Financieel Adviseur

Omgeving Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel

11-06-2019

36 uur | Interim, Sociaal Domein/Bedrijfsvoering, Key2Finance | hbo/wo

Ben jij beschikbaar per 1 juli als Financieel Adviseur en ervaren met gemeenten die samenwerken? Spreek je toevallig ook nog de Friese taal? Dan zijn we op zoek naar jou!

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar twee Financieel Adviseurs voor de Gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Wat wordt jouw opdracht?

Voor de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel en de werkmaatschappij 8KTD geef je als financieel adviseur gevraagd en ongevraagd advies en ben je sparringpartner voor leidinggevenden en budgethouders op het gebied van financiën. Je analyseert de toegekende budgetten met de werkelijke uitgaven en inkomsten en geeft op basis van bevindingen advies aan de leidinggevenden en budgethouders. Je toetst collegevoorstellen en begrotingswijzigingen op richtlijnen en logica van de opgenomen doorrekeningen. Daarnaast geef je een actieve bijdrage aan de P&C cyclus en managementinformatie vanuit je rol als adviseur.

De nadruk bij deze functies ligt op het terrein van sociaal domein en bedrijfsvoering. Van je wordt verwacht dat je integraal adviseert over en ondersteunt bij de uitvoering van financieel beleid binnen het cluster. Ook wordt er van je verwacht dat je integraal adviseert over en ondersteunt bij strategische, sturings- en beheersingsvraagstukken op bestuurlijk, organisatie en clusterniveau.

Werken voor drie organisaties betekent snel kunnen schakelen, hierbij oog hebben voor de verschillen, maar ook in staat zijn vanuit de samenwerking nieuwe kansen te benutten.

Functie eisen

Hoe ziet het perfecte profiel eruit?

  • Afgeronde relevante hbo/wo opleiding aangevuld met vakgerichte trainingen en cursussen;
  • Praktische kennis en ervaring om te kunnen fungeren als professionele partner van het management en budgethouders om op effectieve en adequate wijze te kunnen functioneren in operationele zin;
  • Uitgebreide kennis van en ervaring met financiële processen en P&C instrumenten;
  • Ervaring met bestuurlijke politieke omgeving en bestuurlijke affiniteit;
  • Representatieve persoonlijkheid, contactueel zeer vaardig op diverse niveaus;
  • Beschikken over uitstekende advies- en communicatie vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
  • Ervaring met Key2finance en LIAS;
  • Ervaring met gemeenten die samenwerken (op basis van een GR);
  • Positieve houding ten opzichte van de Friese taal waarbij passieve beheersing van de Friese taal een pré is.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature