HR Adviseur

Omgeving Zwolle

18-02-2020

24 - 32 uur | HR, Advies, Business | hbo / wo

Vind je het leuk jouw heldere visie op het HR-vakgebied op een effectieve wijze om te zetten naar de dagelijkse praktijk? Lees dan snel verder!

Opdrachtgever

Over ONS
Shared Service Centrum ONS (ONS) staat voor Overheid en Service. Vanuit het Provinciehuis in Zwolle werkt de organisatie dagdagelijks aan continuïteit, kwaliteit en efficiency in de dienstverlening aan haar klanten. ONS is betrokken klantgericht, verrassend betrouwbaar en samen resultaatgericht.


ONS is een bedrijfsvoering-organisatie die activiteiten uit handen neemt van haar partners. Dat doet ONS op het gebied van ICT, Inkoop & Contractmanagement en Personeels- & Salarisadministratie. Met ruim 140 gepassioneerde medewerkers werkt de organisatie dagdagelijks voor collega’s bij de samenwerkingspartners om hen te voorzien van ongestoorde dienstverlening en goede adviezen, zodat de 4.000 medewerkers bij de partners zich kunnen concentreren op hun kerntaken. Deze partners zijn Gemeente Zwolle, Gemeente Kampen, Gemeente Dalfsen, Gemeente Westerveld, Provincie Overijssel en de Omgevingsdienst IJsselland.

Functie

Bij SCC ONS wordt volop gebouwd, ook op het gebied van HR. Jij bent een HR Adviseur en Business Partner die ervoor zorgt dat er vanuit het HR domein een goede bijdrage wordt geleverd aan het realiseren van de ambitie van ONS. Je bent iemand die snel zelf de weg vindt in deze dynamische organisatie en die weet wat er speelt binnen ONS. We verwachten een gezonde nieuwsgierige houding, gevoel voor eigenaarschap en je weet van aanpakken. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering & Control en werkt nauw samen met het management van ONS. Jij gaat samen met het managementteam van ONS de lijnen uitzetten om voor de middellange termijn op HR gebied de juiste stappen te zetten in het realiseren van onze ambitie.

Daarnaast:

 • Adviseer, monitor en begeleid je het management van ONS. Hiervoor leg je effectieve verbindingen met zowel de medewerkers van het SSC, het management en de ondernemingsraad;
 • Ondersteun en adviseer je managers en medewerkers, maar werk je ook mee bij personele- en organisatorische vraagstukken (zoals bijvoorbeeld ontwikkeltrajecten, cultuur (verandering) en het Strategisch Personeelsplan);
 • Volg je de ontwikkelingen op het vakgebied en daar waar relevant voor ONS zorg je ervoor dat deze ontwikkelingen gebruikt worden;
 • Representeer je de HR expertise van ONS bij de verdere ontwikkeling van HR-beleid met de samenwerkingspartners. Daarbij zorg je voor verbinding tussen beleid en uitvoering. Je trekt hierbij op met de HR professionals bij de samenwerkingspartners.

Functie eisen

Onze ideale kandidaat:

 • Heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding richting Bedrijfskunde en/of Human Resources Management;
 • Is een stevige en ervaren adviseur (tenminste 5 jaar ervaring) met ruime aantoonbare ervaring in het operationeel-tactisch adviseren en begeleiden van (overheid)organisaties;
 • Heeft een heldere visie op het HR-vakgebied en weet deze op een effectieve wijze om te zetten naar de dagelijkse praktijk;
 • Heeft ervaring in het initiëren en uitvoeren van verschillende HR-projecten. Denk daarbij aan functiehuis, onboarding en recruitment;
 • Heeft kennis van CAO SGO;
 • Heeft uitstekende communicatieve vaardigheden (gesprekstechnieken, verwachtingen-management, conflicthantering);
 • Gaat gemakkelijk relaties aan, is een teamplayer en is zich bewust van het werken in een politieke context;
 • Is resultaatgericht, zorgt voor impact en communiceert makkelijk met de diverse doel-groepen;
 • Is positief kritisch en denkt in mogelijkheden en oplossingen;
 • Werkt nauwkeurig, is iemand die graag en goed samenwerkt, doortastend, in het bezit van humor en een positieve instelling.

Aanbod

Allereerst een uitdagende functie in een jonge en groeiende organisatie. Bij ONS heb je veel kansen en groeimogelijkheden en de mogelijkheid om zelf vorm te geven aan deze functie. Het gaat om een functie (0,8 fte) voor 24-32 uur per week, eerst voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband als jij en ONS dat beiden zien zitten.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring is je salaris maximaal € 4.406,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt veel flexibiliteit in de manier waarop jij je werk invult. Zo is bijvoorbeeld thuiswerken in overleg mogelijk. Bovenop je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 17,05% van je jaarsalaris. Dit kun je naar eigen keuze inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vakantie-uren, bedrijfsfitness, studiekosten of aanschaf van een fiets.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Jan Jaap Akse van STORM in Recruitment; akse@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature