Interim HR Adviseur vluchtelingen Oekraïne

Omgeving: HR Regio Zwolle Zwolle

Introductie

16 – 24 uur | Flexibel, sensitief, coördinerend | Hbo

Gaan jouw handen ook jeuken wanneer je al die nieuwsberichten ziet, leest of hoort over de vluchtelingen uit Ter Apel of Oekraïne? Wil je daar aan bijdragen met jouw talent om te coördineren, te verbinden én heb je HR expertise in je rugzak? Om vanuit HR te ondersteunen bij de regionale programma’s vluchtelingenstroom en asielzoekers in crisisnood opvang, zijn wij voor de Veiligheidsregio IJsselland opzoek naar een  interim HR adviseur voor de duur van ongeveer 3 maanden.

Organisatie

De organisatie

De Veiligheidsregio IJsselland bestaat uit de brandweer, crisisbeheersing en rampenbestrijding en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR).

Zij voorkomen en beperken risico’s waar het kan bestrijden incidenten waar het moet. Dat kunnen zij niet alleen. Zij doen dit samen met hulpdiensten, elf gemeenten en crisispartners. Deze bundelen hun krachten op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen. Zo hebben zij op die manier alle experts in huis op het gebied van fysieke veiligheid.

Functie

Wat ga je doen?

Je ondersteunt en adviseert de organisatie op gebied van diverse HR werkzaamheden omtrent vluchtelingen uit Oekraïne en Ter Apel in de breedste zin.

Je hebt een coördinerende rol en brengt vraag en aanbod bij elkaar als het gaat om de bemensing van opvanglocaties. Je onderhoudt contacten met uitzendbureaus, pools van Rijksambtenaren, coördineert diverse medewerkers. Je zet ook zelf pools op van geschikte medewerkers en bedenkt innovatieve manieren om in deze krappe arbeidsmarkt toch de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Je hebt een adviserende rol richting gemeenten en bent een vraagbaak. Je werft dus niet zelf, maar bent wel goed in verbinden en de match maken.

Verder heb je een interne HR adviseursrol. Zijn er medewerkers nodig om bij te springen op de werkzaamheden omtrent Oekraïne of Ter Apel? Dan ben je bij sollicitatiegesprekken en handel je het administratieve proces af.

Daarnaast ben je achterwacht voor de HR adviseur die deelneemt aan het netwerk vluchtelingen en de werkgroep locaties. Daarin komen ook andere vraagstukken op de sociale kant voor (denk aan: werk, recreatie, psychosociale steun, veiligheid en omgaan met trauma). Je denkt niet alleen na over de korte termijn (wat hebben we nu nodig in de crisis?) maar denkt ook mee over de lange termijn (hoe zorgen we voor duurzaamheid en toekomstgerichtheid?).

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Matchen van vraag en aanbod van mensen en vacatures bij gemeenten en intern bij de Veiligheidsregio.
 • Structuur brengen in bemensing van opvanglocaties, door overzichtelijke schema’s te maken.
 • Contact onderhouden met programmamanager(s), locatiemanagers en contactpersonen bij gemeenten om behoefte op te halen en daar gepaste actie op te ondernemen (netwerk opbouwen).
 • Opzetten, bijhouden en coördineren van pools met medewerkers vanuit diverse kanalen die kunnen worden ingezet m.b.t. vluchtelingenstroom / opvanglocaties.
 • Samenwerken met externe partners als COA, Leger des Heils, Rode Kruis.
 • Contactpersoon voor het Rijk m.b.t. de inzet, coördinatie en administratie van Rijksambtenaren.
 • Bijdragen vanuit HR- en mensexpertise in netwerkoverleggen
 • Interne en externe vraagbaak; opzetten veelgestelde vragen
 • HR advies; maken van contractafspraken, bijdragen aan sollicitatiegesprekken, overleg en opvolging met locatiemanagers, uitzetten procedures, contact uitzendbureaus etc.
 • Sparringspartner van de programmamanager(s)
 • Tijd over? Dan kunnen we jouw expertise als HR Adviseur altijd op andere plekken in de organisatie gebruiken.

Functie-eisen

Wat vragen wij?

Met jouw talent om verschillende werkzaamheden en mensen met elkaar te verbinden ondersteun je bij meerdere vragen die voortkomen uit de opdracht die de Veiligheidsregio IJsselland heeft op het gebied van vluchtelingen uit Oekraïne en asielzoekers in de crisisnoodopvang (Ter Apel). Veiligheidsregio IJsselland heeft in de vluchtelingenaanpak een coördinerende rol richting de 11 gemeenten. Naast gemeenten werken we samen met externe partners als COA en Rode Kruis. Met elkaar wordt er nagedacht over hoe we zo goed en efficiënt mogelijk de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne en andere asielzoekers kunnen opvangen en/of huisvesten in onze regio.

Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • Je bent een verbinder. Je overziet alles, kunt meerdere lijnen managen en brengt daar op een makkelijke manier structuur in aan.
 • Je ziet vragen en behoeften en springt daarop in. Zo koppel jij makkelijk mensen of antwoorden aan vraagstukken.
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring als HR Adviseur of Recruiter
 • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • Je bent initiatiefrijk, kritisch, adviserend en resultaatgericht.

Aanbod

Wat bieden wij:

Een kans om vanuit jouw professionele rol bij te dragen aan de maatschappelijke uitdagingen rondom vluchtelingenstroom, (crisis nood-)opvang en asielzoekers. Het betreft een tijdelijke functie, in ieder geval tot eind oktober 2022. Het inkoop tarief is in overleg.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan?

Dan nodigen we je uit om voor 2 augustus te solliciteren. Neem contact op met Dennis Kouwen van STORM in Recruitment; dennis@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET ARNOLD BOUMAN | RECRUITMENT CONSULTANT & OPRICHTER