test123

In de spotlight

Ruben Witvoet, consultant Business & Strategy bij IJsselvliet, werkt samen met zijn collega’s aan verbetering door te verbinden. Tussen disciplines en doelen, tussen mensen en resultaten en tussen strategie en realisatie. Met een andere en brede kijk op het geheel zien en onderzoeken zij de samenhang tussen alle bewegingen in een bedrijf.

Voordat Ruben onderdeel werd van de goedwerkende ‘IJsselvliet formule’, was hij werkzaam als innovatieconsultant bij EnableMi. ‘Hier begeleidde ik innovatieve en duurzame bedrijven/projecten met het organiseren van launching customers en (overheids-) financiering’, vertelt Ruben. ‘Ondanks dat ik mij in een zeer leerzame omgeving bevond, besloot ik om na twee jaar de financiële kant beter te verkennen. Ik ben vervolgens terecht gekomen op de financiële afdelingen van de Well Service Group in Emmen en bij WINEL in Assen.’

‘In mijn rol als Finance Controller hield ik mij naast het maken van rapportages en (data)analyses bezig met de optimalisatie van financiële processen. Hier zat ik niet echt op mijn plek’, legt Ruben uit. ‘Alhoewel ik niet actief op zoek was naar een andere functie, was ik hier in mijn hoofd volop mee bezig. Sander Westenberg, consultant bij STORM in Recruitment, nam in deze periode via LinkedIn contact met mij op. Hij attendeerde mij in zijn bericht op de vacature van Consultant Business & Strategy bij IJsselvliet. Een bedrijf uit het Zwolse. Dit sprak mij gelijk aan. Het was de ideale combinatie tussen advieswerk en finance.’

‘We hebben direct een afspraak gemaakt. Dit was ook het moment waarop ik voor het eerst écht kennismaakte met STORM en met Sander. Onze kennismaking was het begin van een grondige selectieprocedure. Tijdens een tweede gesprek bereidde Sander mij goed voor op dat wat komen ging. Bij IJsselvliet had ik uiteindelijk drie gesprekken waarbij ik o.a. een case moest voorbereiden. Uiteindelijk ben ik aangenomen en werk ik hier met veel plezier’, vertelt Ruben met een lach op zijn gezicht.

‘De afgelopen periode heb ik gewerkt aan verschillende projecten. Uiteenlopend van het in kaart brengen van alle processen binnen een bedrijf tot het begeleiden van een fusie tussen twee bedrijven en het zoeken van mogelijke overnamekandidaten. IJsselvliet geeft mij hierbij alle ruimte. Het niveau ligt hoog en het werk biedt veel uitdaging. Dat is iets wat mij erg aanspreekt. Ik wil STORM dan ook bedanken voor de bemiddeling. Wat mij betreft is deze aansluiting zeer geslaagd!’

Terug