Hoofd Administratie

Omgeving: Financieel Urk

Introductie

32 – 40 uur | Hands – on, Sparringpartner, Financieel | Hbo/ mbo

Als Hoofd Administratie ben jij verantwoordelijk voor de financieel administratieve activiteiten van Balk Shipyard. Lees verder voor meer informatie over deze uitdagende functie.

Organisatie

Waar kom je te werken?

Balk Shipyard opende zijn deuren in 1798 en is uitgegroeid tot één van ’s werelds meest vooraanstaande specialisten op het gebied van refit en rebuild van super jachten. Ze streven ernaar om elke opdracht volgens de hoogste normen te voltooien en de wensen van de eigenaars met betrekking tot hun jachten te vervullen. Het is in doen en laten een familiebedrijf met een hands-on cultuur. De betrokkenheid van de medewerkers en stakeholders is groot. De organisatie is informeel en laagdrempelig.

Functie

Wat ga je doen?

Als Hoofd Administratie ben jij directe sparringpartner van de Controller. In deze functie verzamel, sorteer, bewerk en verwerk je financiële bedrijfsgegevens, controleer je de codering van facturen en ondersteun je de Controller bij het opstellen van begrotingen en budgetten. Je bereidt het financiële en administratieve beleid voor door middel van onderzoek en advisering en doet verbeter voorstellen voor administratieve procedures.

In de uitvoeringsfase houdt je geldstromen bij, beheer je debiteuren- en crediteurenadministratie en stel je liquiditeitsoverzichten op. Je sluit het grootboek af, verzorgt facturen, bewaakt de betalingstermijn, maakt betalingsherinneringen en checkt de kredietwaardigheid van (potentiële) klanten. Tevens draag je zorg voor de personeels- en salarisadministratie en zorg je voor de juiste afdracht van belasting, sociale verzekeringen en pensioenpremies.

Het voorbereiden van (in overleg met de Controller) periode financiële rapportages en analyseert bedrijfsactiviteiten en adviseert verbeteringen aan het management. Daarnaast beheer je de personeelsadministratie en controleer je het verloop van administratieve processen. Je adviseert over verbeteringen van administratieve processen en geeft ondersteuning en coaching aan medewerkers op de financiële afdeling. Ook beheer je de gebruikte administratieve software Navision en het verzekeringspakket. Je overlegt met banken, accountants, verzekeringsmaatschappijen en zoekt passende subsidies en voert hier de administratie over.

Verantwoordelijkheden zijn o.a.:

 • Tijdige en correcte registratie, verwerking en rapportage van administratieve en financiële gegevens;
 • Juiste beleidsadvisering aan het management of directie op basis van de verzamelde (financiële) gegevens;
 • Correcte informatie verstrekken aan externe instellingen (Belastingdienst, UWV, accountant, banken e.d.);
 • Zorgen dat ICT-systemen beschikbaar en betrouwbaar zijn;
 • Hij/zij verantwoordelijk is voor de opzet en naleving van de administratieve procedures.

Functie-eisen

Wat breng je als Hoofd Administratie mee?

 • Een afgeronde hbo-opleiding in administratieve of bedrijfseconomische richting, of een mbo-opleiding in deze richting met relevante werkervaring;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Financieel bewustzijn, leiderschapscompetenties en uitstekende vaardigheden op het gebied van plannen en organiseren;
 • Leidinggevende capaciteiten en een oplossingsgerichte en positieve mentaliteit;
 • Enige ervaring met het softwarepakket Navision is een pré;
 • Een resultaatgerichte professional die ervan houdt om doelen te behalen en te streven naar verbetering.

Aanbod

Wat krijg je hier als Hoofd Administratie voor terug?

Bij Balk Shipyard is een bedrijfscultuur die jouw aanstaande collega’s omschrijven als actiegericht, vooruitstrevend, informeel, met korte beslislijnen en een positieve werksfeer!

Daarnaast:

 • Een omgeving waarin wordt gewerkt vanuit vertrouwen en vrijheid;
 • Een baan voor 32-40 uur per week in een omgeving waarin alles mogelijk is;
 • Een marktconform salaris;
 • Een functie met ruimte voor nieuwe inzichten en initiatieven in een dynamische werkomgeving;
 • In plaats van de welbekende vrijdagmiddag borrel een vrijdagmiddag snack met je collega’s!

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan?

Neem dan contact op met Hanjo Hartnack van STORM in Recruitment; hanjo@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Hanjo is te bereiken op 06 – 38 32 49 22.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan?

Neem dan contact op met Hanjo Hartnack van STORM in Recruitment; hanjo@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Hanjo is te bereiken op 06 – 38 32 49 22.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET HANJO HARTNACK | RECRUITMENT CONSULTANT