eigen vaardigheden, zelfvertrouwen op te laten doen en te laten ervaren hoe het is om iets voor de samenleving te doen. Kort samengevat: persoonlijke groei door sociaal maatschappelijke inzet.

Impacter is onderdeel van actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Maatwerk
Jongeren willen zich graag inzetten voor de maatschappij, maar wel op een manier die past bij hun eigen talenten en drukke agenda’s. Dit vraagt om maatwerk. Daarom begeleidt Impacter jongeren naar een MDT-traject dat perfect past bij hun competenties en leerdoelen. Hierbij bemiddelen we naar een breed netwerk in welzijn, cultuur, zorg en bedrijfsleven.

Samen met een jonge coach wordt er gezocht naar dé plek waar impact gemaakt kan worden. Bij Impacter is de jongere altijd actief aan zet. De coaches werken gelijkwaardig en participatief en vergroten daardoor het eigenaarschap van de jongere. Zowel de individuele route als de groepsaanpak (ImpacterLAB) worden op maat gemaakt, waardoor Impacter ook goed werkt in een keten of in samenwerking met bijvoorbeeld onderwijs, zorg en overheid.

Het effect van MDT
MDT (Maatschappelijk Diensttijd) heeft een positieve impact op jongeren en de samenleving. Zo kan MDT bijdragen aan het verminderen (van de effecten) van maatschappelijke problemen. De lange en korte termijngevolgen van de Coronacrisis op jongeren en de samenleving zijn zorgelijk. Er is een stijgende trend zichtbaar in de druk die jongeren ervaren. Jongeren kampen met sociale problematiek, zoals eenzaamheid en een gebrek aan perspectief. Maar ook de toenemende jeugdwerkloosheid en het voorkomen van schooluitval en leerachterstanden zijn een uitdaging. MDT speelt hierop in door jongeren een netwerk, coaching en daardoor kansen te bieden.

* Stichting Vrijwilligerscentrale Deventer (gemeente Deventer), Stichting Salut (gemeente Hof van Twente), Stichting ZorgSaam Twenterand (gemeente Twenterand), Stichting Andes (gemeente Borger/Odoorn), Sedna (gemeente Emmen), Sociaalwerk de Kop (gemeente Steenwijkerland), Sociaal Werk De Kear (gemeente De Fryske Marren) en Welstad (gemeente Stadskanaal).

Functie

Voor de Raad van Advies (RvA) zoeken we zes onafhankelijke en objectieve professionals die samen met de projectleiders Impacter naar ‘the next level’ willen tillen. Vanuit verschillende disciplines gaan de leden van de RvA het gesprek aan over strategische en tactische keuzes. De raad is een informeel orgaan dat advies geeft op punten waar Impacter op dat moment behoefte aan heeft. Van de te behalen resultaten tot aan onze financiering, netwerk en interne organisatie.

We streven naar een evenredige vertegenwoordiging in geslacht, leeftijd, achtergrond, kennis en ervaring. Minstens één van de leden van de Raad van Advies is een jongere. De overige leden hebben een achtergrond en/of ervaring in één of meer van de volgende gebieden:

 1. Onderwijs
 2. Overheid
 3. Bedrijfsleven
 4. Financieel
 5. Zorg/welzijn

Idealiter komt de Raad van Advies tussen de drie en zes keer per jaar samen. Daarnaast ben je bereikbaar voor een incidentele vraag of om even te sparren. De taken van de Raad van Advies zijn onbezoldigd. Maak je onkosten, dan worden deze uiteraard vergoed. De taken zijn niet wettelijk gedefinieerd; de focus van jouw taak ligt op advies.

Functie-eisen

Skills en (werk)ervaring:

 • Je hebt een groot hart voor jongeren, je bent maatschappelijk betrokken en staat achter het doel van Impacter.
 • Je hebt algemene bestuurlijke kwaliteiten.
 • Je hebt een sterk regio overstijgende netwerk (in bijvoorbeeld in bedrijfsleven, onderwijs, zorg/welzijn, politiek en overheid).
 • Je bent een strateeg met een kritische en analytisch blik.
 • Je hebt kennis van bedrijfsvoering.
 • Je hebt kennis van financiering.
 • Je hebt lef en durft te innoveren.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Arnold is te bereiken op 06 – 4890 3755.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Arnold is te bereiken op 06 – 4890 3755.