Head of Finance

Omgeving Enschede

29-01-2019

32 - 40 uur | Accounting, Teamleider, Projecten | HBO

Ben jij op zoek naar uitdaging en variatie, bereid om het beste uit jezelf te halen en een optimaal resultaat neer te zetten?

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Head of Finance voor Demcon in Enschede.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken.

Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

In de functie van hoofd administratie ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie van meer dan 30 werkmaatschappijen.

Als hoofd administratie geef je leiding aan een team van 8 personen die zich bezig houden met de (financiële) administratie binnen onze organisatie. Deze afdeling draagt zorg voor de debiteuren-, crediteuren-, voorraad-, project-, salaris-, en grootboekadministratie en geeft administratieve ondersteuning aan diverse stafdiensten. Als hoofd administratie ben je verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de financieel administratieve huishouding.


De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden voor de hoofd administratie zijn onder andere:

 • Het zorgdragen voor betrouwbare periodieke managementrapportage cyclus;
 • Het toezien op de kwaliteit van de financiële administratie, met name ten aanzien van de tijdsplanning, volledigheid en nauwkeurigheid;
 • Het toezien op de interne controle, minimaliseren van de financiële risico’s van de verschillende bedrijfsprocessen;
 • Het voorbereiden, autoriseren en plannen (in overleg) van de betalingen;
 • Het controleren van de salarisverwerking;
 • Het (assisteren bij) opstellen van balansdossiers en jaarrekeningen;
 • Het verzorgen van diverse rapportages voor derden (o.a. BTW aangifte, CBS aangiftes en enquêtes).

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau, opleidingsrichting bedrijfseconomie of accountancy;
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij voorkeur opgedaan in een projectenorganisatie;
 • Kennis van bedrijfsadministratie, administratieve organisatie en rechtspositionele regelingen voor personeel;
 • Je bent communicatief vaardig, resultaatgericht, een teamspeler, stressbestendig en in staat op coachende wijze leiding te geven. Daarbij weet jij je enthousiasme over te brengen en het beste uit zowel individuele medewerkers als het team boven te krijgen.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature