Interim Manager

Omgeving Meppel

31-10-2018

24 uur | Overheid, Fysiek, MT-lid | WO

Solliciteer daar deze de functie: Interim Manager (drie dagen per week, in eerste instantie voor zes maanden)

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Interim Manager voor de gemeente Meppel. 

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken.

Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Meppel, een stad met een open karakter die voor iedereen wat te bieden heeft. Mooie woonwijken, een gezellige historische binnenstad, leuke evenementen, bedrijvigheid en een prachtige natuurlijke regio op fietsafstand.

De organisatie gemeente Meppel wordt aangestuurd door een directeur en kent een MT met 3 managers, verantwoordelijk voor 4 afdelingen. Voor één van deze managementfuncties zijn wij op zoek naar een kandidaat op tijdelijke basis.

De komende 1 a 2 jaren worden benut om de organisatieontwikkeling verder vorm te geven en een flexibelere organisatieopbouw en vorm uit te werken. Thema’s in de ambitie van Meppel zijn opgavegericht werken en ruimte. Word jij hier enthousiast van en beschik jij over de capaciteiten om samen met de algemeen directeur en collega managers, de teamleiders en enthousiaste medewerkers de organisatieontwikkeling verder vorm te geven?

De manager is verantwoordelijk voor twee afdelingen, namelijk Beleid en Regie en Openbare Ruimte. De afdeling Beleid en Regie telt circa 45 fte’s met twee teamleiders. De afdeling Openbare Ruimte heeft circa 70 fte met twee teamleiders voor de teams binnen en buiten.

Wat zijn je taken?

  • Je geeft samen met de teamleiders leiding aan de afdelingen Beleid en Regie en Openbare Ruimte. Waarbij de teamleiders de dagelijkse leiding voor hun rekening nemen en samen met jou verantwoordelijk zijn voor de projecten/opgaven van de afdeling;
  • Je bent ontwikkelingsgericht en je zet met de teamleiders de opgave centraal. Hierbij help je om de afdelingen te laten groeien in het ingezette verandertraject.
  • Jij geeft coachend leiding aan de vier teamleiders. Je faciliteert hen, zodat zij de ruimte en het vertrouwen ervaren om met hun medewerkers de beste resultaten tijdig te bereiken;
  • Het accent van jouw aansturing ligt op het gebied van het Fysiek Domein en Duurzaamheid.
  • Als MT lid bevorder je de samenwerking tussen de afdelingen organisatie breed en ondersteun je een integrale voorbereiding van de besluitvorming;
  • Als MT lid ben je mede verantwoordelijk voor de concernsturing en concernopdrachten.

Functie eisen

  • Academisch werk- en denkniveau, blijkend uit een afgerond universitair diploma en/of aantoonbare werkervaring is een pre.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 8 jaar in het geven van leiding in een managementfunctie in een complexe bestuurlijke omgeving zoals die van een gemeente.
  • Aantoonbare affiniteit met de genoemde beleidsterreinen.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature