Financieel Manager

Omgeving Enschede

13-11-2018

40 uur | Control, Maandcyclus, Mutaties | WO

Ben jij op zoek naar uitdaging en variatie, bereid om het beste uit jezelf te halen en een optimaal resultaat neer te zetten?

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een financieel manager voor Demcon in Enschede.  

STORM in Recruitment
STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Demcon
Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daar buiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.


Functie

In de functie van Financieel Manager ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie van meer dan 30 werkmaatschappijen.

Je geeft leiding aan diverse collega’s die zich bezig houden met de (financiële) administratie binnen de organisatie. Deze afdeling draagt zorg voor de debiteuren-, crediteuren-, voorraad-, project-, salaris-, en grootboekadministratie en geeft administratieve ondersteuning aan diverse stafdiensten. Als manager ben je verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de financieel administratieve huishouding.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het zorgdragen voor betrouwbare periodieke managementrapportage cyclus;
 • Het toezien op de kwaliteit van de financiële administratie, met name ten aanzien van de tijdsplanning, volledigheid en nauwkeurigheid;
 • Het toezien op de interne controle, minimaliseren van de financiële risico's van de verschillende bedrijfsprocessen;
 • Het voorbereiden, autoriseren en plannen (in overleg) van de betalingen;
 • Het controleren van de salarisverwerking;
 • Het (assisteren bij) opstellen van balansdossiers en jaarrekeningen;
 • Het verzorgen van diverse rapportages voor derden (o.a. BTW aangifte, CBS aangiftes en enquêtes).

Functie eisen

 • Een afgeronde WO-opleiding, richting bedrijfseconomie of accountancy;
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring bij voorkeur opgedaan in een projectenorganisatie en waarvan één jaar als leidinggevende;
 • Kennis van bedrijfsadministratie, administratieve organisatie en rechtspositionele regelingen voor personeel;
 • Sociale vaardigheid voor het afstemmen van financiële en personele informatie met in- en externe belanghebbenden;
 • Een ruime achtergrondkennis en brede ervaringskennis voor het coördineren, afstemmen en in overeenstemming brengen van de activiteiten/werkzaamheden van de verschillende administraties;
 • Communicatieve vaardigheden en bent resultaatgericht, teamspeler, stressbestendig en in staat op coachende wijze leiding te geven. Daarbij weet jij je enthousiasme over te brengen en het beste uit zowel individuele medewerkers als het team boven te krijgen.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature