Financieel Adviseur

Omgeving Appingedam

25-03-2019

20 uur | Overheid, BBV, Beleid | hbo/wo

Heb jij ruimte voor een leuke en dynamische klus in Groningen? Dan komt deze klus op het juiste moment!

Opdrachtgever

Over de Gemeente Appingedam
De gemeente staat voor grote uitdagingen. Dat heeft alles te maken met afnemende inwonertallen, aardgaswinning en gemeentelijke herindeling. De inwoners en bedrijven schrikken daar niet voor terug, maar steken energie in de toekomst. Ze kunnen daarbij rekenen op gemeenten die hen ondersteunen, de samenwerking zoeken en dromen, ambities proberen waar te maken.

Voor Appingedam geldt: 'Appingedam! Daar gebeurt het. Authentieke, historische parel in de regio. Stad met lef, sprankelend, vernieuwend en ondernemend'. Voor de organisatie geldt dat medewerkers het "goud" zijn, waarbij de organisatie zorgt voor de juiste faciliteiten.

De gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum zijn samen op weg naar één nieuwe gemeente: de gemeente Eemsdelta. Met het vizier op de samenwerking, maar met oog voor de eigenheid van elke organisatie, bouwen we aan een stabiele, zelfbewuste en krachtige samenleving.

STORM in Recruitment 
STORM is op zoek naar een Financieel Adviseur voor de gemeente Appingedam. STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

De versterkingsopgave zal de komende jaren grote impact hebben, dat werkt door op de afdeling financiën. In de versterkingsopgave zitten enkele grote geldstromen verweven die inzichtelijke gemaakt moeten worden en gekoppeld moeten worden aan de andere opgaven in de gemeente.

Hiernaast is onze gemeente zich ook aan het voorbereiden op de aanstaande herindeling. Op het gebied van financiën is inmiddels een werkgroep actief die toewerkt naar de nieuw te vormen gemeente Eemsdelta.

Naast de werkgroep (en de hier uit voortvloeiende taken, zoals het opstellen van financiële documenten voor de nieuwe gemeente) is er een rol in het toetsen van raadsvoorstellen en collegebesluiten aan de zogenaamde Arhi-procedure. En de reguliere planning en controlecyclus dient onverstoord door te lopen. Onderstaande werkzaamheden worden in overleg verdeeld onder de financiële beleidsmedewerkers.

 • (Mede) opstellen van de kadernota en beleidsrapportage;
 • (Mede) opstellen van de jaarrekening en jaarverslag;
 • Voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van de begroting;
 • Ondersteuning bij financiële vraagstukken rondom versterkingsopgave;
 • Ondersteuning bij financiële toetsing in het kader van de Arhi-procedure;
 • Geven van financiële en economische adviezen (organisatie breed);
 • Medeverantwoordelijk voor de advisering met betrekking tot het Gemeentefonds;
 • Verantwoordelijk voor de financiële vertaling van en advies voor het sociaal domein;
 • Overige voorkomende werkzaamheden, bijvoorbeeld (investerings)projecten en interne controle.

Functie eisen

 • Minimaal 3 jaar brede werkervaring met financiën bij een overheidsorganisatie;
 • Kandidaat heeft aantoonbare kennis van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten;
 • Gezien de onderlinge verdeling van werkzaamheden op de afdeling is ervaring met het opstellen van een kadernota of beleidsrapportage of opstellen van een jaarrekening en jaarverslag of voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van een begroting gevraagd;
 • Aantoonbare ervaring met het geven van financiële en economische adviezen (organisatie breed) zoals toetsen van college en raadsvoorstellen;
 • ervaring met herindelingstrajecten of samenwerkingsverbanden is een pré.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature