HR Business Partner Onderwijssector

Omgeving: HR Zwolle

Introductie

28 uur | Verantwoordelijkheid, Digitalisering, Resultaatgericht  |  Zwolle

Wil jij met je vernieuwende kijk op HR van waarde zijn voor de collega’s in onderwijs? Bouw dan met ons mee!

Organisatie

Waar kom je te werken?

Als landelijke expertise organisatie met ruim 5000 medewerkers is Kentalis er voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudigebeperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra verspreid over circa 138 locaties door heel Nederland.

Wat maakt jouw werk bijzonder?

Kentalis is in transitie en bouwt aan een nieuwe organisatie. We hebben een visie op ‘Werken bij Kentalis’ ontwikkeld. Over wie wij willen zijn als werkgever en welke belangrijke rol de medewerker speelt om van waarde te zijn voor onze cliënten en leerlingen. Heb jij het lef om kritische vragen te stellen, de interne organisatie in beweging te houden en ben je toekomstgericht? Wil jij met jouw vernieuwende kijk op HR waarde toevoegen aan de collega’s in onderwijs? Bouw dan met ons mee! Zo draag jij bij aan het onderwijs voor leerlingen die een taalontwikkelingsstoornis hebben.

Extra bijzonder aan deze baan is dat de drukte tijdens schoolvakanties afneemt, waardoor je op die momenten makkelijk vrij kunt nemen.

Functie

Wat ga je doen?

Jij bent strategisch sparringpartner voor één of meer bovenschoolse directeuren en 18 directeuren/ schoolleiders in het noorden van Nederland (doelgroep TOS Noord). Je krijgt veel vrijheid om bij te dragen aan de doorontwikkeling van de HR dienstverlening. Hierbij zetten we jouw talenten graag in op de onderwerpen die bij jouw passen.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je pakt de reguliere taken op die horen bij de rol van een strategisch HR business partner, waaronder het adviseren en ondersteunen van de bovenschoolse directeur en de schoolleiders/directeuren op gebied van HR&D beleid, wet- en regelgeving, strategische personeelsplanning en complexe (verzuim)casuïstiek;
 • Je bent scherp op ontwikkelingen en trends binnen HR&D en binnen de onderwijssector. Je komt met innovatieve voorstellen om in gezamenlijkheid de medewerkersbeleving te optimaliseren en te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen, pakt (centrale) projecten op en levert je vakinhoudelijke bijdrage;
 • Je bewaakt de voortgang van processen en stuurt op ken- en stuurgetallen.

Met wie ga je werken?

Je bent onderdeel van het HR adviesteam Onderwijs dat bestaat uit 7 collega’s. Drie HR business partners en drie HR consulenten en de coördinator HR advies. We hebben nauw contact met elkaar via Teams of telefonisch, en zien elkaar geregeld op locatie in Utrecht. Hiernaast werk je thuis of op kantoor in Zwolle/ Haren. Wekelijks bezoek je één van de scholen in het gebied. De locaties liggen van Enschede tot Amsterdam, van Groningen tot Zoetermeer. Als HR business partner vorm je een team met de business controller en kwaliteitsmedewerker waarin jullie gezamenlijk de directeuren adviseren.

Het HR&D (Human Resources & Development) team bestaat uit circa 40 collega’s in totaal. Ondanks de afstanden, typeert ons team zich als warm en collegiaal. “Waarmee is de medewerker, cliënt en leerling het beste geholpen?” dát is de drive die ons allen bindt.

Functie-eisen

Wat breng je mee?

Jij bent een bouwer die kritische vragen durft te stellen en de interne organisatie in beweging houdt. De wereld van Kentalis onderwijs kent uitdagende opgaven. Dit vraagt van jou dat je het gesprek aangaat met het management en blijft spiegelen zodat je een gezamenlijke focus houdt. Dit vinden we minstens zo belangrijk als het volgende:

 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau;
 • Je hebt senior-ervaring met strategische HR advisering en/of organisatieontwikkeling;
 • Je hebt kennis van de actuele wet- en regelgeving en HR trends;
 • Je hebt geduld en organisatiesensitiviteit wat nodig is in onze grote complexe organisatie.

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?

Een goede start bij Kentalis vinden we belangrijk. Daarom word je ingewerkt door een ervaren collega en ligt er een inwerkplan klaar waarbij je ook Kentalis Onderwijs goed leert kennen.

Daarnaast bieden we:

 • We hebben het vertrouwen dat we samen HR ontwikkelen richting de toekomst. Daarom krijg je direct vanaf de start een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Een bruto maandsalaris van €3.482,- tot €5.062,- (FWG 60) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle
 • arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • Een parttime dienstverband voor 28 uur;
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 balansuren (naar rato) wat je kunt gebruiken voor o.a. verlof, of uitbetaling;
 • Extra’s zoals een gegarandeerde eindejaarsuitkering ter hoogte van een dertiende maand, pensioenopbouw bij PFZW en reiskostenvergoeding;
 • Fijne collega’s om mee samen te werken en van te leren. Mede hierdoor staat Kentalis in de top 100 werkgevers van Nederland en top 10 binnen de gezondheidszorg;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?

Inlichtingen

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Joeri Pechler van STORM in Recruitment; joeri@storminrecruitment.nl.Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 2222 015. Joeri is te bereiken op 06 8398 6274.

Sollicitatie

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Joeri Pechler van STORM in Recruitment; joeri@storminrecruitment.nl.Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 2222 015. Joeri is te bereiken op 06 8398 6274.

joeri pechler

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET JOERI PECHLER | DIRECTEUR