HR Adviseur

Omgeving Oldebroek

05-11-2018

32- 36 uur | Gemeente, Projectleider, HR21 | HBO

Ben jij vanaf begin van het jaar beschikbaar voor een leuke interim klus bij een nog leukere gemeente? Dit is je kans! 

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een HR Adviseur voor de gemeente Oldebroek.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken.

Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Als senior HR-adviseur ben je een volwaardige gesprekspartner en eerstelijns adviseur op alle HRM-gerelateerde vraagstukken. Je bent businesspartner van het management en denkt vanuit die rol mee over het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Je draagt bij aan de versterking van leiderschap van het management en strategische ontwikkeling van de teams. Je doet dit door te adviseren en te coachen, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen en beoordelen van medewerkers, teamontwikkeling, cultuurinterventies en gespreksvoering. Vanuit de samenwerking binnen HR lever je een bijdrage aan het implementeren van nieuw HR-beleid en instrumenten. Je zoekt hierbij tevens de samenwerking buiten Oldebroek met de gemeenten Nunspeet en Elburg (NEO) en met de gemeenten Hattem en Heerde (H2O).

Voor een aantal accounts ben je zelfstandig verantwoordelijk en daarnaast is een aantal specifieke projecten bij jou belegd (o.a. Strategische Personeelsplanning, HR21, actualisering lokale regelingen en ontwikkeling van het management).

Functie eisen

  • een afgeronde HBO- opleiding op het gebied van HRM;
  • minimaal 6 jaar ervaring in de afgelopen 10 jaar in de rol van HR-adviseur bij de overheid, bij voorkeur een gemeentelijke organisatie;
  • ervaring in het trekken van HR-projecten in de rol van projectleider, bij voorkeur projecten op het gebied van: actualisering van arbeidsvoorwaardelijke regelingen, Strategische Personeelsplanning en HR21;
  • ervaring met het ontwikkelen en versterken van gemeentelijke samenwerkingsverbanden;
  • ervaring met het begeleiden en coachen van managementteams.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature