Hoofd Financiële Administratie

Omgeving Harderwijk

13-08-2020

40 uur | Financiën, Administratie, Hoofd | mbo+ / hbo

Ben jij een resultaatgerichte en oplossingsgerichte financial manager? Lees dan snel verder!

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is voor Ploeger Logistics (Ploeger) op zoek naar een Hoofd Financiële Administratie.

Ploeger verzorgt voor haar klanten contract logistiek en contractvervoer. Ploeger neemt de logistieke zorg uit handen van haar klanten die zich op diverse posities binnen de supply chain bevinden.

Ploeger is een familiebedrijf waar een open en betrokken sfeer heerst. Die sfeer zorgt voor gepassioneerde medewerkers, die iedere dag het verschil voor en bij onze klanten maken. Naast passie streeft Ploeger naar continue innovatie, verantwoorde duurzaamheid en meetbare resultaten. Zo kunnen zij als internationaal transportbedrijf haar logistieke diensten op excellente wijze uitvoeren.

De kernactiviteiten zijn contract logistiek en contractvervoer, zowel nationaal als internationaal. Daaronder vallen onder andere opslag en voorraadbeheer, handling en verzendklaar maken, groupage, expeditie, crossdocking en dedicated transport.

Functie

Jij bent verantwoordelijk voor de volledige Financiële- en salarisadministratie. Als Hoofd Financiële Administratie ben je daarmee verantwoordelijk voor de juiste, volledige en tijdige vastlegging van de financiële bedrijfsgegevens in financiële (sub)administratie(s) en grootboek. Als Hoofd Financiële Administratie lever je tevens ondersteuning aan de Business Controller ten aanzien van het budget en rapporteer je aan de Manager Bedrijfsvoering.

Binnen deze context verricht je zelfstandig en resultaatgericht alle werkzaamheden die je binnen de financiële administratie mag verwachten. Zoals:

  • Geeft leiding aan de administratieve afdeling(en) (Crediteurenadministratie, Facturatie en Salarisadministratie)
  • Verantwoordelijk voor juiste, volledige en tijdige vastlegging van de gehele (sub)administratie(s) en grootboek;
  • Voert voortgangsbewaking uit aangaande het facturatieproces en inkoopproces;
  • Draagt vanuit een proactieve instelling bij aan de ontwikkeling van de processen, signaleert verbeterpunten en doet voorstellen tot verbeteringen;
  • Geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de Business Controller bij het signaleren van afwijkingen in de cijfers, trends of bepaalde ontwikkelingen.
  • Ondersteunt bij het opstellen van de periode rapportages en de jaarrekeningen (of verzorgt deze zelfstandig);

Functie eisen

Als Hoofd Financiële Administratie is het belangrijk dat jij ordelijk en systematisch werkt. Je bent communicatief vaardig en weet mensen mee te nemen. Uiteraard ben je nauwkeurig, heb je een analytisch denkvermogen en zoek je continue naar verbeteringen.

  • Minimaal afgeronde MBO/HBO opleiding op gebied van financiële administratie;
  • Kennis van bedrijfsboekhouding en administratieve organisatie, wettelijke- en interne regels ter zake van bedrijfsadministratie, waarderingen, periodieke- en jaarrapportages;
  • Uitgebreide kennis van MS Office (Word, Excel);
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal en basiskennis van de Engelse en Duitse taal.

Aanbod

Als Hoofd Financiële Administratie biedt Ploeger je een zeer uitdagende, brede en zelfstandige functie binnen een professionele, vooruitstrevende en dynamische organisatie. Je komt te werken in een informele omgeving binnen een familiebedrijf, waarin resultaat telt en successen met elkaar gedeeld en gevierd worden.

Naast een passend salaris bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar misschien nog wel belangrijker: je krijgt alle mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Want één ding is zeker: bij Ploeger Logistics sta je nooit stil!

Inlichtingen

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Neem dan telefonisch contact op met Jan Jaap Akse (Consultant bij STORM in Recruitment) via 06 - 28 40 89 45.

solliciteer   email deze vacature